• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

SKAL İNTERNATİONAL İSTANBUL'DA

SKAL İNTERNATİONAL İSTANBUL'DA
Skal İnternational Dünya Başkanı Sn Hülya Aslantaş ve Dünya yönetim üyeleri Dedeman İstanbul otel'de toplandı

TURİZMİN SESİ-AYŞULA ÖZGEN -MURAT NİĞDELİOĞLU


Sayın Basın Mensupları;Skal İnternational Başkan Yardımcısı Nic Racic,Skal İnternational Başkan Yardımcısı Tony Boyle,Finans Direktörü Enrique Quesada,Protokol Direktörü John Britton,İç İlişkiler Direktörü Lone Ricks,Halkla İlişkiler ve Medya Direktörü Karine Coulanges,Skal İnternational Genel Sekreteri Jim Power,Skal Türkiye Milli Komitesi Başkanı Salih Çene,Skal Türkiye Milli Komitesi Genel Sekreteri Deniz Anapa,Skal İstanbul Kulübü Başkanı Kemal Özyiğit ve Skal üyelerinin katıldığı basın toplantımıza hoş geldiniz.14 Ekim 2008 tarihinde,Tayvan'da yapılan,69. Skal Kongresi'nde Skal İnternational'ın Dünya Başkanı seçildim.

Skal İnternational'ın,her yıl yapılan genel kurulunda,başkan ve yönetim kurulu üyeleri yeniden seçilirler.Genel olarak da,yeni dönemin ilk yönetim kurulu toplantısı,başkanın ülkesinde yapılır.Bu nedenle,ilk yönetim kurulu toplantımızı,3 ile 10 Şubat tarihleri arasında ülkemizde yapıyoruz.İstanbul,Ankara ve Kapadokya'da yapacağımız toplantıların yanı sıra,resmi ziyaretlerde bulunacağız.

Avustralya,Kanada,Meksika,Hırvatistan,Danimarka,Fransa ve İrlanda'dan gelen konuklarımıza,tarihi ve kültürel zenginliklerimizi tanıtacağız dedi ve konukları tanıttı:

İç İlişkiler Direktörü Lone Ricks;Danimarka(Kopenhag)'dan ülkemize geliyor.Travel Art,turlar yapan acentanın sahibidir.

Skal İnternational Genel Sekreteri Jim Power;İrlandalı fakat İspanya'da yaşıyor.

Finans Direktörü Enrique Quesada;Meksika'dan geliyor.Turizmi Meksika'da değişik boyutlarıyla yapıyor.

Skal İnternational Başkan Yardımcısı Tony Boyle;Avustral'dan geliyor.

Skal İnternational Başkan Yardımcısı Nic Racic;Hırvatistan'dan geliyor.Turizmin içinde,Hırvatistan'da turizm hakkında neler oluyor ondan soruluyor.Son derece profesyonel ve işinin erbabıdır.

Halkla İlişkiler ve Medya Direktörü Karine Coulanges;Fransa'dan geliyor.Marriott otelleri satış ve pazarlama finansmanı aynı zamanda aktif bir turizmcidir.Ben ayrıldıktan sonra portföyümü PR ve medyadan sorumlu direktör olarak ona bırakacağım.

Protokol Direktörü John Britton;Kanada'dan geliyor.Bizim statü ve içişlerinden sorumlu direktörümüzdür.

Son olarak da çeviride yardımcı olacak olan Nurdan Üstman'dan bahsedeceğim.Ben turizme ilk atıldığım zaman turizmle ilgili dersi Nurdan'dan aldım.Gerçekten en yakın arkadaşım ve yoldaşımdır.

 

Yönetim kurulu toplantımız sırasında; Skal'ın 75. kuruluş yıldönümü hazırlıkları, Birleşmiş Milletler Çevre Programı- UNEP ile imzalanacak protokol, sürdürülebilir turizm, turizmde standartların yükseltilmesi ile global krizin dünya turizmine etkileri ve alınabilecek tedbirlere yönelik çeşitli konuları değerlendireceğiz.

Bu yıl, hayata geçireceğimiz projeler arasında, en çok heyecan duyduklarımdan birisi, Skal'ın 75'nci kuruluş yıldönümünün, 28 Nisan tarihinde, Paris'te kutlanacak olmasıdır. Aynı zamanda, 2009 yılının Fransa'da Türk yılı olması, yapacağımız görkemli kutlamalara büyük anlam katacaktır. Türk ve Fransız Turizm Bakanlarının destekleri ve katılımı ile görkemli bir gala gecesi düzenlenmesi için çalışmalarımız sürüyor.

Bu kutlamalara, dünya turizminin üst düzey temsilcileri, turizm örgütlerinin başkanları ve dünya genelindeki Skal üyeleri katılacaktır. Gecede, İstanbul ve Paris Skal kulüplerimizin de kardeş kulüp ilan edilmelerini planlıyoruz. Skal'ın ana felsefesi, turizm sayesinde dostluk ve barıştır. İstanbul'dan başlatarak, Paris'te tamamlayacağımız Skal'ın 75. kuruluş yıldönümü kutlamalarında, dünyaya, dostluk ve barış mesajları ileteceğiz. Bu yıl, Başkanlık teması olarak, 'Kültürlerin Buluşması'nı seçtim. Kültürler arası buluşma ve yakınlaşma olmadan, dünya barışını sağlamak zordur.

Dünya turizmcileri olarak, kültürleri buluşturarak, dünya barışına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Skal'ın dönem Başkanı olarak hazırladığım ve bugün ilk tanıtımını yapacağım Bayrağımda, 75. yıl logosuyla birlikte, Skal'ın bulunduğu 90 Ülke'nin bayrakları ve İstanbul köprüsünün illüstrasyonu ile 'Kültürlerin Buluşması' temasını vurgulamayı amaçladım.Başkanlık temam olan 'Kültürlerin Buluşması' ile Ülkemizin, medeniyetler arasında, barışın ve hoşgörünün köprüsü olduğu mesajını vereceğim.

Skal Dünya başkanı olarak, dünyanın dört bir yanına giderken, Ülkemi temsil edip, Türk Bayrağı'nı dalgalandırıyor olmaktan, büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz diğer bir projemiz, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ile karşılıklı işbirliğine yönelik imzalayacağımız protokoldür.

Sürdürülebilir turizm, doğanın, çevrenin ve doğal kaynakların korunması gibi konularda, UNEP ile çalışmayı planlıyoruz. Çağımızın en temel sorunlarından biri, tükettiğimiz doğal kaynaklarımız ve kirlettiğimiz çevremizdir. Yönetim kurulu olarak, çevremizin korunmasına yönelik, çeşitli projelerde aktif olarak çalışmayı hedefliyoruz. Küresel ısınma, doğal kaynakların tükenmesi, susuzluk gibi kritik konular nedeniyle, dünya genelinde 'Eko Turizm, Sorumlu Turizm' gibi yaklaşımlar her geçen gün önem kazanmaktadır.

Tatile çıkarken, kongre yapılacak ülke seçilirken, ülkeler arası ticaret yapılırken bile 'çevre' öncelikli kriter olmaktadır. Sürdürülebilir turizm, dünyamız için asla bir lüks değildir. Yeşile ve çevreye yatırım yapanlar, aslında kazananlardır. Mesela, bir tesisin, daha az enerji tüketmek için alacağı tüm tedbirler, bir yandan doğayı korurken, diğer yandan maliyetlerin azalmasına neden olmaktadır.

Global krizin etkilerini, dünya turizminde de hissediyoruz. Ancak, tüm zorluklara rağmen, turizmde kalite ve çevre bilincinin yaygınlaşması için çalışmalıyız. Krizin etkileri nedeniyle, fiyatın çok önemli olduğu bugünlerde, dünya genelindeki tüm Skal üyelerimize, dayanışma içinde işbirliğimizin gelişmesi ile 'turizmde kalite ve sürdürülebilir turizm ' konularında mesajlar vermeye devam edeceğiz.Bu arada, Skal International'ın, her yıl geleneksel olarak düzenlediği, Skalite ve Eko turizm Ödüllerini, dünya turizminin geleceği açısından, anlamlı ve önemli buluyoruz. Projelerimizin hayata geçirilmesinde, Skal üyeleri arasındaki, işbirliğinin arttırılması önemlidir.

Başkanlığım sırasında, 90 ülkede, 22 bine yakın Skal üyesinin, 'Skal Gücünün' farkında olmasını sağlamayı hedefliyorum. Turizmde, ülkeler arası diyalog ve turizmin bir sektör olmaya başlaması, 75 yıl önce Skal ile başlamıştır. Turizmde, dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan Skal International'ın üyelerinin, gelişen iletişim teknolojilerini de kullanarak, dünya çapında daha sıkı bir dayanışma sergilemesi için çalışacağım.

Sözlerimi burada tamamlarken, Skal International yönetim kurulu üyelerime, ülkemize hoş geldiniz diyorum. Yönetim Kurulu üyelerimizi, İstanbul'da oldukları sırada Skal İstanbul Kulübü, Ankara'da oldukları sırada Skal Ankara Kulübü, Kapadokya'da oldukları sırada Skal Kapadokya Kulüpleri misafir edecektir. Desteklerinden dolayı, Skal Türkiye Milli Komitesine, İstanbul, Ankara, Kapadokya kulüp başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, bizleri ağırlayan Hilton İstanbul Hotel, The Marmara Hotel, Bilkent Otel ve Cappadocia Cave Otelleri yöneticilerine, Skal kardeşlerimize ve tüm üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Katılımınızdan dolayı Sizlere ve bizlere bu güzel ortamda ev sahipliği yapan Dedeman İstanbul Hotel'e teşekkür ediyoruz."

SKAL İNTERNATİONAL DÜNYA BAŞKANI HÜLYA ASLANTAŞ VE DEDEMAN İSTANBUL GENEL MÜDÜRÜ ADNAN HASTÜRK

SKAL İNTERNATİONAL DÜNYA BAŞKANI HÜLYA ASLANTAŞ,TUROB BAŞKANI TİMUR BAYINDIR VE CEM ASLANTAŞ

TV8 GENEL YAYIN YÖNETMENİ SÜHA UYAR, KARİD,KİAD YÖNETİM KURUL ÜYESİ VE ZİNCİRLİKUYU KARTİNG SAHİBİ  OSMAN BAŞKÖYLÜ VE TURİZMİN SESİ SAHİBİ BORA ÖZGEN

TONY BOYLE,İSTANBUL SKAL BAŞKANI KEMAL ÖZYİĞİT VE JİM POWER

İBB BAŞKAN DANIŞMANI TÜLİN ERSÖZ,ANTİK OTEL GN MÜDÜRÜ SEVDA YILGAZ VE  DEDEMAN BÜYÜKÇEKMECE GN MÜDÜRÜ LEYLA TAŞKIN

İSTANBUL SKAL BAŞKANI KEMAL ÖZYİĞİT VE DENİZ ANAPA 

SENEGAL FAHRİ BAŞKONSOLOSU NİHAT BOYTÜZÜN VE SKAL İNTERNATİONAL DÜNYA BAŞKANI HÜLYA ASLANTAŞ

LONE RİCKS VE İSTANBUL SKAL BAŞKANI KEMAL ÖZYİĞİT

İSTANBUL SKAL BAŞKANI KEMAL ÖZYİĞİT VE JOHN BRİTTON

SKAL İNTERNATİONAL DÜNYA BAŞKANI HÜLYA ASLANTAŞ VE İSTANBUL SKAL BAŞKANI KEMAL ÖZYİĞİT 

KARİNE COULANGES VE SENEGAL FAHRİ BAŞKONSOLOSU NİHAT BOYTÜZÜN

SKAL İNTERNATİONAL DÜNYA BAŞKANI HÜLYA ASLANTAŞ VE SENEGAL FAHRİ BAŞKONSOLOSU NİHAT BOYTÜZÜN

NURDAN ÜSTMAN VE JİMPOWER

TURİZMİN SESİ  SAHİBİ BORA ÖZGEN ve KURYETEL YÖNETİM KURULU ÜYESİ OSMAN SERDAR BAŞKÖYLÜ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21