• BIST 8039.18
  • Altın 1680.862
  • Dolar 27.1357
  • Euro 28.8574
  • İzmir 29 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Antalya 33 °C
  • Ankara 23 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2023 54'ncü Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz  2023 53'ncü Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2023 52'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2023 54'ncü Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz  2023 53'ncü Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2023 52'nci Sayısı Yayında 

THY'den KAMUOYUNA DUYURU..!

THY'den KAMUOYUNA DUYURU..!
Türk Hava Yolları'nın tüm çalışanları, uçağına gelen yolcunun kim olduğuna bakmaksızın, kurumumuz kurallarıyla belirlenmiş davranış biçimlerini göstermek ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak için gerekenleri yapmakla yükümlüdür.

Turizmin Sesi


Türk Hava Yolları, çalışmalarını yürütürken, uçuş emniyeti ve hizmet kalitesini en önemli iki vazgeçilmezi olarak kabul etmektedir.

1 Temmuz 2008 tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanından kalkarak Ankara-İstanbul seferini yapacak olan TK 127 sefer sayılı uçağımızın yolcuları, Türk Hava Yoları'nın 75 yıllık birikim ve kültürüne yakışmayacak bir tavırla karşılaşmışlardır.

Uçuş emniyetini zaafiyete düşürecek bir durum, teknik bir aksaklık veya uçağa yolcu alınmasını sakıncalı kılacak herhangi bir operasyonel neden olmamasına rağmen sadece “yemek yeniliyor olması” gerekçe gösterilerek uçağa gelen yolcunun aşağıya indirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir durumdur.


Genel Müdürlüğümüz, konuyu öğrenmesinin ardından derhal soruşturma başlatmış, ilgili kaptan pilot ve diğer kişilerin görüşlerine başvurmuş ve yapılan açıklamaları yeterli bulmamıştır. Bunun üzerine olayda sorumluluğu bulunan kaptan pilotun, “Ortaklığımız kurallarına uygun davranmama” gerekçesiyle İcra Komitesi kararıyla tüm tazminatları ödenerek iş akdi feshedilmiştir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Türk Hava Yolları A.O.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21