• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

TÜGİAD’DA YENİ DÖNEM

TÜGİAD’DA YENİ DÖNEM
13. Genel Kurul'a tek liste ile çıkan Murat CoşkunkanTÜGİAD'ın yeni başkanı oldu

TURİZMİN SESİ


Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) 13. Olağan Genel Kurulu İstanbul The Marmara Otel'de gerçekleştirildi. Toplam 126 üyenin oy kullandığı genel kurulda, TÜGİAD Bursa Şubesi'nde iki dönem başkanlık yapmış olan Murat Coşkunkan'ın liderliğindeki tek aday liste oy birliği ile seçildi. Murat Coşkunkan başkanlığındaki TÜGİAD yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ayşe Can Bayraktar, Barış Haşemoğlu, Engin Kalkan, Ferda Kertmelioğlu, Ömer Kızıl, Erden Tunç Lokum, Zihni Memişoğlu, Türker Naslı, Nihat Öztürk, Zeynep Çiğdem Turan, Nurettin Varol, Tayyar Yıldırım, Haldun Yılmaz, Ali Yücelen.

Seçim öncesi gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında projelerini anlatan Coşkunkan, oluşturacakları yeni yönetim ile daha güçlü bir TÜGİAD'a ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Kendine verilen bu önemli görevi güçlü bir ekip ve demokratik bir yönetim anlayışı ile yerine getireceğini ifade eden Coşkunkan, “Yönetime aday olma yolculuğuna çıkarken öncelikli amacımız, seçim tartışmalarına, bölünmelere yer vermeksizin TÜGİAD'ı bir bütün olarak büyütmek, yurt içi ve yurt dışında yaşayan tüm TÜGİAD üyelerini kucaklamak ve her zaman olduğu gibi icraata odaklanmaktı.

Bu ortak amaç, genel kurulda sizlerin huzuruna tek bir liste ile çıkmak konusunda bizlere yol gösterici oldu. Bu süreçte birlik ve beraberlik adına hoşgörü ve özverilerini eksik etmeyen İstanbul, Ankara ve Bursa üyesi tüm arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. İnanıyorum ki; bu ortak mutabakat TÜGİAD'a güç katacak, her bir yönetim ekibinin yükselttiği hizmet çıtası bize de yükseltme mutluluğunu verecektir” diye konuştu.

 “HER SORUN ÜZERİNDE TİTİZLİKLE ÇALIŞACAĞIZ”
2010 – 2012 döneminde TÜGİAD olarak üzerinde titizlikle duracakları konuları da paylaşan Coşkunkan, “Dernek olarak başta hükümetimiz olmak üzere siyasi ve bürokrasilerle kurduğumuz ilişkilerimizi daha da güçlendirerek yurt içi ve yurt dışı her platformda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin önde gelen tüm sivil toplum örgütleri, düşünce kuruluşları ve üniversitelerinde iyi ilişkiler içersinde olarak güç birliği ve faaliyet birliktelikleri konularında çalışacağız. Bir önceki dönemde başlatılmış olan tüm program ve komisyonlarımızı çeşitlendirerek üyelerimizin yönetim ve karar süreçlerine kapsamlı katılımını sağlayacağız.

“İŞSİZLİĞİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ”
Başkan Coşkunkan, “İsminde Türkiye'nin 'T'sinin gücü olan ve yine isminde genç nüfusun, genç iş adamlarının 'G'si olan TÜGİAD'ın en önemli misyonlarından biri olarak, ülkenin kanayan yarası işsizliğe de dikkat çekmesi, etkinlik ve icraatlarıyla bu konuyu sürekli gündemde tutması öncelikli görevleri arasında yer alacaktır. 2023 Türkiye'si hedeflerine, hayallerine biz bu genç işsiz nüfusumuzu iş sahibi yaparak ulaşabiliriz. Bu konuda gerçekleştireceğimiz her çalışma ülke geleceğimizin inşasına koyacağımız bir tuğla olacaktır” diye konuştu.

“TÜGİAD İLE ÜLKE KABUK DEĞİŞTİRDİ”
TÜGİAD'ın önümüzdeki yıl 25'inci kuruluş yıldönümüne imza atacaklarını hatırlatan Coşkunkan, “1986 yılında Jefi Kamhi'nin kuruculuğuyla başlayıp bu yıl 24'üncü seneye ulaşan derneğimizin faaliyetleri ile hem Türkiye hem de dünya kabuk değiştirdi. Geçen bu sürede sadece ülkemizde 15 hükümet 10 başbakan değişti. 1986 yılında ülkemizin toplam ihracatı sadece 7,5 milyar dolardı; ancak bu rakamın 2009 yılında 101 milyar dolar olduğunu hatırlatmak isterim. O tarihte ülkemiz için dünyanın en büyük 17'inci ekonomisi olacak deseler çok inandırıcı gelmezdi sanırım ama bugün 2023 Türkiye'si için dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olmanın hayallerini kuruyoruz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21