• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

ŞİŞHANE MASLAK ARASI 21 DK

ŞİŞHANE MASLAK ARASI 21 DK
Şişhane-Maslak Atatürk Oto Sanayi artık 21 dakika Galatasaray Stadı yapılmadan metro bitmiş olacak

TURİZMİN SESİ


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişhane-Maslak Atatürk Oto Sanayi arasındaki metro hattında yeni vagonlarla test sürüşü yaptı. Başkan Topbaş, "2012'de hedefimiz, 7 milyon insanımızın raylı sistem kullanır hale gelmesi" dedi.


Metro hattının test sürüşünü basın mensuplarıyla yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişhane-Maslak Atatürk Oto Sanayi İstasyonları arasında, Ocak 2009 içinde yolcu taşımaya başlayacaklarını söyledi. Topbaş, şu anda 15 kilometresi tamamlanan hattın 21 dakikalık mesafede hizmet verdiğini ifade ederek, ''2009 ortalarında belki Seyrantepe istasyonumuza da ulaşmış olacağız. Yani Galatasaray Stadı yapılmadan metro bitmiş olacak. Ulaşım, metro ile doğru ve güzel.

Bunu sağladık" dedi. 20 bin metre kare alanlı bir yere kurulu olan Şişhane İstasyonunun zaman zaman değişik etkinlikler için ve sergi salonu olarak da kullanılacağını ifade eden Topbaş şöyle devam etti: ''İstasyonlarımızı, sergiye elverişli, temalı istasyonlar haline getirmeye çalıştık. Burası, İstanbul'un kuzey-güney aksında en önemli iletişim aksını oluşturuyor. Deneme sürüşlerimizi başlatıyoruz. 2012'de hedefimiz, 7 milyon insanımızın raylı sistem kullanır hale gelmesi.''


İstanbul için en iyi ulaşım şeklinin metro olduğunu söyleyen Topbaş; "Göreve geldiğimizde tramvaylarda dahil 350 bin yolcu taşıyorduk. Ve bugün itibariyle geldiğimiz nokta 800 bin yolcu sayısı." dedi. Başkan Topbaş, "Normalde şu anda da yolcu seferlerine başlaya biliriz ama tetbiri üst seviyede tuttuğumuzdan Ocak ayına kadar test sürüşlerimiz devam edecek ve daha sonrasında da yolcu seferlerimiz başlayacak. Burası devreye girdiğinde yolcu sayımız 500-600 bin'e çıkacak. Bu demek oluyor ki yolardaki araç sayımız azalacak ve trafik sorunu daha da hafiflemiş olacak. Bundan sonra her altı ayda bir İstanbullu vatandaşlarımız yeni bir metro hattına kavuşacak" diye konuştu.


Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başkan Kadir Topbaş, bir gazetecinin, ''İstanbullular yeni dönemde İstanbul'u size emanet ederler mi?'' sorusuna karşılık, ''Sizin bunda şüpheniz mi var? Durmak yok, hız kesmeden yola devam. İstanbullu kararını verecek. Hamd olsun halkımızla diyalogumuz gayet iyi'' dedi. Birilerinin, ''Başkan seçime girecek mi, girmeyecek mi?'' diye kafa bulandırmaya çalıştığını ifade eden Kadir Topbaş, ''Biz buradayız devam edeceğiz. Hizmetimizin devam etmesi gerekiyor. 5 yıl öncesinden İstanbul çok farklı. Yaşayanlar bunu söylüyor. Görmek istemeyenler, görmek istemeyebilir'' diye konuştu.


Ana muhalefet lideri Deniz Baykal'ın, İstanbul'un ulaşımıyla ilgili bir sempozyuma katıldığını ve bir konuşma yaptığını hatırlatan Topbaş; ''Daha önce bu şehrin yönetiminde CHP bulunmuştu. Peki o zaman bu dediklerini neden o zaman yapmadılar? O sempozyuma katılan Profesörler daha sonrada Sayın Baykal'ın konuşmasını övüyorlar. Ardından da Sayın Baykal bu profesörlere parti rozeti takıyor. Parti kimlikli profesörlerle şov yapıyor. Biz böyle şovlar yapmıyoruz. Bizim yaptığımız işler ortada; işte İstanbul
örneği'' dedi.

YENİ METRO HATTI VE YENİ VAGONLAR
Güney Koreli Hyundai Rotem firması tarafından üretilen vagonların 4 tanesi İstanbul'a getirildi. Vagonlardan biri Taksim meydanı'nın da halkın beğenisine sunulacak, üç vagon ise Levent de metro raylarına indirildi. Önümüzdeki hafta 8 vagon daha Türkiye'ye getirilecek.

Yıl sonuna kadar hatta indirilen vagon sayısı 28'i olacak. 2009 yılında teslim edilecek vagonlarla birlikte proje kapsamında alınacak vagon sayısı 92 olacak. Halen Taksim- 4.levent hattında 32 vagon kullanılıyor. Yeni vagonların hizmete alınmasıyla birlikte filo 124 vagona çıkacak. 2009 yılı sonunda hattın yolcu taşıma kapasitesi 4 katına çıkarılmış olacak. Bu yeni vagonlarla; elektromekanik işlerinin yapımına Ocak ayında başlanan 4.Levend- Sanayi istasyonu-Atatürk Oto sanayi istasyonları arasında deneme seferine başlayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21