• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

TravelShop Turkey  ve Akmina Travel İşbirliği ile Kıbrıs Tanıtımı

TravelShop Turkey  ve Akmina Travel İşbirliği ile Kıbrıs Tanıtımı
Akmina Travel ve TravelShop Turkey işbirliği ile Kıbrıs Cratos Premium Hotel’de B2B workshop gerçekleştirildi  

TURİZMİN SESİ


TravelShop Turkey Ceo’su Murtaza Kalender; “Kıbrıs’ta bir kez daha olmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyim. Bugüne kadar 20’den fazla ülkede workshop etkinliği yaptık. Hindistan’ın 7 ayrı şehrinde, Avustralya’da, Güney Afrika’da, Filipin’de, Balkan ülkelerinde ve bir çok ülkede büyük workshop etkinlikleri yaptık. Amacımız Kıbrıs’ı hakettiği yere getirebilmek. Bugün itibariyle 750 bin olan turist sayısını 5 yıl içerisinde 2 milyona çıkarabilmek. Çünkü Kıbrıs’ta bu potansiyel var. Kıbrıs deyince sadece kumarhaneler değil, kültürel yerleri, tarihi dokuları, harika bir denizi, eğlencesi ve birçok ürünü var. Kıbrıs’ta düğün yapabiliriz, büyük MICE gruplarını getirebiliriz ve turizmi 12 aya yayabiliriz.

Kıbrıs’ta bunları yapabileceğimiz imkanlar var. İmkanlar dahilinde B2B workshop etkinliğinde, 30’a yakın ülkeden 100’e yakın tur operatörünü getirdik. Sadece kendimiz için değil, Kıbrıs’ta ki diğer turizm firmaları da katılabilir, Türkiye’de ki tüm turizm firmaları da katılabilir. Rakip olduğumuz acentalar dahil, bizim etkinliğimizde yer alabiliyor. Bizim etkinliklerimizde herkes yer alabilir, biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Onlarda bizimle birlikte yer alabilir ben değil, biz olarak görmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda hedefimizi yükselterek, genişleterek devam ettirmeyi istiyoruz” dedi.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin.png

SİSTEMİMİZDE 5 MİLYAR 100 MİLYON EUROLUK TURİZM FİRMALARI KAYITLI
An itibariyle sistemimizde 5 milyar 100 milyon Euroluk turizm firmaları kayıtlı. Firmalar filtremizden geçiyor, referanslar kontrol edilmeden filtreden geçemiyorlar. Yani içlerinde düğün planlayıcıları, MICE grupları, grup turları, dini turlar tüm sektör ayrı ayrı listemizde mevcuttur. Türkiye ile Kıbrıs’ı kombine paket yaparak, uluslararası platformda ses getirmek istiyoruz.

DEVLET DESTEĞİ ALIRSAK, 5 YIL İÇERİSİNDE 2 MİLYON TURİST HAYAL DEĞİL
Kıbrıs; Avrupa’nın, Rusya’nın ve bir çok ülkenin ortasında. Eğer Kıbrıs Hükümeti’nden devlet desteği alırsak, 5 yıl içerisinde 2 milyon turist gerçekten hayal değil, daha fazlasını yapabiliriz. 5 yıl içinde Kıbrıs’ı uluslararası turizm platformlarında ön plana çıkartarak, dünyanın çeşitli ülkelerinden turizm merkezi (meeting point) yapabiliriz.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-001.png

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, TURİZM BAKANLIĞI VE HAVAYOLLARI BİR ARADA OLMALIYIZ
Sadece TravelShop Turkey ve Akmina Travel olarak değil, Sivil Toplum Kuruluşları, Turizm Bakanlığı ve Havayolları bir arada olursak, daha güçlü ses getirebiliriz.

AMACIMIZ HER SENE YAPILAN BU WORKSHOPU GELENEKSEL HALE GETİRMEKTİR
Buraya gelirken vizelerde ciddi sıkıntı yaşadık. Sakın gitmeyin diye baskı altındalar. Yurtdışından 30’a yakın tur operatörünü getirerek, Kuzey Kıbrıs askeri işgal altında değil, bunu göstermeye çalışıyoruz. Kıbrıs’ın aynı zamanda Rum kesiminin yapmış olduğu lobi baskısı var. Biz Kıbrıs’ı iyi tanıtmamız lazım.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-002.png

KIBRIS’TA YILLIK 700.000 KİŞİ, 30.000 YATAK KAPASİTESİ VAR
Kıbrıs, kaliteli ve çok güzel servisi var. Kıbrıs’ta yıllık 700.000 kişi, 30.000 yatak kapasitesi var. Kıbrıs pazarını geliştirmek, dünyanın değişik ülkelerinden turist getirmek ve müşteri çeşitliliğini sağlamak lazım. Sivil Toplum Kuruluşları, Kıbrıs Hükümeti ve Havayollarınında yanımızda olması lazım. Gitmeyin denilen baskıyı kaldırmamız lazım, ciddi bir lobi var. Yapmış olduğumuz işi anlatamıyoruz, B2B workshopu iyi anlatmamız lazım.

ULUSLARARASI PLATFORMLARDA TANITIM ÇOK ÖNEMLİ
En az 5 tane iyi wedding, en az 5 tane mice ve leisure yapmış olan acentalar geliyor, profil çok yüksek. PR lazım, yaptığımız işi iyi anlatmamız lazım. Kaliteyi yükselterek, uluslarası platformalarda tanıtımını yapmak çok önemli.

SENEYE DAHA ÇOK KATILIMCI VE HOSTED BUYER OLMASINI HEDEFLİYORUZ
Sadece workshop yapmıyoruz. Aynı zamanda bölgeyi tanıtıyoruz. Kıbrıs’ın tarihi güzelliklerini tanıtan tur da yapacağız. Wedding planları için eğitim turları yapıyoruz. Gelen insanlar gelmişken bölgeyi, denizini, kumunu, tarihini, coğrafyasını ve bir çok yapısını görsün istiyoruz.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-003.png

YATAK VE OTEL YATIRIMLARINI ARTTIRIP, ULAŞIM SORUNU AŞILIRSA, BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
Kıbrıs Hükümeti bize yardımcı olursa, sadece Kuzey Kıbrıs’a gelen turist sayısını 5 yıl içinde 2 milyon yaparız. Her sene 750 bin turist ağırlıyor. Yatak ve otel yatırımlarını arttırıp, ulaşım sorunu aşılırsa, biz üzerimize düşeni yaparız.

DÜNYADA LİDER BİR YAZILIM GELİŞTİRDİK
TravelShop Turkey olarak, B2B etkinliklerine 2010 yılından itibaren Hindistan’la başladık. Son 3 yılda yoğunlaştık ve sistemimizi de geliştirdik, dünyada lider bir yazılım geliştirdik. Ülkemiz adına çok önemli istatistikler topluyoruz.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-009.png

TOKAT’TA EKOLOJİ VE GASTRONOMİ ETKİNLİĞİ YAPACAĞIZ
Tokat’ta gastronomi ve ekoloji ile ilgili bir etkinlik yapacağız. Eğitim turları ile tamamlıyoruz ve entegre ediyoruz. Çok ilgi var ve bu beni mutlu ediyor. Uluslararası platformlarda tanıtımlarımızı yapmalıyız. An itibariyle hedeflerimize ulaştık ama yeni hedefler doğurdu, hedefimiz dünya lideri olmak istiyoruz. Tokat’ta bir etkinlik yapmak istiyordum. Tokat’ta tarım var, meyvesi, sebzesi bol. Ekolojik ve gastronomi olarak birbirini tamamlayan ender şehirlerden biri Tokat. Isparta’da da yapmak istiyorum. Güneydoğu, Diyarbakır ve Türkiye’nin 7 bölgesi, 81 ilinde yapmak istiyorum.

2020 YILINDA HİNTLİ TURİST KIBRIS’A GELECEK
Vize konusunu aşarsak 2020 yılında 1 milyon Hintli turistin üzerine çıkarız. Hindistan’dan 3.500 kişi bu sene Rusya’ya gidiyor, bir sonraki sene ise Kıbrıs’a gelecekler. Bunu sağlamak bizi mutlu ediyor.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-010.png

BOĞAZIMIZDAN KISTIK, TANITIMDAN KISMADIK
B2B workshop başta herkese yabancıydı. 15 Temmuz’dan sonra Hindistan workshopunu iptal etmedik, en kötü günümüzde bile boğazımızdan kıstık ama tanıtımdan kısmadık. Etkinliklerin en iyisini almaya çalışıyorum. Hepsiyle birebir iletişime geçiyorum. Avrupa tur operatörleri birliği üyesiyim. İnşallah Londra’da da yapabiliriz. Bütçe lazım. Bireysel olması yeterli değil, devlet katkısı da lazım.

ÇİN’DEN STANT ALDIK
2019 yıl sonu için 100 metrekare Çin’den stant rezervasyon yaptırdım.

KIBRIS REFERANS OLACAK, BU BİR BAŞLANGIÇ
Neden Kıbrıs bu dönemde? Çünkü bu dönemde oteller daha müsait. Beklentimiz yüksek. Her gelen buyer başlangıçta bir grup verse yeter. Referans olacak, bu bir başlangıç olacak. Yerinde workshop yapmak daha çok fayda sağlıyor.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-004.png

Akmina Travel YK Başkanı İsmail Abidin; “Turizm alanında otelcilik, incoming ve tur operatörlüğü yapan bir acentanın sahibiyim. Yaklaşık 23 yıldır turizm alanında çalışmaktayım. Cratos Otel’in kurucu ortaklarındanım. Mayıs ayında yeni bir otelimiz açılacak. Ana işim acentacılık. Birçok yeni pazarı, charter operasyonlarını biz başlattık. Ciddi devlet destekleriyle ilerledik. Bir kaç yıldır turizm alanında yeterli desteği göremedik. Kıbrıs’ın ülke turizmi her geçen yıl büyürken 2019-2020 yılında ciddi sıkıntılar yaşayacağını görmekteyiz. Biz de üzerimize düşeni yapmak adına TravelShop Turkey ile bu etkinliği düzenledik. Ülke turizmi için fayda getireceğini umuyorum. Yeni dönemde turizmin ülkenin lokomotif sektörü olma yolunda ilerlemesini umuyorum. Bakanlığa, devlete, hükümete ciddi görev düşüyor. Yolcu üretimi, yolcu taşımacılığını olağanüstü koşullar altında yapan bir ülkeyiz. Ciddi ambargolar gören bir ülkeyiz. Ülkede turizme ilginin bu dönemde artacağını düşünüyorum. Bizim hedeflediğimiz pazarlara ulaşmamıza destek olacak bir yönetim olacağını umuyoruz. Rum ve Yunan lobisi tarafından her uluslararası etkinlikte engellenen ve çamur atılan bir ülke oluyoruz. Bu insanlık dışı bir propaganda neticesinde insanlar Kuzey Kıbrıs’a gelmeye ürküyor. İnsanlar ürkünce bu da bizim maça 1-0 yenik başlamamıza neden oluyor” dedi.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-005.png

AMBARGOLAR OLMASA TURİZMDEN PAYIMIZI FAZLASIYLA ALIRIZ
Yabancı bayraklı uçaklar Ercan Havalimanı’na inemiyor. Uluslarası bir arenada yer almaya çalışıyoruz. Ambargolar olmasa turizmden fazlasıyla payımızı alırız. 9000 yıllık bir kültür var, doğamız ve plajlarımız var. Yabancı turist geldiğinde ülkesinde bulmadığı koşullarda kaliteli bir tatili uygun fiyata yapabiliyorlar. Pazar, ürün, müşteri çeşitliliği için adımlar atmaya başladık. İş ortaklıkları sayesinde hız kazanacağımızı düşünüyoruz.

ÖNCELİKLE UÇUŞ YASAĞINI AŞMAMIZ LAZIM
Yatırımı planlanan tesisler var ama yapılacak bir yatırım şu an için yok. Uçuş yasağını aşmamız lazım.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-006.png

GEREKLİ DESTEK, İHTİYAÇ OLAN PR
Gerekli incentive, gerekli destek, ihtiyaç olan PR ve kârlı pazarı geliştirmek lazım. Devletten, operatörlerin cazibe merkezi olan bir destinasyon olması yönünde beklentilerimiz var.

YURTDIŞI PAZARLARA OLAN EN BÜYÜK AVANTAJ VİZE OLMAMASI
2019 ve 2020 yılı için nasıl yaraları sarabiliriz? Bizim etkinliğimiz bir motivasyon olacak. Kuzey Kıbrıs’ta yurtdışı pazarlara olan en büyük avantajımız vizemiz yok. İstanbul’dan transit uçakla vize bedeli ödenmeden ülkemize gelinebiliyor. Ulaşımın çeşitlendirilmesi, acentalara teşvik, yolcuları kolay ve ucuz getirmek üzerine çalışılmalı, sistematik otel yatak sayısını mevcut kaliteyi yukarı çıkararak pazarda pay almaya çalışılmalı.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-007.png

TRAVELSHOP TURKEY İLE TÜRKİYE - KIBRIS KOMBİNE TUR PAKETLERİ YAPACAĞIZ
TravelShop Turkey ile Türkiye - Kıbrıs kombine tur paketleri yapacağız. Bunun bize artı sağlayacağını düşünüyoruz, aynı zamanda müşteri içinde bir cazibe olacak. Paketleri doğru bütçelerle sunup, doğru tanıtırsak katkı sağlayacaktır.

ULAŞIMIN ÖNÜ AÇILMALI, CASİNOLAR ÜLKENİN OLMAZSA OLMAZI
Casinoların gelir, üretim, istihdam, kalite açısından artısı var eksisi yok. Sadece casinonun artılarını daha fazla kullanabiliriz. En önemli yapılması gereken şey ulaşımın önünü açmak. Casinolar bu ülkenin olmazsa olmazı.

travelshop-turkey-,akmina-travel,-travelshop-turkey-ceo’su-murtaza-kalender,-akmina-travel-yk-baskani-ismail-abidin-008.png

EĞER DOĞRU ADIMI ATAMAZSAK ÜLKE TURİZMİMİZ GERİLEYECEK
Uçak maliyetimiz randımanlı kullanamamaktan ek maliyetler doğuruyor. Rekabet edilebilirliğimiz ortadan kalkıyor ve ürünümüzü doğru fiyata pazara sunamıyoruz. Tur operatörleri kâr yapmazsa, motivasyonu düşer, o yüzden gerekli adımları atmamız lazım. Eğer doğru adımı atamazsak ülke turizmimiz gerileyecek.

AMBARGO KALKMALI, DEVLET DESTEK VERMELİ 
Hamlelerimizi Ercan Havalimanı’ndan hareket ederek daha çok ne yapabiliriz buna bakmamız lazım ve ambargo gerçeğini nasıl ortadan kaldırabiliriz bunun için bir şeyler yapmamız lazım. Ambargo gerçeğini görerek planlamalarınızı yapmalıyız, devlette buna göre destek vermeli.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İlgili Haberler
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21