• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Ankara 16 °C
  • GlobeMeets Beşinci Buluşmasının Tarihlerini Açıkladı
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • GlobeMeets Beşinci Buluşmasının Tarihlerini Açıkladı
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı

TARİHİ KONAKLAR 1 MİYON TL

TARİHİ KONAKLAR 1 MİYON TL
Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi konaklar, 200 bin lira ile 1 milyon lira arasında alıcı buluyor

TURİZMİN SESİ


Türk kent kültürünü yansıtan ve büyük bir kültür birikiminin, maddi zenginliğin ve yüksek düzeyde ustalığın ürünü Safranbolu evleri, bölge turizmin her geçen gün gelişmesiyle değer kazanıyor. Bahçe içinde, çoğunlukla üç katlı, 6-8 odalı, büyük aile ihtiyaçlarına uygun tasarlanmış ve estetik biçimde şekillendirilmiş büyük konaklar ustalığı, korunması, yeri ve mevcut durumu göz önünde bulundurularak özelikle turizmciler tarafından satın alınıyor.

Çevreye saygılı tasarlanan, doğa-insan-ev ilişkileri son derece düzenli ve dengeli şekilde yer alan konakların fiyatları, 200 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor. Orijinal haliyle korunan eserlerle açık hava müzesi haline gelen Safranbolu'da, aile yadigarı konakların restorasyonunu yaptıramayan birçok aile daire ya da para karşılığı 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlar ında yapılmış evlerini satıyorlar.

Safranbolu'da emlakçılık yapan Ragıp Tunç, dedelerinden miras kalan tarihi evleri restore ettirecek maddi imkanları olmayanların konaklarını satmayı tercih ettiklerini söyledi. Tarihi evlerin bakımının çok zor olduğunu, "bir çivi bile çakmanın bir dizi izne tabi" olduğunu anlatan Tunç, şöyle dedi: "Bu evleri tamir ettirmek yenisini yapmaktan daha zor. Bundan dolayı konakların eski sahipleri evlerini turizmcilere ya da girişimcilere satıyorlar.

Bu da ilçede otel açmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. Özelikle turistler eski konaklardan dönüştürülen otel ve pansiyonlarda kalarak tarihi atmosferi hissetmeyi tercih ediyorlar. Bakımsız, çok büyük olmayan konaklar 200 bin lira civarında satılırken, büyük ve korunmuş evlerin fiyatları 1 milyon liraya ulaşıyor. Konakları satın alanlar binlerce lira da restorasyon çalışmalarına para harcıyorlar."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21