• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

SURİYE EMİT FUARINA KONUK ÜLKE OLARAK KATILACAK

SURİYE EMİT FUARINA KONUK ÜLKE OLARAK KATILACAK
Son dönemde Türkiye ile Suriye arasında hızla gelişen iyi ilişkiler turizme de yansıdı. Suriye, 12–15 Şubat 2009'da İstanbul'da yapılacak olan EMITT Fuarı'na 'konuk ülke' olarak katılma kararı adı.

TURİZMİN SESİ


Son olarak geçtiğimiz hafta içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir günlüğüne Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesi, iki ülke arasında bir süreden beri gelişen iyi ilişkileri yeni bir aşamaya taşıdı.

Türkiye ile Suriye arasındaki bu iyi ilişkiler devam ederken Suriye, Ekin Grubu'nun bu yıl 13'ncü kez düzenlediği EMITT Fuarı'na 'konuk ülke' olarak güçlü bir şekilde katılacağının sinyallerini verdi.

Suriye Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,Suriye Turizm Bakanı Dr. Saadallah Aghaa Al Kala'nın bu yıl İstanbul'da yapılan EMITT Fuarı'na katıldığı anımsatılarak orada başlayan sıcak ilişkilerin EMITT'e 'konuk ülke' olarak katılma kararı ile sonuçlandığı bildirildi.

Suriye 'Konuk ülke” olarak katılacağı EMITT Fuarı süresince, fuar alanında profesyoneller ve tüketici-tatilcilere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Fuarda Suriye'nin, fuar katılımcısı bütün ülkelerin yanında, özellikle Türkiye'deki seyahat acentalarına ve tatilcilere her yönüyle tanıtılacağı bildirildi. Suriye'nin fuar süresince ülkesinin turizm yatırımcılarına sunduğu olanakları sergilerken yatırımcıları da bilgilendireceği açıklandı. Ayrıca Suriye'nin EMITT Fuarı'na 'konuk ülke' sıfatıyla katılmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilerek yeni bir aşamaya taşınması için önemli bir fırsat olduğu belirtildi.

Suriye'nin EMITT'e 'konuk ülke' sıfatıyla katılmasının, Türkiye'nin bölge ülkelerinin turizm merkezi olması yolundaki gelişmelerin devamı olduğunu söyleyen EMITT Fuarı Yöneticisi Hacer Aydın, Suriye'nin 'konuk ülke' sıfatıyla fuarın yapılacağı 12-15 Şubat tarihleri boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Türkiye de Şam ATB Fuarı'na katılacak
Suriye-Türkiye ilişkilerinin turizme yansımasının bir diğer örneği de, Türkiye'nin atağa geçtiği Ortadoğu ülkeleri pazarının önemli fuarı konumundaki, 22-24 Kasım 2008'de Şam'da yapılacak olan Arab Travel Borse (ATB) Fuarı'na Türkiye'nin Bakanlık düzeyinde katılma kararı alması oldu. ATB'ye Türkiye'den katılım organizasyonunu EMITT Fuarı adına Ekin Grubu yapacak.

Ekin Grubu Fuarcılık Genel Müdürü Hacer Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da özel önem vererek katılacağı fuara Türkiye'den daha çok firmanın katılmasını sağlamak amacıyla ATB'yi düzenleyen firmadan özel fiyatlar alındığını belirtti.

Aydın, Suriye Şam'daki ATB Fuarı'na Türkiye'den katılacak firmalara 12 metrekarelik standlar hazırlandığını, bu tipteki standart katılımlar için firmalara fuar süresince yapacakları dört gecelik konaklamanın ücretsiz olacağını ifade etti.

Turizmde İstanbul Avrupa'nın, Şam Ortadoğu'nun portalıdır
2004 yılında Suriye Başbakanı Beşar Esat'ın Türkiye'yi ziyaretinden sonra, Suriye–Türkiye ilişkileri iki ülke arasında imzalanan birçok anlaşma ile, özellikle turizm alanında gelişti ve en üst seviyelere ulaştı.

Aslında Türkiye-Suriye arasındaki ilişkiler tarih kadar eskiye dayanır. Bu bağların geliştirilmesi, hem Türkiye hem de Suriye'nin turizm beklentilerini artırır. Karşılıklı olarak Türkiye ve Suriye birbirleri için önemlidir. Çünkü İstanbul, Avrupa için turizm portalı iken; Şam da Hac için turizm portalıdır.

Suriye, zengin mirası ve aktif varlıkları ile Türkiye'den turizm yatırımcılarını olduğu kadar, daha fazla tatil ve iş ziyaretçilerini de karşılamayı amaçlamaktadır. Suriye'ye seyahat zamanda bir seyahattir. Eski bir pazar yerine girdiğiniz zaman ve bir şeylere dokunduğunuzda, baktığınızda ve kokladığınızda tarihin yaşadığını ve maddi olarak orada olduğunu fark edersiniz.

Bu güçlü tarihi ilişkileri ve karşılıklı beklentilerin farkına vararak, bu işe adanmış geliştirici bir kampanya, EMITT kurucusu sıfatıyla Ekin Grubu ve Suriye Turizm Bakanı arasında planlanıyor.

12–15 Şubat 2009'dan başlayarak yerini alacak olan Doğu Akdeniz Seyahat ve Turizm gösterisinin (EMITT) ilk 'konuk ülkesi' olma fırsatına sahip olmakla eşsiz bir fırsat yakalayacak olan Suriye bu durumdan oldukça hoşnut. Bölgenin başta gelen uluslararası seyahat ve turizm etkinliğine Suriye, gösterileri ile eşlik edecek.

Bir bakışta Suriye
Suriye arkeolojik, tarihi ve doğal siteleri, şehirleri, harabeleri ve büyüleyici bir melodisi olan; Palmyra, Bosra, Aphamia, Mari, Raz, Shamra, Ugarit, Crak, des Chevaliers, Assad gölü, Mashkita gibi turist merkezlerine sahip; Peygamber Muhammed'in devesinin dinlenmek için durduğu Bosra'da Al-Mabrak Camisi, Homs'da Halid ibni Velid Camisi, Al–Nuri Camisi, Hama'da üçüncü bir antik camii, Halep'te Emevi (Umeyye) Camii gibi İslami noktaları ve baştan çıkarıcı özel anıtları içeren görkemli bir müzedir.

Suriye, uzun zamandır muhteşem kültürü ve dini mirası ile tanınmaktadır. Suriye Ortadoğu'da tüm dinlerin uyumlu bir şekilde yaşadığı ülkelerden bir tanesidir. Şam'daki İslam dininin en kutsal yerlerinden biri olan Emevi (Umeyye) Camii, hem Hristiyanlar hem de Müslümanlar tarafından kabul edilen Yahya Peygamber mabedine ev sahipliği yapmaktadır.

Türkiye'de birçok anıt inşa eden Mimar Sinan'ın eserlerine hayran olan araştırmacılar, Suriye'yi ziyaret etmeden Mimar Sinan hakkındaki araştırmalarını tamamlamış sayılmazlar. Süleymaniye Tekkesi onun kayda değer eserlerine bir örnektir.

Şam'daki tek Osmanlı anıtı Süleymaniye Tekkesi anıtı değildir. Aynı zamanda 1778 yılında Şam Valisi Mithat Paşa tarafından yapılan, Midhat Paşa Çarşısı da görülmeye değerdir. Buradan da adı Osmanlı Sultanı Sultan Abdülhamid'e ithafen konulan, İstanbul'daki Kapalıçarşı'nın benzeri olan Hamidiye Çarşısı'na uzanabilirsiniz.

Şam'da görülmesi gereken bir başka yer de, Derviş Paşa tarafından 1574 yılında yaptırılan, yerel nakışlı elbiselerin, parfüm esans, el ve makine dikimi eşyaların satıldığı dükkanlarla dolu Souk al-Harir yani İpek Çarşısı'dır. Buradan da, 18. yüzyılın ortalarında Şam valisi tarafından yapılan, tipik Şam evinin bir örneği olan Al Azem Sarayı'na gidilebilir.

Halep; tarihte İpek Yolu'ndan gelen kervanların ilk uğrak yeri olan Suriye'nin ikinci başkentidir. Halep; devasa kalesi, zengin pazarları ve tarihi kervansarayları ile meşhurdur. Burası Osmanlı İmparatorluğu zamanında gelişmiştir ve o zamanlar Türkiye ile yapılan ticaretin önemli bir merkezi idi. Büyük kervansaraylar, Ortaçağı anlatan ve halen birçok Türk tacirinin ilgisini çeken, yaşayan birer müzedirler

Suriye yemekleri de unutulmamalı… Suriye'yi ziyaret ettiğiniz zaman lezzetli sacları ve Türk mutfağı benzeri tatları keşfedeceksiniz.

Suriye aynı zamanda geziye büyük bir keyif katacak olan birçok festival ve değişik etkinliklere sahiptir. Bunlar İpek Yolu boyunca Doğu'dan gelenler ve Doğu'da olanlar için Suriye'nin buluşma noktası olduğu eski çağların geleneklerini canlandıran yıllık İpek Yolu Festivali'dir (Silk Road Festival). Tüccarlar, yolcular, şairler, müzisyenler, düşünürler ve bunun gibi nice kişiler bu kervanlara eşlik ederlerdi.

Çünkü orası, şairlerin ve düşünürlerin bilerce yıldır evi gibi olmuştu. Buna karşılık bu topraklar, insanlarına içten misafirperverlik geleneklerini, sıcak ilgilerini, bilgece sözlerini ve güven ve barış içinde hoşgörülü bir yaşamayı bahşetmiştir. Yüzyılların getirdiği bu hoş duyguların yeniden canlandırıldığı İpek Yolu Festivali de Suriye'yi cazip kılan etkinliklerinden biridir.

Syria became the GUEST COUNTRY OF EMITT2009…
Rooted relations are a bridge for a promising future

 
Following the visit of President Bashar Al-Assad to Turkey in 2004, Syrian-Turkish relations have progressed and developed to a high level across all fields especially in tourism, with many agreements being signed between the two countries. 

In fact, relations between Syria & Turkey are as old as history. Improving these ties gives a boost to both Turkish and Syrian tourism prospects, allowing tourist groups who visit Turkey to visit Syria and vice versa.

Turkey & Syria are reciprocally important to each other as Damascus is the tourism portal for Haj (pilgrimage), while Istanbul is the tourism portal for Europe. 

Syria aims to further promote her rich heritage and all the important assets she has to offer, to enable her to welcome more Turkish leisure and business travelers as well as tourism investors.

A journey through Syria is a journey through time. When you enter an old souk, you realize that history is something alive and tangible, something you can see and touch and smell

Syria has long been recognized for its wonderful cultural and religious heritage. It is one of the countries in the Middle East where all the religions live together in harmony. In Damascus, the Omayyad Mosque, one of the holiest sites of Islam, hosts the shrine of St John the Baptist respected by both Christian and Muslims.

 Those who admire the works of the famous architect Sinan, who designed many historical monuments in Turkey won't complete their knowledge without visiting Syria. Al Takieh Al-Suleimaniyeh is a remarkable example of his remarkable design.

 Al Takieh Al-Suleimaniyeh is not the only Ottoman monument in Damascus. You will see also Souk Midhat Pasha, the most beautiful souk, founded by the governor of Damascus Midhat Pasha in 1878. It stands above the Roman street called Straight, crossing the city from Bab al-Jabieh to Bab Sharqi and runs parallel to the famous Souk al-Hamadiyeh that dates back to 1863 and was  named after the Ottoman Sultan Abdul-Hamid. Souk al-Harir (silk bazaar) is another example, it was founded by Darwish Pasha in 1574, and is still filled with shops of local embroidered cloths, perfume essences and tailoring and sewing requisites. You can also see Al Azem Palace an astonishing example of Damascene houses which was built in the mid-eighteenth century for the governor of Damascus and many other sites.

Aleppo: the second capital of Syria was the meeting point of the Silk Road Caravans in the north. It is Famous for its gigantic citadel and its rich long bazaars and ancient caravanserai. It flourished in the Ottoman era and was an important centre of trade with Turkey. Its splendid commercial Khans (caravanserais) are living museums, which depict medieval life and still attract many Turkish traders even today.

Syria is a great museum containing  archaeological, historical and natural sites, cities, ruins and monuments which have fascinating melody and which enjoy a special temptation as Palmyra, Bosra, Aphamia, Mari, Ras Shamra, Ugarit, Crak des Chevaliers, Assad lake, Mashkita… and many Islamic sites such as Al-Mabrak Mosque in Bosra where the Prophet Mohammed's camel stopped to rest., Khalid ibn al-Walid Mosque in Homs, Al –Nuri mosque, a third ancient mosque in Hama , the Omayyad mosque in Aleppo…. .

Not to forget the Syrian food so when you visit Syria you will enjoy the delicious plates and will taste similar flavors to the Turkish cuisine.

Syria also has her many festivals and different events which contribute to the pleasure of any trip. These include the annual Silk Road Festival that revives traditions of the old times when Syria was a meeting point for caravans from East and East, along the Silk Route. Traders, travelers, poets and musicians, philosophers… used to accompany those caravans, because it has been the home of poets and thinkers for thousand of years. This in turn, endowed its people with inherent hospitality traditions, warm affections, wise dialogue and a decent living in peace and security.

Being aware of these strong historical relations and the mutual interests, a dedicated promotional campaign is being planned between EMITT organizers, Ekin and the Syrian Ministry of Tourism.

Consequently, Syria is delighted to have the unique opportunity to become the first ever Guest country of the East Mediterranean Travel and Tourism exhibition (EMITT) taking place from 12-15  February 2009. Accompanied with wide exposure pre and post shows as well as during the leading international travel and tourism event for the region

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21