• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Sanat ve Kültür, Dünyanın En Mutlu Ülkesinin Başkenti Helsinki'de Mutluluğu Sağlayan Temel Unsurlar

Sanat ve Kültür, Dünyanın En Mutlu Ülkesinin Başkenti Helsinki'de Mutluluğu Sağlayan Temel Unsurlar
Dünya Mutluluk Raporu, Finlandiya'yı altı yıldır dünyanın en mutlu ülkesi olarak gösteriyor

TURİZMİN SESİ


5,5 milyonluk bir İskandinav ülkesini bu kadar mutlu eden nedir? Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de sanat ve kültür, şehri yaşamak ve ziyaret etmek için iyi bir yer haline getiriyor. BM tarafından yayınlanan rapora göre, Finliler yüksek düzeyde eğitim, uygun fiyatlı sağlık hizmetleri, sosyal istikrar ve pozitif iş-yaşam dengesi gibi temel konulara yüksek puan veriyor. Ancak Finlilerin yaşam kalitelerini nasıl gördüklerini etkileyen sadece bu toplumsal göstergeler değil – Kültür ve sanat da oldukça değerli yönlerdir.

" Tüm vatandaşlar için erişilebilir ve uygun fiyatlı, canlı bir kültürel alanı günlük mutluluğa önemli bir katkı olarak görüyoruz. Kültüre geniş bir mercekle bakıyoruz: kentsel şehir kültüründen sauna kültürüne, üst düzey kültürel tekliflere, Helsinki Şehri Kültür Direktör Yardımcısı Reetta Heiskanen'e göre dünyaca ünlü Helsinki Filarmoni Orkestrası gibi .

Helsinki'de kültürel etkinlikler, dünya standartlarında bir hırsla, sosyoekonomik statüden bağımsız olarak herkes için tasarlanmıştır. Şehrin genişleyen kültürel yaşamı, şehri sakinleri ve ziyaretçiler için daha heyecan verici ve çeşitli bir yer haline getiriyor.

"Her Ağustos ayında uluslararası müzikseverlerin ve şehirli hipster'ların dikkatini Helsinki'ye çeken Helsinki Festivali ve Flow Festivali buna iyi birer örnektir. Yazın görsel sanatlar festivali olan Helsinki Bienali , bu yıl çağımızın korkunç sorunlarını ele alıyor. Heiskanen, çevresel kriz, siyasi çatışmalar ve teknolojik gelişmenin sonuçları gibi” diyor.

"Helsinki'de kültür herkesindir. Örneğin Kültür Çocukları programında 2020'lerde doğan Helsinki'li her çocuğun ev sahibi olarak bir kültür kurumu var ve bu kurum aracılığıyla çocuklar ve aileleri sanatla kişisel temas kuruyor." ekler.

Kültür Ekonomiyi Destekler

Helsinki'nin sanat ve kültüre Kuzeyli bir yaklaşımı vardır: Eşsiz bir kentsel kültür, iyi bir yaşamın temel etkenidir ve kültür aynı zamanda ekonomik refahı da destekler.

Kültür ve etkinlikler, Helsinki'yi eğlenceli, dinamik ve çekici bir şehir yapıyor. Kültürel etkinlikler ekonomik kalkınmayı artırır - şehir yönetimi esnek olsa da, insanlar ve işletmeler, büyük veya küçük etkinlikler düzenlerken şehri birlikte çalışmayı kolay bulmaktadır.

Ancak, insanların eğlenmek için zamanları ve enerjileri yoksa, ilginç kültürel teklifler sunmanın ne faydası var? Uzun saatler çalışıyorsanız, uzun bir günün ardından kanepe en iyi seçenek olmaz mı?

Cevap, Finlandiya'nın iş-yaşam dengesine yaptığı vurgudur. Bu yıl Helsinki, büyük şehirlerin Forbes dünya çapındaki iş-yaşam dengesi endeksinde ikinci sırada yer aldı. Cömert ücretli izin ve hibrit ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma düzenlemeleri, üst sıralarda yer alan faktörler arasında yer aldı.

"Bu, Helsinki'de elde edebileceğiniz bir İskandinav rüyası, iyi bir günlük yaşam. Bu, başarılı bir kariyer inşa edebileceğiniz ve gelişen bir kişisel yaşam ve kültürel deneyimler için hala yeterli zamana ve enerjiye sahip olabileceğiniz anlamına gelir. Canlı bir kültür, çekici bir şehir yaratır. Buna aşık olmak kolaydır," diye bitiriyor Heiskanen.

Fin Kültürü Hakkındaki Merakınızı Serbest Bırakın

Bu yıl, yıl boyunca Helsinki'de benzersiz kültürel olanaklar sunmaktadır. Ateneum'da dünyaca ünlü Finlandiyalı Tom ve Albert Edelfelt, bir yıl sürecek bir tadilattan sonra kapılarını açacak olan Finlandiya Ulusal Sanat Müzesi ve çağdaş sanat etkinliği Helsinki Bienali gibi çok sayıda harika sergi açılışı var. 2023 yazında, 12 Haziran - 17 Eylül arasında ikinci kez yer. Helsinki'ye seyahat ederken, şehir pazarlama şirketi Helsinki Partners'ın resmi web sitesi olan MyHelsinki.fi , Helsinki'deki en ilham verici manzaraları, etkinlikleri ve yenilikleri keşfetmek için yerel rehberdir .

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21