• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Turizm Yazarları Derneği'nin (TUYED) yeni yönetimi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti

Turizm Yazarları Derneği'nin (TUYED) yeni yönetimi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bu yıl hedeflediğimiz 50 milyon turist, 35 milyar dolar turizm gelirine ulaşmak için tarih, gastronomi, kültür, sanat ve Batılı yaşam tarzımızı daha fazla öne çıkaracağız dedi

TURİZMİN SESİ


Ziyarette konuşan Bakan Ersoy, stratejilerini tanıtım değiştirdiklerini belirterek “Tematik tanıtımlar daha iyi sonuç veriyor. Bunun sonuçlarını geçen yıl yaptığımız Troya temalı tanıtımda gördük. Bu yıl Türkiye tanıtımının merkezine Göbeklitepe’yi koyduk” dedi. Bakan Ersoy, Göbeklitepe’nin sadece Şanlıurfa’yı değil, tüm Türkiye’yi etkilediğini vurguladıktan sonra “Buranın tarihin sıfır noktası olduğunu anlattığımız zaman başka bir şey söylememize gerek kalmıyor. İnsanlar merak edip araştırmaya başlıyor. Bu yıl hedeflediğimiz 50 milyon turist, 35 milyar dolar turizm gelirine ulaşmak için tarih, gastronomi, kültür, sanat ve Batılı yaşam tarzımızı daha fazla öne çıkaracağız. Gecelik 65 dolar olan gecelik kişi başı konaklama gelirini de artıracağız. Pazar çeşitlemesi yaparak, ortalama 9.7 olan geceleme sayısını 2023 yılında 10.2’ye çıkarmayı hedefliyoruz” diye ekledi.

“Konuşulacak gerekçe yaratmalıyız”
Türkiye’nin yurtdışında rakipsiz ürünleriyle gündeme gelerek konuşulmasını sağlamak amacıyla gezici sergilere ağırlık vereceklerini  hatırlatan Bakan Ersoy, TUYED yönetimine şu bilgileri verdi: “Japonya’nın başkenti Tokyo’da prensesin katılımıyla ‘Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu'nda Lale Geleneği Sergisi’ni gerçekleştirdik. Sergi, Japon kamuoyu üstünde olumlu etkiler yaptı. Konuşulacak gerekçe yaratmalısınız. Bu gerekçeler reklamdan daha etkili oluyor. Bazı ülkelerle siyasi sorun yaşandığında kötü bir şekilde de gündeme gelebiliyoruz. Ancak bu konuşulma süresi çok fazla uzun olmuyor. İyi bir şeyler yapıldığında ise gündemde daha uzun kalıp, akıllarda yer yer edebiliyoruz. Aktiviteler sosyal medyaya taşınınca dikkat çekip, kalıcı etkiler yapıyor. Ayrıca bu kalıcı etkinin ölçülmesini de kolaylaştırıyor. Söz konusu gezen sergiyi, en fazla turist çektiğimiz Almanya, Rusya, İngiltere gibi ülkelerde de açacağız.”

Tanıtım komitesi genişliyor
Bakan Ersoy; Kerem Köfteoğlu, Musa Alioğlu, Cem Polatoğlu, Hatice Ünal Bilen, Özlem Kapar Bayburs, Mehmet Ali Doğan ve Burak Coşan'dan oluşan TUYED yönetimine, dernek bünyesinde oluşturdukları dış ilişkiler komitesinden dolayı teşekkür etti. 

“Komiteyi Türkiye’nin hedef pazarlarında sivil toplum kuruluşları (STK) nezdinde tanıtılması için oluşturduk” diyen TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, “Komitemiz, Türkiye’nin hedef pazarlarında güçlü bağlantıları olan kişilerden oluşuyor. TUSİAD eski Pekin Temsilcisi Iraz Turhan Alvaran da ülkemizin Asya Pasifik Bölgesinde etkin tanıtılması için söz konusu komiteye gönüllü destek verecek. Komitemiz Türkiye’yi dünyanın dört bir yanındaki STK’lara gönüllü olarak anlatmak isteyen, dil bilen uzmanlara açıktır. Tanıtım konusunda Turizm Bakanlığımızla güç birliğine hazırız” dedi. 

Türkiye’nin yurtdışında tanıtılması noktasında turizm basını ve STK’lara büyük görev düştüğüne dikkat çeken Bakan Ersoy da sözlerini şöyle noktaladı: “Sizin yapacağınız tanıtımlar bazen resmi tanıtımlardan daha da etkili oluyor. Önemli bir iş yaptınız, geliştireceğiniz projelere destek vermeye hazırız.”Ziyaretin sonunda TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, Bakan Ersoy’a derneğin Onursal Üyelik Kartını takdim etti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21