• BIST 12385.61
  • Altın 6786.65
  • Dolar 43.4792
  • Euro 51.5667
  • İzmir 0 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Antalya 5 °C
  • Ankara -9 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

TİTREYEN GÖL TURİZME KAZANDIRILACAK

TİTREYEN GÖL TURİZME KAZANDIRILACAK
Manavgat nehrinin Akdeniz ile buluştuğu,Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri olan Titreyengöl, çevreye ve doğal dengeye uyumlu projelerle yeniden turizme kazandırılacak

Attila Güvenç
İstanbul(Anayurt)-  Yaşama geçirilecek yeni projelerle Manavgat'ın Titreyengöl-Sorgun turizm bölgesi 'Ekoturizm' merkezi haline getirilecek. Bir süre önce golf sahası yapılması söz konusu olan fakat çevrecilerin koruma alanı olarak ele alınması gerektiği için tepki gösterdikleri bölge; Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) ve Antalya yerel yönetimi, Manavgat Titreyengöl ve Sorgun Ormanları’nı, yapılacak çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarıyla ekolojik turizmin merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyor. 
 
Antalya bölgesinin deniz, kum güneş turizminin yanı sıra doğal güzellikleriyle de turizmde ön plana çıkması gerektiğini belirten TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, “Sorgun Ormanı’nın turistlerin ve halkın hizmetine kazandırılması, Titreyengöl peyzaj projesinin hayata geçirilmesi, Titreyengöl’ün doğal kimliğine kazandırılması ile arıtma sorunlarının çözümüne dayalı çalışmaların başlatılması konusunda yerel yönetimimizle uzlaşma sağlandı. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Titreyengöl Manavgat ve bölge turizminin yüz akı olacak” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21