• BIST 12385.61
  • Altın 6786.65
  • Dolar 43.4792
  • Euro 51.5667
  • İzmir 0 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Antalya 5 °C
  • Ankara -9 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

TURİSTLERE TRİDİNE BANDIM TÜRKÜSÜ

TURİSTLERE TRİDİNE BANDIM TÜRKÜSÜ
Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Belde Belediyesi Sanatevi Müdürlüğünce, İngilizlerden oluşan Türk Halk Müziği (THM) Korosu kuruldu.

TURİZMİN SESİ


Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, daha önce İngilizlerden oluşan Türk Halk oyunları ekibinin, beldenin tanıtımı için önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Şimdi de İngilizlerden oluşan THM Korosu kurduklarını belirten Yılmaz, "Ekip bu yıl bölgemizin kültür elçiliğini yapacak. Ölüdeniz'in tanıtımı için çalışacak" diye konuştu. Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: "Ölüdeniz'de yaşayan İngilizlerden oluşan THM Korosu, türküleri seslendirmek için çalışmalara başladı.

Koro, İngiliz Dawid Groom başkanlığında 'Makaram Sarı Bağlar', 'Hele Dadaş', 'Tren Gelir Hoş Gelir', 'Tiridine Bandım' adlı türküleri dinleyip söylemeye çalışıyor. Ekibimiz 1 ay içinde gerekli koreografi çalışmalarını da tamamlayacak." Bu arada, Ölüdeniz Belediyesi Sanatevi Müdürü Coşkun Karabulut tarafından kurulan korodaki İngilizlerin, sanatevinde Türkçe dersi aldıkları öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21