• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TUI'DEN ORMAN YANGINLARINA DESTEK

TUI'DEN ORMAN YANGINLARINA DESTEK
Avrupa'nın en büyük turizm şirketi olan TUİ, Antalya'da yanan ormanların yeniden canlandırılması için Antalya Valiliği'ne 100 bin YTL bağışta bulundu

TURİZMİN SESİ


TUİ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Frenzel bağış çekini Hannover'deki merkez binada teslim etti.Hannover-Kendi alanında dünyanın en güçlü kuruluşlarından biri olan TUİ turizm şirketi, Antalya'da geçtiğimiz yaz meydana gelen yangınlar sonrası yeniden ağaçlandırma yapılabilmesi için 100 bin YTL bağışta bulundu. TUİ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Michael Frenzel, bağış çekini Antalya Valiliği'ne ulaştırılması için Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy'a teslim etti.

TUİ'nin Hannover'deki yönetim binasında düzenlenen törende TUI Holding Dis iliskiler Direktörü Günter Ihlau, TUI Sözcüsü Uwe Kattwinkel, TUİ Türkiye temsilcisi Hüseyin Baraner ile Türkiye'nin Frankfurt Kültür Ataşesi Raci Karaca da hazır bulundu.Aynı zamanda Antalya fahri hemşehrisi ünvanı da bulunan TUİ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Frenzel, bağış çekini takdim etmeden önce yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye yönelik ço ciddi çalışmaları bulunan bir şirket olarak bu felaket sonrası sessiz kalamazdık.

Uğranan zararı biraz azaltmak için böyle bir yardımda bulunmayı kararlaştırdık. Türkiye olan ilişkilerimiz sadece ticari boyutta değil. Kendimizi Türkiye'nin ve Antalya'nin cok çok yakın dostu olarak da görüyoruz."dedi.TUİ olarak Türkiye turizmindeki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini hatırlatan Başkan Frenzel, "Türkiye son yıllarda olumlu gelişmeler yaşıyor. Türkiye'nin mevcut potansiyelini daha iyi değerlendirmek istiyoruz.Gelecek yillarda bugunden cok daha yogun olarak Türkiye'ye turist göndermeyi planliyoruz.

Türkiye de yapacagimiz yatirimlar ile turizm cesitliliginde de piyasadaki liderligimizi koruyacagiz. TUİ yeni dönemde yüzünü Doğu bloku ülkelerine de çevirdi. Ortaklarimizdan olan Mordashow ile yapacagimiz calismalar ve yatirimlar ile Rusya pazarinda da lider olmak istiyoruz."diye konuştu.

Frenzel: Krizde olsa Avrupalilar tatillerinden vazgecmez.

Tui Holding yonetim Kurulu Baskani ve Antalya Fahri hemsehrisi Dr. Michael Frenzel Avrupa da kriz beklentisine ragmen 2009 satislarinin iyi basladigini ve Avrupalilarin en son seyahat ve tatillerinden vazgeceklerini, eger gerekirse öncelikle diger ürünlerden feragat edeceklerini vurguladi. TUI olarak 2009 yilindan cok umutlu olduklarin söyledi.

Daha sonra söz alan Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Türkiye-Almanya ilişkilerinde turizmin önemine vurgu yaptı. Başkonsolos Durusoy, son yıllarda Antalya ve çevresinde çok sayıda Alman'ın da ikamet etmeye başladığına dikkat çekti.TUI#nin Türkiye ile calismalarini takdir ile karsiladigini belirten Durusoy ileride de Türkiye olarak her türlü isbirligine devam etmek istiyoruz" dedi.

TUİ Holding Türkiye danismani Hüseyin Baraner, yaz aylarinda Türkiye ye satis egitimi icin TUI tarafindan getirilen 950 Alman seyahat acentasi satis elemaninin bu yil beklenen krize ragmen Türkiye yi 2009 yili icin cok basarili bir sekilde pazarladiklarini ve gelecek yillarda Türkiyenin satis elemanlarina tanitilmasindan cok Türkiye hakkinda egitilmeleri üzerine ciddi calismalar sergileyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin Frankfurt Kültür Ataşesi Raci Karaca ise TUİ ile uzun yıllara dayanan sağlıklı diyaloglar kurulduğunu belirterek, Tui#nin dünya da en önemli turizm kuruluslarinin basinda geldigini ve böyle bir kurulusun Türkiye ile bu kadar cok yakin temas ve isbirligi icersinde olamasi beni cok mutlu ediyor, "Bu bağış bu ilişkilerin sonucundaki dostluk meyvası oldu. Kültür Ataşeliği olarak ilişkilerin bu düzeye yükseltilmesindeki katkılarından dolayı Hüseyin Baraner'e teşekkür ediyoruz."dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21