• BIST 12385.61
  • Altın 6786.65
  • Dolar 43.4792
  • Euro 51.5667
  • İzmir 0 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Antalya 5 °C
  • Ankara -9 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

ŞARAPTA ÖTV SIFIRLANDI

ŞARAPTA ÖTV SIFIRLANDI
Bugün yağmur gibi gelen vergi artışlarının yanında şarap üreticileri ve şarapseverler için sürpriz bir haber geldi. Hükümet, şaraptaki ÖTV'yi tamamen sıfırladı.

TURİZMİN SESİ


Ötv'nin sıfırlanması kaliteli şarap fiyatlarında büyük düşüşler sağlayacak.
Resmi Gazete'de yayımlanan Karar'a göre taze üzüm şarabında daha önce yüzde 63 olan nisbi ÖTV sıfırlandı. Asgari maktu ÖTV ise 1.75 liradan 1.95 liraya yükseltildi.

"SIFIR OLACAĞINI TAHMİN ETMEDİK"
Hükümetin şaraptaki vergiyi sıfırlamasını değerlendiren Kavaklıdere Şarapları Murahhas Azası Ali Başman, bir vergi indirimini sektör olarak zaten beklediklerini, ancak sıfıra çekilmesini de çok tahmin etmediklerini açıkladı.

Ali Basman, şarapta Türkiye'nin de Avrupa gibi bir vergi sistemine geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Bu vergi indirimi ile özellikle kaliteli şarapçılığın yolunun açılacağını belirten Basman, şunları anlattı

"KALİTELİ ŞARABIN FİYATI DÜŞECEK"
"Şarapçılık sektörü uzun vadeli finansman gerektirir. Ama bu vergi yükü yatırımları yavaşlatıyordu. Şimdi ise yatırım yapma şansı yükseldi.
Özellikle çok pahalı şarapların fiyatlarında ciddi düşüşler olacak. Ancak ucuz şaraplarda önemli indirimler beklemiyorum. Bence vergi indiriminin en önemli tarafı kaliteli şarapçılığa yarayacak olması. Bu durum bizim kaliteli şaraplarımızın ihracatının da yolunu açacak..." Basman, normal şaraptaki vergi indirimine karşın köpüklü şarapta vergilerin artmasının ise iyi olmadığını ve iki türün arasındaki vergi farkının altı kata yaklaştığını söyledi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21