• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TURGAY GENÇ, TURİZME GENÇ BAKIŞ

TURGAY GENÇ, TURİZME GENÇ BAKIŞ
Turizminsesi köşe yazarı Sayın Turgay GENÇ,Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen Turizmde Genç Kariyer konulu konferansta Turizmci gençlere Otel işletmelerinde takım ruhunu ve Genç Turizmcilerin ülkemiz için ne denli önem arz ettiklerini anlattı.

TURİZMİN SESİ


Turgay Genç Konuşmasında;Otel işletmelerinde hizmet kalitesinin geliştirilmesinin olmazsa olmaz şart olduğunu,kaliteli hizmetin sürekli eğitim alan,değişime ayak uyduran kaliteli gençler ile sağlanabileceğini bununla birlikte eğitim düzeyi yüksek bilgili gençlerin bir takım ruhu içerisinde hareket etmeleri gerektiğini,işte başarının biz anlayışına bağlı olduğunu belirtti.

Konuşmasını Sektördeki çarpıklıklardan örnekler ile süsleyen Genç;Bu çarpıklıkların ancak eğitimli Turizmci gençler ile çözülebileceğini,Gençlerin sıradan Turizmciler olmadıklarını,Bu nedenle ülkemizin geleceğine yön verecek genç Turizmcilerin,mesleklerine herkesten daha çok sahip çıkmaları gerektiğinin önemi üzerinde durdu.

Sayın Genç'in Sunumu;“Aynı hedefler, aynı değerler ve aynı çalışma anlayışı çevresinde birbirine yakınlaşan, kısacası aynı dilde konuşan takım üyeleri büyük bir sinerji oluştururlar. Bu sinerji ise işte başarıyı getirir.İşte başarı “biz'' anlayışının bir sonucudur.Doğru ve sürekli iletişim biz olmanın temelidir. Bu noktada iletişim açık, net, dürüst ve güvene dayalı olmalıdır. Yani tüm ekip üyeleri birbirlerine güvenmelidir.

Takım içerisindeki etkileşim ancak doğru iletişim ile gerçekleşebilir.Takım ruhu anlayışında hiç kimsenin mazeret üreterek ''bu benim işim değil'' deme hakkı yoktur. Herkes başarıyı paylaştığı gibi başarısızlıkta sorumluluk taşımalıdır.

Bu durum günümüzde, doğru ve düzenli işleyen sistem anlayışının, en az kaliteli personel anlayışı kadar önem kazandığını ortaya çıkarıyor.
Burada sistem geliştirmek ve sistemli futbol oynamak gerekiyor. Mevcut oyuncuları kazanmak, eksikliklerini görüp gidermek, sistemin parçası haline getirmek ise lidere düşüyor.


Sistemin parçası olamayacak, sisteme ve diğer takım üyelerine zarar verecek olanları göndermek de liderin işi… Artık günümüz profesyonel insan kaynakları değerlendirme sürecinde, kişinin hobilerinden, yaptığı spor dallarından dahi takım oyuncusu olup olamayacağı, emir altında çalışıp çalışamayacağı belirlenebiliyor.


Sevgili Genç Arkadaşlar,
Başarılı bir takım oyuncusu olmak için,
- Açık, güvene dayalı, dürüst iletişim kurun
- Paylaşıma açık olun,bilgiyi paylaşın
- Değişime ayak uydurmak için çaba gösterin
- Takım Arkadaşlarınızı sürekli motive edin
- Ben merkezci olmayın, biz düşüncesi ile hareket edin
- Dedikodu yapmayın, dedikodu yapanlara izin vermeyin
- Yanlışları lideriniz ile paylaşın
- İş ile arkadaşlığı ayırın,iş ve özel hayatınız arasında denge kurun
- Esnek olun
- Öğretici ve öğrenen olun
- Eleştiriye açık olun
- Eksik yönlerinizi, bilgi eksikliklerinizi kabul edin ve geliştirin
- Sorunun değil, çözümün parçası olun
- Yaşadığınız sorunlardan ders çıkartın, sorunları gelecek hayatınızda size yol
gösterecek bir fırsat olarak değerlendirin.
Takım olmak, bir takım ruhuna sahip olmak, ortak amaç için takım çalışması ile hareket etmek ve başarıya odaklanmak mutlaka olumlu sonuç verecektir.
İşinize, mesleğinize bulunduğunuz gruba saygı duyun, bu sizde bir aitlik duygusu oluşturacaktır. Başarıda ise bu "bizim başarımız" hissi sizleri onura edecektir. Unutulmamalıdır ki; Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler ise paylaşıldıkça çoğalır.

Ve insan, doğası gereği bir sosyal gruba ait olmak hissiyatına sahiptir.
Biz departman yöneticilerine ise bu noktada mevcut kadrolarımızı geleceğe
hazırlamak, onlara liderlik etmek, hedeflerine yön vermek, eğitim eksikliklerini giderip sektöre kazandırmak adına çok büyük görevler düşüyor.

İnsanlara yol gösterir, onlara bir şeyler öğretir, eğitim eksikliklerini giderir, ortak hedefler belirler ve bu doğrultuda onlar ile birlikte ekip ruhu içerisinde çalışırsanız, hem başarıyı yakalarsınız hem de personel devir oranınız düşer.
Değerli Genç Arkadaşlar; Globalleşen Yeni Dünya düzeninde bizde globalleşeceksek kendi öz sermayemiz ile kurulmuş kaliteli hizmet veren büyük ulusal markalarımız ile bu düzende yer almalıyız.Bunu başaramadığımız taktirde zaman için de tarih sayfalarına gömülmeye mahkumuz.

Sizler ile kaliteli hizmet sunan ulusal markalarımızın Küreselleşen dünya düzeninde daha üst noktalarda daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Bu bağlamda gençlere kişisel gelişimlerini tamamlamak kendilerini geliştirmek adına büyük görevler düşüyor.Kaliteli takım oyuncularından oluşan bir takım elbet başarıyı yakalayacaktır.
Sektördeki çarpık yapı ancak sizin gibi eğitimli turizmci gençler ile çözülebilir.Bu nedenle Ülkemiz geleceğine yön verecek genç turizmcilerin mesleklerine herkesten daha çok sahip çıkmaları gerekiyor.
Sevgiyle Kalın,

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21