• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TAF,DÜNYA ŞEFLERİ BİRLİĞİNE KATILDI

TAF,DÜNYA ŞEFLERİ BİRLİĞİNE KATILDI
Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) dünyanın en saygın meslek örgütleri arasında yer alan Dünya Şefler Birliği'ne (WACS) üye oldu.

Bora Özgen / Halil Tuncer -Turizmin Sesi


1996'dan beri WACS'a üye olmaya çalıştıklarını açıklayan TAF Başkanı Yalçın Manav, üyeliğin 16 Mayıs 2008'de Dubai'da yapılan 33. WACS Genel Kurulu'nda oy birliğiyle kabul edildiğini söyledi.


Tüm Aşçılar Federasyonu'nun (TAF), Dünya Şefler Birliği'ne (WACS) üye olmasıyla The Marmara Hotel'te düzenlenen basın toplantısına, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, TAF Başkanı Yalçın Manav, TUROB Başkanı Timur Bayındır, Ekin Grubu Süreli Yayınlar Direktörü Cihan Yiğin, Ekin Grubu HOTEQ Fuarı ve İstanbul Uluslar arası Gastronomi Direktörü Yılmaz Kaptan ile çok sayıda aşçı ve gazeteciler katıldı.



ÜYELİK TÜRK AŞÇILARINA ÖNEMLİ FIRSATLAR YARATACAK

Toplantıda konuyla ilgili bir açıklama yapan TAF Başkanı Yalçın Manav, 2006 yılında 8 dernek ile kurdukları TAF ile Türk aşçılarının mesleki ve kültürel yönden çağdaş bir aşamaya gelmelerini amaçladıklarını kaydetti. Türk mutfağının dünyada tanınmasında çağdaş aşçıların rolünün önemli olduğunu belirten Manav, WACS ile Ekin Grubu ile düzenledikleri İstanbul Mutfak Günleri Festivali'ni düzenlemeye başladıkları 2000 yılından beri çalıştıklarını hatırlattı. WACS ile TAF'ın üyeliğiyle ilgili uzun bir değerlendirme ve tartışma süreci geçirdiklerini dile getiren Manav, şöyle devam etti:


“Sonuçta üyeliğe kabul edildik. Artık Türk aşçıları dünyadaki meslektaşlarıyla aynı kulvarda bulunacak. WACS'a üye olmak, Türk mutfağının yurtdışında tanıtımı açısından çok önemli fırsatlar sağlıyor.

Türk şeflerinin mesleki ve kültürel düzeylerinin yükseltilmesi ve vizyonlarının genişletilmesi için yeni imkanlar yaratıyor. TAF'ın çatısı altında olan Türk Aşçılar Milli Takımı dünyadaki bütün yarışmalara katılarak, Türk yemeklerini tanıtmaya devam edecek.”


Manav, Türkiye'deki aşçı derneklerinin çok dağınık örgütlendiğine dikkat çekerek, tüm dernekleri tek bir çatı altında birleşmeye çağırdı.

Desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Ekin Grubu'na TUROB'a ve Öztiryakiler şirketine teşekkür eden Manav, “1996'dan beri WACS'a üye olmak için çalışıyoruz. Dubai'de düzenlenen 33. WACS Genel Kurulu'na katıldık ve üyelik katılım ücretini yatırdık. Toplantıya Türkiye'den tek ben katıldığım için bütün bu çalışmaları ben yürüttüm. Değerlendirmelerin ardından üyeliğimizin kabil edildiğini bana bildirdiler” şeklinde konuştu.

Türkiye Aşçılar Milli Takımı'nın Almanya'nın Erfurt kentinde 19-22 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılacak Dünya Mutfak Olimpiyatları'na katılacaklarını da açıklayan Manav, olimpiyatlara ilk defa katılacak olan Türkiye Aşçılar Milli Takımı'nın birincilikle döneceğini iddiasında bulundu. Konuşmaların ardından Türkiye Aşçılar Milli Takımı ve katılımcılar pasta kesti.

(TAF)TÜRKİYE AHÇILAR FEDERASYONU ;HAKKINDA

2006 yılında 8 dernek ile kurulan TAF, bugüne kadar birçok ulusal ve uluslar arası yarışmaya katılarak onlarca ödül kazandı. TAF; uluslararası düzeyde tanınan gastronomi festivali İstanbul Mutfak Günleri'ni organizasyonunda da, iki yıl önce WACS Özel Üyesi sıfatını kazanan Ekin Grubu ile işbirliği yapıyor.
TAF'a bağlı üye dernekler ise şunlar;
*Akademik Aşçılar Derneği, İbrahim Dinç
*Aşçılar Derneği, Ahmet Yavuz
*Avrasya Aşçılar Derneği, Ümit Yüksel
*Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği, İsmet Büdün
*Genç Aşçılar Derneği, Gökhan Tufan
*Mutfak Profesyonelleri Derneği, Y. Yalçın Manav
*Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği, Ramazan Bingöl
*Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği, İrfan Şimşek

WACS; HAKKINDA

1928 yılında Paris'te kurulan Dünya Şefler Birliği (WACS), dünyanın en saygın meslek örgütleri arasında sayılıyor. 86 ülkenin aşçılık örgütlerini bünyesinde bulunduran WACS, mesleki eğitim, araştırma çalışmaları ile aşçılık mesleğinin uluslar arası ortamda saygınlığının geliştirilmesini amaçlıyor

Kaynak:Turizmin Sesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21