• BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

ŞENLİĞİN SLOGANI ZEYTİNYAĞI HAYAT BAĞI

ŞENLİĞİN SLOGANI ZEYTİNYAĞI HAYAT BAĞI
Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Ziraat Odası’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’nin bu yıl 10.’su düzenlendi
TURİZMİN SESİ

Bu yılki şenliğin özel bir anlamı var. Şenlik ilk kez uluslararası bir nitelik kazanıyor.10. kez düzenlenen Hasat Günleri’nin bu yılki sloganı, zeytinyağının “insan sağlığına önemli katkısı” na dikkat çekmek ve bu yolla ülkemizdeki zeytinyağı tüketimini artırmak amacıyla, “Zeytinyağı, Hayat Bağı” olarak belirlendi. Bu arada, geçmiş yıllarda kullanılan ve hafızalardaki yerini koruyan “Zeytin Altından Değerlidir”, “Zeytinimi Seviyorum”, “Ortak İstek, Zeytine Destek”, “Zeytinyağı: Türkiye’nin Milli Yağı” gibi sloganlar da unutulmadı.
 
ayvalik-zeytin-hasat-gunleri-,ayvalik-belediyesi,-ayvalik-ticaret-odasi-,ayvalik-ziraat-odasi-,2.jpg
 
Artık gelenekselleşen Zeytin Hasat Günleri’nin önemli hedefleri var. Birincisi, Ayvalık zeytin ve zeytinyağının dünyaca ünlü kalitesine dikkat çekerek zeytinyağımıza yeni pazarlar kazandırmak ve ülkemizdeki zeytinyağı tüketimini artırmak... 
 
ayvalik-zeytin-hasat-gunleri-,ayvalik-belediyesi,-ayvalik-ticaret-odasi-,ayvalik-ziraat-odasi-,5.jpg
 
Hasat Günleri için Ayvalık’a her yıl çok sayıda konuk geliyor 
Zeytinyağı Pazarı bu konuda gerçekten önemli bir işlev kazanmış durumda... Özellikle yeni hasat yağların satışa sunulduğu bu Pazar hiç kuşkusuz, dünyaca ünlü Ayvalık zeytinyağının adını çok daha geniş bir alana yayarak bilinirliğini ve dolayısıyla pazar payının artmasını da beraberinde getiriyor. Hasat Günleri’nin ikinci hedefi, bir “Doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti” olarak kendine özgü güzellikler barındıran Ayvalık’a, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da dikkatini çekerek, kentteki turizm canlılığını daha da artırmak...Ayvalık, şenlik havasında geçen Hasat Günleri boyunca hemen her yıl çok sayıda konuk ağırlıyor. Sektörden yerli ve yabancı isimler, Ayvalık’ın ulusal ve yerel markaları, usta gazeteciler, deneyimli televizyoncular, zeytinyağına ilgi duyan yazarlar, gurmeler, sanatçılar, paylaşımları ve katkılarıyla şenliğe önemli katkı sağlıyor. Bu yıl uluslararası bir perspektif kazanan Zeytin Hasat Günleri’nin programı da, bundan önceki dokuz şenlikte olduğu gibi halkın daha yoğun katılımı hedeflenerek hazırlandı. Bir başka deyişle herkesin kucaklanması amaçlandı.
 
ayvalik-zeytin-hasat-gunleri-,ayvalik-belediyesi,-ayvalik-ticaret-odasi-,ayvalik-ziraat-odasi-,4.jpg
 
Bu yılın küçük konukları Somalı çocuklar 
Hasat Günü Ayvalık Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Belediye otobüsleri duraklarından start alacak olan “Zeytine Minnet” Yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşün hemen ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Zeytinyağı Pazarı açılacak. 
Hasat Günleri’nin simgelerinden biri haline gelen balık-ekmek ikramı yapılacak. 
Geçen yıllarda Siirtli ve Erzurumlu öğrencilerin ağırlandığı Şenlik’te bu kez babalarını maden faciasında yitirmiş olan Somalı çocuklar misafir edilecek. Somalı küçük konuklarımız Ayvalık’ta geçirdikleri süre içinde öncelikle Ayvalık’ı ve zeytini/zeytinyağını tanıma imkanı bulacaklar. 
 
Hasat Töreni Murateli köyünde yapılacak
10. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri çerçevesinde düzenlenecek geleneksel Hasat Töreni, bu yıl Murateli köyündeki zeytin bahçesinde, 1 Kasım 2013 Cumartesi günü yapılacak. Törene konukların yanı sıra bütün Ayvalıklılar davetli...  Katılanlara çeşitli ikramların yapılacağı buluşmada zeytin toplama yarışması düzenlenecek ve Ayvalık’ın çeşitli köşelerinden, değişik yaş gruplarındaki çocukların sunacağı dans, drama, resim ağırlıklı “Zeytin Çekirdekleri” gösterisi ve Albatros grubunun konseri izlenecek.Şenlik programında söyleşilerin yanı sıra, her yıl olduğu gibi zeytinciliğin yaşadığı sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin sunulduğu aktiviteler de yer alıyor.Örneğin, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde “Zeytinyağı: Hayat Bağı” başlıklı bir panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü UZZK Başkanı Ümmühan Tibet’in üstleneceği Panelin konuşmacıları şu isimlerden oluşuyor:
 
-Neşet Akkoç-Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yrd./ICO Bşk.
-Gürkan Renklidağ-Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhr. Brl. Bşk.
-Enrico Lupi-Akdeniz Zeytin Şehirleri Brl. Bşk.
-Soledad Serrano-QV Ekstra International Bşk.
 
Hasat Günleri’nde, Midillili ve Türk fotoğrafçıların fotoğraf sergisi ve bir de Bez Bebek Sergisi gerçekleştirilecek. Ayrıca profesyonel ve amatör sporcuların birlikte katılacağı bir yürüyüş yarışması düzenlenecek
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21