• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Seyahat acentaları var oldukça TÜRSAB'da var olacaktır 

Seyahat acentaları var oldukça TÜRSAB'da var olacaktır 
Antalya'da düzenlenen 2. TÜRSAB Turizm Kongresi Royal Seginus Hotel'de başladı 

TURİZMİN SESİ


ANTALYA - 2. TÜRSAB Turizm Kongresi’nde Türkiye'nin önde gelen turizm acentaları, akademisyenler, iş insanları ve medya temsilcileri bir araya gelerek, turizmin geleceğini ve sektörün karşılaştığı sorunları panellerde masaya yatıracaklar. 

tursab-baskani-firuz-baglikaya2-tursab-turizm-kongresi.jpg

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) düzenlediği 2. TÜRSAB Turizm Kongresi, açılış konuşması sonrasında saygı duruşu ve istiklal marşı okunduktan sonra TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya kürsüye gelerek salonda bulunan haziruna  hitap ederek konuşmalarına başladı.

tursab-baskani-firuz-baglikaya2-tursab-turizm-kongresi-001.jpg

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya; Turizm, sadece bir ekonomik faaliyet değil,  aynı zamanda bir barış aracıdır. Farklı kültürlerin, inançların ve değerlerin birbirini tanıması ve anlaması için turizm önemli bir rol oynar. Turizm sayesinde insanlar arasında hoşgörü, saygı ve dostluk bağları kurulur. Bu da dünyayı daha  yaşanabilir, daha güvenli ve daha mutlu bir yer haline getirir.

tursab-baskani-firuz-baglikaya2-tursab-turizm-kongresi-002.jpgTÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya; Turizmin barışa ihtiyacı olduğu gibi, barışın da turizme ihtiyacı vardır. Çünkü barış ortamı, turizmin gelişmesi için en temel şarttır. Barış olmadan turizm olmaz. Savaş, terör, şiddet, istikrarsızlık gibi olumsuz faktörler, turizmi doğrudan etkiler ve ciddi zararlar verir. Bu nedenle turizm sektörü, barışın korunması ve yaygınlaştırılması için çaba göstermelidir.

tursab-baskani-firuz-baglikaya2-tursab-turizm-kongresi-003.jpgTurizmin barışa ve barışın turizme ihtiyacı olduğunu en iyi bilenlerden biri de seyahat acentalarıdır. Seyahat acentaları, turistleri ağırlayan, onlara rehberlik eden, onların güvenliği ve memnuniyeti için çalışan kuruluştur. Seyahat acentaları, turistlerin farklı kültürleri tanımalarına ve sevmelerine yardımcı olurlar. Seyahat acentaları, turistlerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye'yi ve Türk insanını övgüyle anlatmalarını sağlarlar.Seyahat acentalarının bu önemli rolüne rağmen, son yıllarda sektörde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle zor günler geçirdikleri de bir gerçek. Özellikle teknolojik gelişmeler, rekabet koşulları, yasal düzenlemeler ve pandemi süreci gibi etkenler, seyahat acentalarının iş yapma şekillerini değiştirdi ve yeni zorluklar getirdi. Bu zorlukların üstesinden gelmek için seyahat acentalarının kendilerini yenilemeleri, adapte olmaları ve dayanışma içinde olmaları gerekiyor.

tursab-baskani-firuz-baglikaya2-tursab-turizm-kongresi-005.jpgBu noktada seyahat acentalarının meslek örgütü olan TÜRSAB'ın rolü büyük. TÜRSAB, seyahat acentalarının haklarını korumak, sorunlarını çözmek, mesleki standartlarını yükseltmek ve sektöre katkı sağlamak için çalışan bir kurumdur. TÜRSAB, 50 yılı aşkın bir süredir Türkiye'nin en köklü turizm meslek örgütü olarak faaliyet göstermektedir.TÜRSAB'ın düzenlediği Turizm Kongresi de bu çalışmalardan biridir. Kongre, seyahat acentalarının sesini duyurmak, fikir alışverişinde bulunmak, yeni vizyonlar oluşturmak ve sektörün gelişimine katkıda bulunmak için önemli bir platformdur. Kongrede, turizmin barışa ve barışın turizme ihtiyacı olduğu vurgulanmış, seyahat acentalarının bu süreçteki rolü ve sorumluluğu ön plana çıkmıştır.

tursab-baskani-firuz-baglikaya2-tursab-turizm-kongresi-006.jpgTurizm, Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biridir. Turizm, ülkemize döviz kazandırır, istihdam yaratır, kalkınmaya katkıda bulunur. Turizm, ülkemizin tanıtımına, imajına, prestijine katkıda bulunur. Turizm, ülkemizin kültürel ve doğal zenginliklerini korur, yaşatır, geliştirir. Turizm, ülkemizin barışa ve barışın ülkemize ihtiyacı olduğunu gösterir.

tursab-baskani-firuz-baglikaya2-tursab-turizm-kongresi-007.jpgTÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya; sözlerine  turizme sahip çıkmak hepimizin görevidir dedi. Turizme sahip çıkmak için de seyahat acentalarına sahip çıkmak gerekir. Çünkü seyahat acentaları var oldukça TÜRSAB da var olacaktır. Bizler var oldukça turizm, turizm var oldukça seyahat acentaları olacaktır diyerek sözlerini sonlandırdı.TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya  kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

tursab-baskani-firuz-baglikaya2-tursab-turizm-kongresi-008.jpg

Konuşmasının ardından sponsorları sahneye çağırarak plaket veren TÜRSAB Başkanı, onların turizm sektörüne verdiği desteğin çok değerli olduğunu belirtti.
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21