• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

SİYASETİ SANATLA BÜTÜNLEŞTİREN BAŞKAN

SİYASETİ SANATLA BÜTÜNLEŞTİREN BAŞKAN
Bodrum Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,2 dönem Ortakent'e hizmetten sonra,Bodrum Belediye başkanı olma yolunda.

TURİZMİN SESİ-SEHER AYBEK


Kendisine Lütfi Kırdar Rumeli Hall de Comtemporary İstanbul 2008 fuar açılış resepsiyonunda rastladık.Gözlemimizde, Bodrum'u seven ve yaşayan misafirler ağırlıktaydı.Daha çok sanata bakış açıları sıcak ve ilgileri yüksek olanlar zaten Bodrum'u bir sanat şehri yapma yolunda epey mesafe almışlardı.

Mehmet Başkan,Genç çağdaş,sanata aşık,duruşuyla ve yaptıklarıyla gururlu,adaylığı hak etmiş bir insan.Bodrum gelecek yerel seçimlerde Başkanını şimdiden seçmiş gibi.Daha sonra Başkanla İstanbul 'da çağdaş sanat buluşmasının mimarı ''Comtemporary İstanbul'un'' Yönetim kurulu başkanı Ali Güreli'nin şık ve zarif oteli SOFA'da röportaj yaptık.

TURİZMİN SESİ;
Bodrum Belediye başkanlığına neden talipsiniz?

Mehmet KOCADON;
''Bodrum'un temelinde üç tane büyük mega problemi vardır.Su,yapılaşma ve atık.Bodrum bunları başarabilecek güçtedir ve başardığında Bir dünya kenti olmayı hak edecektir.Zaten ben de bunları gerçekleştirmek için çalışmaya talibim.''

TURİZMİN SESİ;
Bodrum'da Halikarnas 'dan bu güne neler değişti?

Mehmet KOCADON
Ben göreceli olarak düşünüyorum.ilk 1960 yılında gören o günü 72 de gören o anı özler ama özlemesinler çünkü,Bodrum o zaman yoklar içindeydi. Bu güne 3 yılda gelindi 25 yılı 3 yılda aştı.Bu Bodrum'un dünyada marka oluşturmaya başlamasından kaynaklanıyor.bugün çağdaş bir mega kent görünümünde.Bazı sorunları da aşınca bir dünya kenti olarak turizmde de bir numara olacak.Bodrum ismi, bize her yere davetli olmayı sağlıyor.bir özel bir tane devasa devlet hastanemiz,her belde de sağlık ocağı ve polikliniklerimiz bulunmakta. Okullarımız,eğitimli,hoş görülü,turizme hizmet eden paylaşımcı halkımızla, sürgün yeri gibi olan Bodrum'dan bugüne gelindi.tüm Türkiye'nin ve Dünyanın kabullendiği bir MARKA BODRUM yaratıldı.Bodrum yaratılırken zor günlerini yaşayan son yaş grubuyuz onun için benim,Bodrum ismine bugüne getirenlere vefa borcum var bir de başkanlığa onun için talibim.

TURİZMİN SESİ;
Turizmde mevcudu korumak,kaçırmamak ve geliştirmek adına neler yapacaksınız?

Mehmet KOCADON
Ben 10 yıldır başkanım ve gerçekleştirdiğim olaylarla bunu ispatladım.
Bir kere yapılaşmanın önünü kestim.eski yapıları yenilettim,yenilerine yanlış yapanlara izin vermedim.Turizm bakanlığına danıştayda ilk dava açan ve kazanan başkanım.Milli emlak arazilerine göz dikenlere de karşıyım ve savaşıyorum.Eski binaları olduğu gibi koruyup yeni yapılaşmalara dur dedim.Turiste, geldiğinde bilinçli misafir sever halkımızla, dürüst hoş görülü ikramcı hizmetimizle marka bir yere geldiğini fark ettiriyoruz.Sağlıklı toplum ve nesil, herkese aş ve iş,güler yüz,tatlı dil sloganımla sanıyorum turizmde marka bir Bodrum yaratarak Bodruma başkan olmayı başaracağım.

TURİZMİN SESİ;
Sanatla Bodrum Turizmini nasıl bağlayacaksınız?

Mehmet KOCADON
Sanat tın Bodruma yerleştiği uzun yıllar var.tüm değerli sanatçılar ve sanat severlerin Bodrumda bir şeyleri var hatta galerileri ve de tüm mevsimlere yayılmış sergileri.hem de en güzel otellerin en güzel salonları sanata ev sahipliği yapıyor.turizm en kaliteli ve güzel olarak Bodrum'da yapılır. COMTEMPORARY İSTANBUL 2008 i gezdiğinizde,her galeride en az bir Bodrumlu sanatçıya rastlayabilirsiniz.Bu nedenle Turizm sanatla iç içe
Burada yatıyor.Be de başkan olunca idelerimle zenginleştirdiğim,turizmin canlılığını tüm dünya ülkelerine duyuracağım.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21