• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

TEKNELER DENİZ MÜZESİ’NDE YERİNİ ALDI

TEKNELER DENİZ MÜZESİ’NDE YERİNİ ALDI
Yıllar önce Bodrum'da balıkçı teknesi, sünger teknesi, trol, gangava veya yolcu teknesi olarak hizmet vererek her biri Bodrum'a imza atmış 50 teknenin gerçek ölçekli olarak yapılan maketi açılan Bodrum Deniz Müzesi'nde yerini aldı

TURİZMİN SESİ


Attila Güvenç
Bodrum(Anayurt)- Ara verilmeksizin yıllardan beri yapılagelen Bodrum Ahşap Yat Yarışlarının da yer aldığı ve 23 Ekim 2011 de sona erecek olan Uluslararası Bodrum Yat Festivali, restore edilen eski Bedesten'de Bodrum Deniz Müzesi'nin açılışı ile başladı.

Muğla Valiliği İl Özel İdaresi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Denizciler Derneği'nin proje ortaklığında ilk kez açılan Bodrum Deniz Müzesi'nde 50 adet tekne maketi de sergilenmeye başlandı. Zamanında Bodrum'da balıkçı teknesi, sünger teknesi, trol, gangava veya yolcu teknesi olarak hizmet vererek her biri Bodrum'a imza atmış olan tekneler, gerçeklerinin ölçeklenerek küçültülmesiyle Ali Kemal Denizaslanı tarafından yapıldı.

Müzede maket teknelerin yanı sıra Bodrum'da yetişmiş ve bu teknelerde çalışmış kaptan, gemici ve süngercilerin fotoğrafları ile hayat hikayelerine de yer verildi. Deniz turizminin temellerini atan Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı için bir köşesin de bulunduğu müzede Sabancı Holding eski CEO'su Hasan Güleşçi'nin 40 yıl boyunca dünyanın çeşitli yerlerinden topladığı 4 bin adet deniz kabuğu da kısa bir süre sonra sergilenecek.

Bodrum Deniz Müzesi'nin açılışına Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ve Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın kızı İsmet Noonan ile Bodrum Ahşap Yat Yarışlarını başlatan ve bugüne kadar ara vermeksizin gerçekleşmesini sağlayan turizmci Erman Aras ve çok sayıda Bodrumlu katıldı.Bodrum Deniz Müzesi, Pazartesi hariç her gün açık olacak.


Başkan Kocadon;Bodrum'u 12 ay turizme hazırlıyoruz.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Deniz Müzesi'nin yıllardır akıllarda olan ama bir türlü yapılamayan bir eksik olduğunu belirttirken; Bu müze ile Bodrum'u geçmişiyle, tarihiyle buluşturuyoruz. Bu tür müzelerin açılmasındaki asıl amaç, Bodrum'u ziyaret eden turistlerin Bodrum kültürüyle tanışmalarını sağlamaktır. Bodrum'u 12 ay turizme yavaş yavaş hazırlayacağımızı hep söyledik, önemli adımlardan bir tanesi de Bodrum Deniz Müzesi'dir. Bodrumumuza ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bunun gibi daha birçok müzemizle Bodrum'un kış turizmine yön vermeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde Etnografya Müzesi açılacak, sonra eski kilisenin olduğu bölgede bir çalışmamız var orada da Süngercilik Müzesi açmayı düşünüyoruz. Bodrum'u tarihi ile buluşturmak, örf ve adetlerini, kültürünü yaşatmak benim en büyük heyecanım. Böyle güzel bir ortamı Bodrum'a kazandırmamızda bize yardımlarını esirgemeyenlere, özellikle de eski denizcilerimize, onların torunlarına, bu güzel malzemeleri hediye eden herkese teşekkür ediyorum dedi.


Uluslararası Bodrum Yat Festivali başladı.
Günün ikinci açılışı İskele Meydanı'nda yapıldı. Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon birlikte Uluslararası Bodrum Yat Festivali'ni baaşlattılar.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon açılışta yaptıkları konuşmalarda deniz ticareti ve yat turizminin önemine değinerek Uluslararası Bodrum Yat Festivali'nin Bodrum'a ve Bodrumlulara hayırlı olmasını dilediler.(a.g)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21