• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

RAMAZAN AYI PAYLAŞMAVE YARDIMLAŞMA AYIDIR

RAMAZAN AYI PAYLAŞMAVE YARDIMLAŞMA AYIDIR
Ramazan ayı'nın gıda ve perakende dünyası için bir ikramiye olduğunu vurgulayan Ahmet Kara:Perakendede fiyat patlaması beklenmiyor

Bora Özgen-Turizmin Sesi


Ramazan ayı'nın kumanya satışları açısından çok yoğun geçtiğini vurgulayan Çağrı Hipermarket Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kara, “Ramazan dolayısıyla ciddi bir artış gözlemlemekteyiz. Gıda dünyası açısından Ramazan ayı bir ikramiyedir” dedi. Kara, arz talep dengesine bağlı olarak Ramazan'ın ilk haftasında bazı ürünlerde kısmî artışlar olabileceğini, ancak ilk hafta sonunda fiyatların normal seyrine çekileceğini söyledi.


Ramazan ayının kumanya satışları açısından çok yoğun geçtiğini vurgulayan Çağrı Hipermarket Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kara, “Ramazan dolayısıyla ciddi bir artış gözlemlemekteyiz. Hatta, gıda dünyası açısından Ramazan ayını bir ikramiye olarak görmek mümkündür” diye konuştu.

Çağrı Hipermarket Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kara, “Ramazan ayı Türkiye'de hareketli geçmektedir. Tabii arz talep dengesini de dikkate almak gerekiyor. Örneğin, Ramazan'ın ilk günü sebze ve meyvede talep patlamasından kaynaklanan kısmî fiyat oynamaları olabilir, ancak bu ilk hafta sonunda tekrar eski rakamlara geri çekilir.

Tüketiciler ve kumanya ikramında bulunacak insanlara; kalite ve marka konusundaki hassasiyetimizi tavsiye ediyoruz. Yediğinden yedirme bu ayda daha önem kazanıyor” dedi.

RAMAZAN PAYLAŞMA AYIDIR

Son yıllarda Ramazan'ın tamamen ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardımkampanyalarına dönüştüğünü belirten Ahmet Kara, “Dünyada son dönemlerde tarım ve gıda ön plana çıktı. Gıda artık alternatifi olmayan stratejik bir ürün haline geldi. Sektörümüz için Ramazan bir nimettir, diyebiliriz.

Türkiye'nin ekonomisi bu anlamda çok farklı, global ekonomi uzmanları Türkiye'nin ekonomik yapısını çözemediklerini söylüyorlar. Çünkü bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'de, ekonomik olumsuzluklarda insanlarımız ağırbaşlılığını ve sukünetini muhafaza ederler. Mali durumu iyi olan insanlarımız da zorda olanlara yardımda bulunurlar.

Oysa dünya ülkelerinde en ufak bir ekonomik daralmada cam çerçeve indiriyor insanlar, yağmalar yaşanıyor. İşte, millet olarak Ramazan'ı paylaşmamız burada da ön plana çıkıyor.” dedi.

Bu yıl Ramazan'ın sezonun açılmasından bir ay erken geldiğini, bunun da sektöre nefes aldıracağını vurgulayan Kara, “Son birkaç yıldır Ramazan ve eğitim sezonu birlikte başlıyordu. Bu yıl Ramazan'ın eğitim sezonundan erken başlaması, piyasaların erken hareketlenmesini sağladı. Bu da bizi ayrıca sevindirdi” dedi.

KUMANYA PAKETLERİ ADRESE TESLİM

Kara, Ramazan'da mâli durumu iyi olan hayırsever insanların, yakın çevresine, çalışanlarına ve ihtiyaç sahiplerine kumanya ikramında bulunduğunu hatırlattı.

Ramazan'a özel kumanya paketlerinde; en kaliteli, en güvenilir, en taze, en lezzetli ürünlerin, en ekonomik fiyatlarla tüketiciye sunacaklarını ifade eden Ahmet Kara, şunları söyledi: “Biz de bu yıl kâr marjlarını minimize ederek, hayır yolculuğuna katkı sağlamak ve hizmet vermek istedik.

Kumanya paketi içerisinde bulunan ürünler de, Çağrı Hipermarket raflarında yılın her gününde yer alan markalardan oluşturuldu. Bu yıl bizim açımızdan biraz daha rahat olacak, zirâ yeni lojistik merkezimiz bu imkana sahip.” Adrese teslim şeklinde hizmet vereceklerini belirten Ahmet Kara, “Bunu yaparken de tüm şubelerden ve genel merkezden adrese teslim şeklinde hizmet vereceğiz.

 Bu yıl kumanya konusunda yoğun bir talep bekliyoruz. Bu konuda zaten, geçmiş yıllardan gelen önemli bir tecrübeye sahibiz. Şunu söyleyebiliriz, bu yıl kalite ve markalı ürünler konusunda hassas davranıyoruz. Zira Ramazanlar perakendede hareket ayıdır” dedi.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21