• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Ramada Spa Merkezinde Burçlara Göre Masaj

Ramada Spa Merkezinde Burçlara Göre Masaj
Psikolog Feyza Bayraktar; 'Bugüne kadar yapılan tüm araştırmalar masajın insanın fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini açıkca ortaya koymuştur.' dedi.

TURİZMİN SESİ


Bugüne kadar yapılan tüm araştırmalar masajın insanın fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini açıkca ortaya koymuştur. Masaj yorgunluğun, gerginliğin ve stresin azalmasında önemli bir rol oynar.

Düzenli yapılan masajın kaygı bozukluğu ve depresyon tedavisine katkıda bulunduğu bir gerçektir. Aynı zamanda düzenli masaj kan dolaşımını hızlandırdığı için canlandırıcı etkiye sahiptir, bu da günlük hayatımızda daha aktif olmamızı sağlar, konsantrasyon kapasitesini arttırır. Aromaterapinin, diğer bir deyişle farklı kokulu yağlarla vücuda yapılan masajın etkisi de oldukça büyüktür. Güzel kokular, insanda güzel hatıraları çağrıştırdığı için mutluluk verir.Farklı kokular insan psikolojisi üzerinde farklı etkiler yarattığı için farklı duygusal ihtiyaçlara en iyi şekilde cevap verir. Bazı kokular stres, gerginlik ile başa çıkmada kullanılırken bazı kokular da yorgunlukla başa çıkmada etkindir. Afrodizyak etkisi olan kokular da cinsel hayatın düzenlenmesinde önemli rol oynar. Örneğin lavanta sakinleştirici bir etki yaratırken, biberiye canlandırıcı, tarçın da afrodizyak etki yaratır. Kişinin ihtiyaçlarının belirlenip kişiye uygun aromaterapi programının çıkartılması kısa zamanda sonuca ulaşılmasını sağlar.Aromaterapi cinsel hayatın sağlıklı bir şekilde devamı açısından da oldukça önemlidir. Masajla hızlanan kan dolaşımı,azalan stres ve gerginlik,afrodizyak etkiye sahip kokularla birleşince cinsel hayatın üzerinde oldukça önemli etki yaratır. Dolayısıyla düzzenli masaj yaptırmak cinsel mutluluk açısından da önemlidir.Masaj yaptırılırken en öenmli noktalardan bir tanesi de masajın düzenli yaptırılmasına özen gösterilmesidir. Aksi takdirde alınan sonuçlar kısa süreli olacaktır.

Dr. Hamid Aydın;

1969 da doğdu.  ilk ve orta öğrenimini Batman'da lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.


1993 yılında Tıp Fakültesini bitirdi. Kuşadası' nda Turist Sağlığı üzerinde çalıştığı yıllarda  Spa ve Wellness terapileri ile tanıştı. Estetik, Güzellik ve Anti Aging çalışmalarını yürüttüğü merkezlerde alanınında uzman ekipler oluşturarak başlattığı çalışmalarını zamanla hastaneler bünyesinde çalışan Saç Ekimi-Estetik Plastik Cerrahi Klinikleri ve Estetiysen Okulları ile  zenginleştirdi. Halen bu faaliyetlerinin yanında kurucularından olduğu ISPANBUL SPA AND WELLNESS CENTER da Alternatif Tıp Terapileri çalışmalarına devam etmektedir.


-Öncelikli olarak burçlara göre  masajın yararlarından bahsedebilir miyiz?

 Aslında burçlara göre masajın faydalarından önce okuyucuların dikkatini masajın faydalarına çekmekte fayda var. İnsanoğlu varolduğundan bugüne özellikle ağrıları, ardından zevk için kaslarını yumuşatma ihtiyacı hissetmiştir. Bunun için öncelikle su ardından bitki özleri daha sonra da keşfini takiben bitkisel yağlar kullanılmaya başlanmıştır.Bitkisel yağların kimileri tedavi edici özellikleri kimileri de hoş kokuları sebebiyle tercih edilmiş, zaman içinde bunların özel bir oranda karıştırılması ile özel terkipler icad edilmiştir. Zamanla bu terkipler kişilerin zevklerine, yaşadıkları ortama, yaşlarına göre çeşitlendirilmiş ve biraz daha spesikifleşmiştir.

İşte BURÇLARA GÖRE MASAJ fikri de tam bu aşamada karşığını buluyor.  Bir hekim olarak burçların özelliklerinden çok insanların doğdukları zaman diliminin hayatlarına nasıl etki ettiğinden bahsedebilirim. İlk solunan havanın, ilk duyulan seslerin, ilk alınan kokuların insan duyularında bir mekan edindikleri muhakkak. İnsan duyuların bu sebeple barışık olduğu kimi kokular, kimi yağlar, kimi dokunuşlar mevcuttur.

Burç Masajı bunları bir araya getiriyor. Kişi kendini daha uyumlu olduğu bu kokulara, bu kokuların sihrine, bu dokunuşlara, bu dokunuşların yarattığı huzura daha kolay teslim ediyor. Dolayısıyla alınan sonuç da normal bir masaja göre daha etkileyici, rahatlatıcı hatta tedavi edici oluyor.


- Masajı kimler daha çok yaptırmak istiyor? Belli bir yaş aralığından söz etmek mümkün mü?Ünlülerin bu masaja özel bir ilgileri var. Masaj ; yapısı itibariyle egzotizmden huzurdan, sıcaktan, yağlar, sıcak taşlar, sıcak sulardan beslenir. Bu sebeple bunlara aşina olan, spa ve wellness kültürü ile uyumlu kişiler tarafından daha fazla talep görüyor.Tedavi edici yönlerini bilenler bizlere danışarak hastalıklarına iyi gelip gelmeyeceğini merak ediyor ve bu sebeple tercih ediyorlar. Tayland kralının özel olarak bu masajı yaptırdığını biliyorum. Partner masajı şeklinde sevgililer tarafından tercih ediliyor. Eşler birbirlerine burç masajını özel günlerinde İspanbul' da hediye ediyorlar. 

Burçlara göre kullanılan esanslar değişiyor elbette. Burçların etkilendiği yağlar neye göre ne şekilde belirlendi?Burçlara göre masaj gezegenlerin, ayın ve güneşin hareketlerine göre doğanın o tarihlerde daha çok ürettiği ve doğayı daha fazla etkisine aldığı bitkilere göre belirlendi. Kişi doğduğunda bu bitkilerin , bu kokuların hakimiyeti vardı.Kişinin teni, burnu , ciğerleri bu bitki ve kokularla tanışırken en çok bunlardan etkilendi. Bu etki ilerleyen yaşlarda farkına varılmadan tekrar tekrar karşısına çıktı kişinin. Örneğin aslan burcunun buyurgan, güçlü, lider ve asil özellikleri yağ ve koku dünyasında  lavanta, badem, papatya, nane ve defnede karşılığını bulur.

Ateş gurubudur çünkü. Zeki, bilgili Kova Burcunun bu üretken yapısı stres azaltıcı ıhlamur, menekşe, kimyon ve sardunya ile rahatlar ancak. Burçlara göre yağlar ve kokular belirlenirken aynı zamanda hangi burcun hangi yağ ve koku ile masajdan daha fazla randıman alacağı göz önünde bulunduruldu.

- Normal masajlara oranla burçlara göre masaj çok farklılık gösteriyor mu?
 
Tabi ki. Öncelikle burçlara göre masajın diğer masajlara göre ayrı bir ritüeli var. Kişi masaja başlamadan bu masajın kendi teniyle daha uyumlu olacağını biliyor. Kendini bu sebeple uygulayıcının sihirli ellerine bırakmakta gönüllü davranıyor.

Masaj başlamadan önce gerek bu sebeple gerekse kokuların odada oluşturduğu özel ortam sayesinde kişi doğru yerde olduğunun farkına varıyor. Ten ve diğer duyularla uyumlu olan bu ortam diğer masajlara göre kişi üzerinde çok daha etkileyici ve etkisini uzun süre devam ettiren bir huzur katmanı oluşturuyor. Burç Masajını özel kılan taraf da bu zaten. İnandırıcılık, güven, uyum ve uzun süren etkinlik.

-Sanıyorum önce enerji verici bir masaj yapılıyor ardından yağlarla bakıma alınıyor. Bundan ayrıntılı olarak bahsedebilir miyiz?

 Önce ortamın burç ile uyumlu olacak olan unsurları hazırlanıyor. Burcun uyumlu olduğu renk, burcun uyumlu olduğu koku, burcun uyumlu olduğu taşlarla oda pozitif etki ile dolduruluyor. Renk ; odaya görsel bir uyum katıyor. Gözler bu şölenin uyumlu renklerini görüyor ve etkisine giriyor. Koku: odaya kişinin her nefes alışında soluyacağı uyumlu koku zerrecikleri salıyor.

Taşlar; yaydıkları elektrikle duyusal bir temas sağlıyorlar. Genelde kişi taşları ya avuç içinde tutuyor ya da yakınında bulundurarak etki alanının içinde tutuyor kendini. Ardından uyumlu yağlardan mürekkep özel karışımlarla büyülü bir masaja geçiliyor. ISPANBUL BURÇ MASAJI  da kişiye rengin, kokunun, taşların oluşturduğu bu ambiyansa rahatlama ve tedavi özellikleri ile pozitif bir sinerji katıyor.


-Yağların rahatlatıcı özellikleri neler?

Örneğin sıklıkla hem barındırdığı yağın tedavi edici özelliği hem de binlerce yıldır kullanılan ve çok beğenilen kokusu dolayısıyla gülden bahsedelim. İkizler burcunun burç masajı yağında da bulunan bu bitki aşkın sembolü olması sebebiyle anlamlıdır.

İkizler burcunun değişken yapısı temelinde barındırdığı iki farklı ama birbirine aşık iki farklı kişiliği barındırmasından kaynaklanır. Gül aşkın hem uyumlu hem arada zıtlaşan bütün unsurlarını barındırır. 

Derinin üst tabakasının kendini yenileme sürecine olumlu katkısı olan gül aynı zamanda leke giderici, yaraların iyleştirici, cilt yumuşaklık ve tazeliğini idame ettirici özelliklere sahiptir. ISPANBUL ' da Burç Masajının özel yağlarının yanında ortama bu egzotizmin havasını dolduracak yardımcı unsurlar da ekliyoruz.

Vie en rose ' un organik gül kokusu içerdiği küçük moleküller dolayısıyla kana hemen karışıyor ve kan beyin bariyerini hızlı bir şekilde geçerek beyin tarafında algılanıyor. Kullanacağımız ürünleri seçerken bu anlamda yağların haricinde kokuların da organik olmasına, doğal olmasına , çalıştığımız uzman herbalistler tarafından onaylanmasına özen gösteriyoruz.

Gösterdiğimiz bu özen masajı klasik öğelerinden  sıyırıp, medikal açıdan etkisi kanıtlanmış, tedavi edici, yaşlanmayı geciktirici, yaşam kalitesini arttırıcı unsurlarıyla ön plana çıkan tıbbi bir uygulamaya dönüştürüyor. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21