• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TURİNG'İ YÖNETME YARIŞI

TURİNG'İ YÖNETME YARIŞI
Başaran Ulusoy Başkanlığı'ndaki bir ekip atağa geçerek, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nda olağanüstü genel kurul kararı aldırdı
TURİZMİN SESİ
Ulusoy, "Turing'i kayyumdan kurtarıp büyütmek istiyoruz" derken, mevcut Başkan Uğur İbrahimhakkıoğlu, "Tarihimizde olmadığı kadar başarılıyız. Kasamızda 25 Milyon TL var" dedi.

ATATÜRK'ün talimatıyla 1923?'e kurulan ve Türk turizminin en köklü kuruluşlarından biri olan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nda (Turing) bugün olağanüstü genel kurul toplanıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy liderliğinde, Turing'in yönetimine girmek isteyen turizmciler, bu genel kurulda erken seçim kararı da aldırıp, mevcut yönetim kurulu Başkanı Uğur İbrahimhakkıoğlu'nu devirmeye çalışıyor.

Turing'in 7 kişilik yönetim kurulu üyelerinin 6'sının mahkemece atanan kayyumlardan oluştuğunu ve efsane başkan Çelik Gülersoy dönemindeki gücünü büyük ölçüde kaybettiğini söyleyen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Hedefimiz Turing'in kaybettiği işletmeleri geri kazandırmak, ayrıca TÜRSAB olarak işlettiğimiz bazı işletmeleri Turing çatısı altında toplamak. 23 Mart'ta Kültür ve Turizm Bakanlığımız çok sayıda müze ve ören yerinin işletmesini de ihaleyle özel sektöre açıyor. Biz bunlara da talibiz ve bu işletmeleri de Turing bünyesine toplamak istiyoruz" dedi.

Triptik hakkı tehlikede...

Turing'in, uzun yıllar çok başarılı hizmetler verdiğini anlatan Başaran Ulusoy, şöyle konuştu: "Şu anda en en önemli gelir kalemi triptik gelirlerini de kaybetmek üzere. Köşklerden, çekici hizmetlerine kadar Turing'in elinden giden hizmetlerin geri dönüşü için ortak platformda buluşabiliriz.."

Yönetimde sıkıntı yok...

Turing Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İbrahimhakkıoğlu, 2006 yılından beri görevde olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Evet yönetim kurulu üyelerimiz kayyum atamasıyla gelen kişiler. Ancak bu böyle diye yönetimde bir sıkıntı yok. 100 kadar üyenin girişimi ile olağanüstü kongre yapılıyor. Seçimli olağan genel kurulumuz Nisan 2008'de yapıldı ve Başkan seçimi 2 yıllığına yapılıyor. Olağanüstü genel kurulda erken seçimi de oylarız. Eğer bu yönde karar alınırsa seçim yapılacak."

Mal varlığı eksilmedi...

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un eleştirilerini haksız bulan İbrahimhakkıoğlu, şöyle konuştu: "Onların söylediklerinin aksini belgelerle, rakamlarla kanıtlarız. Çünkü şu anda Turing 86 yıllık tarihinde hiç olmadığı kadar iyi durumda. Kasamızda 25 Milyon TL var ki bu nakit varlığı çok yüksek. Ayrıca Turing'in mal varlığında da bir gram eksilme olmadı. Triptik gelirleri ise, yüksek oranlarda arttı.

Turistik işletmelerimiz ise, geçen yıla kadar zarar ediyordu ama artık kárlı işletmelere dönüştüler. Ralli organizasyonlarına da yeniden başladık. Ayrıca Sultanahmet'te Turing müzesi de yapıyoruz. Kayyum meselesi yargıdaki bir konudur ve 2010'daki genel kurula kadar bu durum da çözülmüş olacak."

Kongre işi büyüyecek...

TÜRSAB adına şu anda Uluslararası Kongre Sarayı Tesisleri İşletmeciliği Tic. A.Ş.'nin (UKAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu hatırlatan Başaran Ulusoy, şöyle devam etti: "UKTAŞ hem kongre yapılarını hem de diğer bazı işletmeleri bünyesinde bulundurduyor. Adile Sultan'ı işletiyoruz. Topkapı Saray'nın girişinde bir tarihi 'Karakol binası' vardı onu da aldık. Restoran ve kafe olarak işleteceğiz.

Yıldız Parkı içindeki Milli Saraylara bağlı porselen fabrikasının satış üniteleri, restoran ve kafeleri birinci sınıf işletme olarak işleteceğiz. Ancak bunlar aslında bizim işimiz değil, bunlar Turing'in işi. Turing ortada yok ve bu nedenle bunları biz yapmak zorundayız."

Bakan çok devrimci Arkeoloji Müzesi'ne sponsorlarımız hazır...

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Türk turizmi adına büyük şans olduğunu söyledi. Ulusoy, şöyle konuştu: "Kendisi gördüğümüz en devrimci bakanlardan biri. Bizim siyasetle işimiz olmaz, biz işimize bakarız. Sayın Bakanımız Türk turizminin gelişmesi için özel sektöre çok güveniyor ve bu yolda çok önemli çalışmalar yapıyor.

Çok sayıda müze ve ören yerinin işletme ve hizmet birimlerinin özel sektöre açılması bizim için çok önemli. Bize son sözü de İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin TÜRSAB'a devredilmesidir. Topkapı Sarayı bahçesindeki bu müzeyi dünyanın en önemli müzelerinden biri haline getireceğiz. Tabii ki bilim adamlarıyla, bakanlığımızla birlikte çalışacağız. Bu müze Osman Hamdi Bey'in çabalarıyla kurulmuştu. Hedefimiz bu müzeyi Avrupa ve ABD'deki örnekleriyle yarışacak bir niteliğe kavuşturmak
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21