• BIST 10567.44
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Antalya 27 °C
  • Ankara 13 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

SİNOP, EMITT’TEN DÜNYAYA AÇILIYOR

SİNOP, EMITT’TEN DÜNYAYA AÇILIYOR
Karadeniz'in Antik Çağ başkenti Sinop, turizm merkezi olma hedefine EMITT ile bir adım daha yaklaşıyor!
TURİZMİN SESİ
Mithridat'ların başkenti, ünlü düşünür Diyojen'in şehri Sinop,
tarihi güzellikleri ve doğal zenginliklerini tanıtacağı dünyanın en büyük 5. turizm fuarı EMITT'te dünyaya açılıyor. Türkiye'den 150'nin üzerinde il ve belde, kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, oteller ve 60'ın üzerinde ülkeden bakanlık ve temsilcilerinin katılımıyla 9-12 Şubat tarihleri arasında TÜYAP'ta gerçekleşecek 16. EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na bu yıl Sinop da katılıyor. Sinop ile birlikte Kastamonu ve Samsun illerini de içine alan bir grup destinasyonu oluşturmak istediklerini belirten Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun şunları ifade ediyor: “Sinop ilimizin turizm merkezi olması açısından EMITT Fuarı'na katılmayı çok önemsiyoruz. Fuarda stand açarak yöresel güzelliklerimizi tanıtacağız ve turizmcilerle buluşacağız.”

Dünyanın en büyük 6. Fuarı Emitt'te, Sinop, 120 metrekarelik standıyla yer alacak ve bu stantta yörenin el sanatları ve tekne modelleri sergilenerek keten ve organik ürünler ikram edilecek. Fuara Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Milletvekilleri Mehmet Ersoy ve Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Ercan Yeni, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı katılacak. Ayrıca Sinop Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sinop Belediyesi, Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü, Gerze Belediyesi ve Turizm Derneği tarafından hazırlanan ürünler ile hediyelik eşyalar dağıtılacak. Fuar'da Sinop'a özgü keten dokumaları, av bıçakları, gemi modelleri ve anforalar indirimli olarak satışa sunulacak. 16 metrekarelik bir LED ekranda Sinop'un tanıtım filmleri ve belgeseller ziyaretçilere sunulacak. Amazon Kızları dans topluluğunun gösterileri ile birlikte çeşitli antik dönem dans performanslarının ziyaretçilerle buluşacağı Sinop standında sergilenecek folklorik gösterimler ve Helesa Şenlikleri ile kentin bir liman şehri olduğunu vurgulayacak.

Yunan mitolojisine göre adını Zeus'un bir görüşte aşık olduğu Irmak Tanrısı Osopos'un güzeller güzeli kızı Sinope'den alan Karadeniz'in doğal liman kenti Sinop, Hitit kaynaklarında Sinoya adıyla anılıyor. Tarihte “Amazon Kadınları” olarak isimlendirilen savaşçı topluluğa da ev sahipliği yaptığına inanılan bu şehir, doğal zenginliklerinin yanı sıra birçok tarihi güzelliği de sınırlarında barındırıyor. Bunlar arasında Alaattin Keykubat tarafından Sinop'un fethi sonrası yaptırılan Fetih Camii ile Balatlar Kilisesi ve Şehitler Çeşmesi bulunuyor. Akliman koyu, doğal şelaleri, Sarıkum ve Karakum plajlarıyla Sinop turistik bir çekim alanı oluşturuyor.
16. EMITT Fuarı, bu yıl 10 salonda birden gerçekleşecek ve 60'ın üzerinde ülkeyi ağırlayacak. Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ortaklığında, Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleşecek olan fuara T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor. 9–12 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan ve ilk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü halka da açık olan EMITT Fuarı hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.emittistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21