• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Sağlık Turizminde Türkiye İtalya Köprüsü Kuruluyor

Sağlık Turizminde Türkiye İtalya Köprüsü Kuruluyor
Sağlık turizminde yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye-İtalya köprüsü kuruluyor

TURİZMİN SESİ


İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan ortak çalışmalar sayesinde İtalya’dan Türkiye’ye sağlık turizmi için yoğun bir hasta akışı bekleniyor. Türkiye sağlık turizminde dünya genelinde yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Sağlık turizminde yapılan yatırımların karşılığı yakın zamanda alınmaya başlandı. Türkiye – İtalya arasında kurulacak sağlık turizmi köprüsü ile Türkiye ilerleyen dönemlerde İtalyan sağlık turistlerinin uğrak noktası olacak.

Türkiye Sağlık Turizminde Avrupa’nın Uğrak Noktası

Sağlık turizminde birçok farklı destinasyonun uğrak noktası olan Türkiye son dönemlerde Avrupa’dan bu alanda yoğun talep alıyor. Gerek sağlık sistemlerinin gelişmişliği gerekse coğrafi konum elverişliliği sayesinde birçok sağlık turistinin ilk tercihi Türkiye oluyor. İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME)’nin ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odasının önderliğinde ve yoğun çalışmaları sonucunda oluşturulan sağlık turizminde İtalya - Türkiye köprüsü ile ilerleyen dönemlerde de Türkiye’nin sağlık turizminde dünyanın merkezi haline gelmesi öngörülüyor.

İş Birliği İtalyan Hastalar Türkiye’ye Getirilecek

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası ve İGEME iş birliği ile yapılan anlaşma neticesinde İtalya’dan yurtdışında sağlık hizmeti almak isteyen hastalar güvenli bir şekilde Türkiye’ye yönlendirilecek. Türkiye’ye sağlık turizmi konusunda İtalya’dan oluşan talebi karışılmak adına hastaların mağdur olmadan güvenli hizmet alması ve sorunlarına da çözüm olacak iş birliği ile Türkiye ve İtalya arasında yeni bir dönem başlayacak.

Anlaşma sonucunda İtalya’dan gelen hastalarla birlikte sağlık turizminde başlayan yeniliklerle birlikte Türk sağlık turizminin gelişmesinde önemli bir adım atılmış olacak.

igeme-ceosu-murat-isik-001.jpg

İGEME CEO’su Murat IŞIK ve Türk İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Eren Alpar önderliğinde yapılan yoğun çalışmalar sonucunda Türkiye - İtalya arasında kurulan sağlık turizmi köprüsü ile ilgili olarak konuşan Murat IŞIK; ''İGEME olarak Türk -İtalyan Ticaret ve Ticaret Odası ile yaptığımız iş birliği sonucunda Türk sağlık turizminde yeni bir başlangıca daha imza atıyoruz. İtalyan dostalarımızın Türkiye de güvenle sağlıklı bir sağlık turizm hizmeti alması amacı ile bu çalışmayı yapıyoruz diyerek çalışmanın önemine dikkat çekti.

igeme-ceosu-murat-isik-002.jpg

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Eren Alpar “Sağlık turizminde kurulan köprü ile İtalya’dan Türkiye’ye direkt hasta gelişi sağlanabilecek. İGEME ile yaptığımız anlaşma gelecek adına umut verici oldu. İlerleyen dönemlerde Türkiye’ye değer katma amacı ile yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Amacımız sağlık hizmetinde ve İtalyan vatandaşlarının hak ettiği kalite de hizmet alması’’ diyerek konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Türk Sağlık Turizminde Hasta Çeşitliliği Artıyor

Türk sağlık turizmi yakın dönemde yapılan yatırımların karşılığını alıyor. Türkiye’ye sağlık hizmeti almaya gelen turistlerin sayısı her geçen yıl artış gösteriyor. TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye’yi ziyaret eden sağlık turistlerinin sayısı son 5 yılda sürekli olarak artış gösterdi.

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan anlaşma ile gelece olan İtalyan sağlık turistleriyle beraber yakında dönemde Türkiye’ye gelecek olan sağlık turistlerinin sayısında ciddi bir artış öngörülürken hasta destinasyonlarının da artışa geçmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21