• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

SİZİN TERCİHİNİZ HANGİSİ?

SİZİN TERCİHİNİZ HANGİSİ?
Mimarisinden sunulan hizmetlere kadar belirli bir konsept ile hizmet veren oteller farklı zevklere hitap ediyor.

TURİZMİN SESİ


Farklı bir kültürün izlerini taşıyan bir tesis ya da değişik bir mimariyle tasarlanmış bir otel…

Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, konsept otellerin yaygınlaşmasıyla ilgili olarak şunları aktarıyor: "Türk turizminin gelişmesiyle özellikle Akdeniz bölgemizde her geçen yıl yeni yeni tesisler hizmete girmeye başladı.

Çok büyük emekler harcanarak ve yüksek sermayeler yatırılarak yapılan bu tesisler, hizmet kalitelerinde farklılaşmak ve misafirlere, belki de yılda bir hafta normal hayatlarından uzaklaşarak yaptıkları tatillerinde, özel deneyimler yaşatmak için yenidünyalar kurmaya başladılar.

Misafirlerimizin de günlük yaşam alanlarından uzaklaşarak, farklı atmosferlerde bir tatil geçirmek amacıyla konsept otelleri tercih ettiklerini görüyoruz.

Kurulan bu yenidünyalar, sadece binalarla sınırlı kalmıyor, hizmetlerde, yeme-içme tarzlarında, çalışanların kıyafetlerinde de misafirlere yansıtılıyor. Böylece tatile çıkılan zaman diliminde iş hayatının koşturmacasından, büyük şehir stresinden uzaklaşan misafirler, en ince detayına kadar düşünülmüş, ihtişamlı konsept otellerde farklı bir tatil deneyimi yaşama şansına kavuşabiliyorlar.

Biz turizmciler için de konsept oteller, birbirinin aynısı tesisler tanıtmak yerine değişik zevklere, farklı alternatifler sunma şansı sağlıyorlar.”

1- Adam & Eve Hotels: Dizayn oteli olma özelliğine sahip Adam & Eve'de lüks, farklı bir tasarım tarzıyla sunuluyor. İlk insanlar Adem ve Havva'dan ve onların yediği yasak elmadan ve yeni bir cennet yaratma fikrinden ilham alarak tasarlanmış olan otelin tasarımında beyaz, ayna ve cam ağırlıklı olarak kullanılmış. Beyaz ile yeryüzü cennetinin “saflığını”, ayna ile asla “yalnız” kalmayacağınızı, cam ile “yaşamsal zenginliği görme arzusunu” tanımlayan otel, doğaya olan saygısını ise otele giydirilen yemyeşil yapay şimşir örtüsü ile simgeliyor. Tüm yaşam alanlarının duvarlarının aynalarla donatıldığı Adam & Eve'de 108 bin m² ayna kullanıyor. Odalarda, isteğe göre değişen onlarca renk ışıklandırma seçeneği, kişisel kullanımı ön plana çıkartırken, ışıklandırmayı ses frekansına bağlı olarak da değişken hale getirerek, her odayı, hatta her jakuziyi bir “ışık terapi” merkezi olarak konumlandırıyor.

2- Siam Elegance Hotel & Spa: Uzak Doğu kültürü ve mimarisinin izlerini taşıyan otel Thai konseptiyle konuklarını ağırlıyor. Otelin adı da bu yüzden Tayland'ın eski adı “Siam” olarak seçilmiş. Otelin çatıları Tayland mimarisindeki gibi aşağı doğru kıvrılarak geliyor ve tepesinde kubbeleri var. Oteldeki tüm iç dekorasyon da Thai konseptine uygun. A'la carte restoranlardan bir tanesi ise Thai usulü yemek servisi veriyor. Spa dizaynı Tayland mimarisine göre yapılmış ve içerisinde Taylandlı çalışanlar ve masaj çeşitleri bulunuyor. Tüm konsepte uygun olarak çalışanların kıyafetleri de Tayland kültürüne uygun olarak belirlenmiş.

3- Aqua Fantasy Aquapark Hotel & SPA: Uluslararası ve ulusal düzeyde çocuklu ailelere, genç çiftlere, sınırsız eğlence ve aktivite meraklısı genç konuk kitlesine hizmet vermek üzere dizayn edilmiş otel, bünyesindeki aquapark tesisiyle hizmet veriyor. Avrupa'nın en büyük aquaparklı otel olma özelliğine sahip otel, 506 odalı World ve 363 odalı Club otellerinin de hizmet sürecine katılması ile büyümeye devam ediyor. Amerikalı firmalardan danışmanlık hizmetleri alınarak inşa edilmiş olan aquapark eğlence ve aktivite unsurlarını bünyesinde barındırıyor.

4- Titanic Resort Hotel: Antalya'nın doyumsuz güzellikleri, Titanic'in sıra dışı otelcilik anlayışıyla bütünleşiyor. Otel, denizcilik temalı detaylarla şekillendirilmiş tasarım anlayışıyla 1912 yılında ilk ve tek seferine çıkmış dünyanın en çok tanınan gemilerinden biri olan geminin efsanesini yaşatıyor ve akıllardan çıkmayan, rüya gibi tatillerin mekanı oluyor. Antalya-Lara'da 95.000 m² alan üzerine kurulu Titanic De Luxe; heyecan veren bir gemi mimarisine sahip 9 katlı ana binası ve bahçe içinde bulunan villaları ile toplam 586 odayla konuklarına kusursuz deneyimler yaşatıyor. Konseptini oda isimlerine de taşıyan otelde oda isimleri Colonel Suite, Admiral Suite gibi isimler alıyor. Titanic De luxe Beach & Resort Hotel, etrafını çevreleyen yaklaşık 6000 m²'lik havuzlar sebebiyle suda demir atmış eşsiz bir gemi mimarisine sahip. Otel, “Cruise Comfort” konsepti ışığında, modernize edilmiş deniz ve denizcilik simgeleri ile efsaneyi ruhunda taşıyor.

5- Concorde De Luxe Hotel: Lara sahilinde yer alan 5 yıldızlı Concorde De Luxe Resort, toplam 401 odası ve ilginç mimari tasarımıyla hizmet veriyor. 62.000 m²'lik alana kurulu olarak “ultra her şey dâhil” sistemiyle konuklarını ağırlayan otel, ismini havacılık tarihinin en ünlü ve hızlı uçağı olan concorde'dan alıyor. Otel mimari olarak da ondan esinlenerek inşa edilmiş. Lüks, birinci sınıf hizmet ve ihtişamı barındıran bir tasarıma sahip otelde bahçe, tenis kortları, jakuzili havuzlar, su kaydırakları, bowling ve bilardo salonu, internet, havuz eğlenceleri, oyunlar ve yarışmalarla dolu animasyon programları, akşamları canlı müzik ve animasyon gösterileri ile dinlenme ve eğlence bir arada sunuluyor. Tatil ve eğlence keyfinin yanında 1100 m²'lik kongre merkezi, üç adet toplantı salonu, boardroom ve business center'i ile yapılacak her türlü kongre ve toplantılarda da Concorde De Luxe Resort'u güler yüzlü ve profesyonel ekibiyle bulutların üzerinde bir tatil vaat ediyor.

6- Orange County De Luxe Resort Hotel: Amsterdam'ı Akdeniz'in eşsiz sahilleri ve sıcak atmosferi ile yaşatan Orange County De Luxe Hotel, 16.yüzyıla ait mistik ve eşsiz Hollanda mimarisi ile dikkat çekiyor. Hollanda temalı olan Orange County'nin binası ayrı ayrı binalardan oluşan bir Amsterdam caddesi izlenimi veriyor. Otelin girişinde misafirleri bekleyen lobi de Amsterdam barları şeklinde dizayn edilmiş. Otelde aynı zamanda Red Light District bölümü de bulunuyor. Ana binada yer alan odalar, aile odaları ve Hollanda kanal boyu mimarisi tarzında inşa edilmiş olan Volendam Evleri. 5000 m²'lik devasa havuz,1000 m²'lik iskele otelin diğer olanakları. Kemer'deki Amsterdam konseptine uygun tatlar sunan De Wereld Ana Restaurant ve snack barının yanı sıra dünya mutfaklarından seçenekler sunan 9 Adet ala carte restoran ile misafirlerine özenli hizmeti ve maksimum eğlenceyi bir arada sunan tesis, yurt dışına çıkmak için zaman bulamayan ve unutulmaz bir tatil yaşamak isteyen misafirleri bekliyor.

7- Boutique Hotel Antique Roman Palace: Neo klasik tarzda, antik Yunan ve Roman mimarisinden izler taşıyan otel, Akdeniz'in en güzel denizi, doğası ve tarihi zenginliklerine sahip Alanya'da bulunuyor. 326 yatak kapasiteli otelin her köşesinde karşınıza çıkacak heykeller, tablolar ve mozaiklerle Roma saraylarının ihtişamı sunuluyor. Denize cepheli, eşsiz bir kumsal ve özel plaja sahip olan Boutique Hotel Antique Roman Palace'ta büyük ve çocuklar için ayrı yüzme havuzu, su kaydırağı ve tropikal bahçe bulunuyor. Her şey dahil sistem uygulanan otelde Türk ve dünya mutfaklarından nefis yemek, tatlı ve içeceklerin sunulduğu Osmanlı Restaurant konukları ağırlıyor.

8- Queen Elizabeth: Orijinal transatlantik mimari dizaynına benzeyen ve çoğunluğu suite odalardan oluşan Queen Elizabeth, Göynük'te karaya demir atıyor. Transatlantik konforu ile maksimum misafir memnuniyetinin kesiştiği tesiste unutulmaz günler misafirleri bekliyor. Kahvaltı, geç kahvaltı, öğle yemeği, gün boyu snack yiyecekler, çay kahve saati, dondurma servisi, özel plaj ve havuz ikramları, farklı ülkelerin mutfağından yemeklerin sunulduğu 6 adet a´la carte restoran, diet mönüler otelin hizmetleri arasında yer alıyor.

9- Panaroma Park Hotel: 26 odasını engelliler için ayırmış olan Panorama Park Otel, İçmeler merkezine 1,5 km. mesafede yer alıyor. Engelliler için düşünülmüş özel hizmetlerin yer aldığı otel, onlara gerçek tatil imkanı yaratıyor. Katlara çıkmak için çift asansörler olduğu gibi, rahatlıkla erişilebilir düz zeminler, odalarda yatak asansörü, engellilerin havuza kolayca girmesi için asansör de otelde mevcut. Panaroma Park Hotel'de, 72 odanın hepsinden balkonlara çıkılıyor ve İçmeler koyunun mükemmel deniz manzarası ve bu manzarayı çevreleyen yemyeşil dağlar seyredilebiliyor.

10-Venezia Palace Deluxe Resort Hotel: Venedik'te bulunan San Marco Meydanı'nı Antalya'nın yeni turizm beldesi Kundu'ya taşıyan otelde, San Marco Meydanı'ndaki San Marco Basilicası, Dükler Sarayı, Campanille Kulesi, Cafe Florian ve Venedik'teki Rialto Köprüsü'nün birebir örnekleri görülebiliyor. Orijinal mimarisiyle konuklarına Venedik atmosferini yaşatan otelde sabah kahvaltısı, geç kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri, 5 çayı kek ve pasta servisi, alkollü ve alkolsüz tüm yerli ve bazı yabancı içecekler, tenis ve squash, bilardo, masa tenisi, mini futbol, basketbol gibi hizmetler sunuluyor.

Etstur tatil fırsatları için 444 0 387'yi arayabilir, www.etstur.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21