• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Prof Faik Somer Spor Lisesi’nde Kızılay'a kan bağışı

Prof Faik Somer Spor Lisesi’nde Kızılay'a kan bağışı
Ataşehir Kaymakamlığı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay Zeynep Kamil Kan Bağış Merkezi ve Ataşehir Kızılay Şubesi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi

TURİZMİN SESİ


Prof Faik Somer Spor Lisesi açık alanına  Kızılay çadırı kurularak kayıt işlemine başladı. Kayıt  formu dolduran kan verme gönüllüleri spor salonu içindeki kontrolden geçtikten sonra kan alım görevlilerinin yanındaki sedyede kan verme işlemine başlandı.

atasehir-kaymakami-ismail-hakki-ertas-atasehir-ilce-milli-egitim-muduru-ismail-gunday-prof-faik-somer-spor-lisesi-muduru-halil-ibrahim-yetimoglufigen-kurucay.jpg

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın Türk Kızılay’ı ile Kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kampanyanın bu seferki durağı Ataşehir Prof Faik Somer Spor Lisesi oldu.

prof-faik-somer-spor-lisesi-kizilay-kan-bagisi.jpg

Çok sayıda Kızılay mensubu ve gönüllüsüyle kan bağışı kampanyasını başlatan, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Prof Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Halil İbrahim Yetimoğlu ve Prof Faik Somer Spor Lisesi Müdür Yrd Ali Dedeoğlu, Ataşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özge ÇANKAYA, Öğretmenler, Belediye çalışanları, çevre halkı ve 18 yaşını dolduran öğrencilerin katılımıyla başladı.

muge-anli-corba-karavani.jpg

Kızılay kan alma araçları ile birlikte Okul bahçesine gelen, Müge Anlı'nın bağışıyla özel yapılan çorba karavanı da Prof Faik Somer Spor Lisesi bahçesinde kan veren gönüllülere ve okul öğrencilerine çorba ikramı yapıldı.

atasehir-kaymakami-ismail-hakki-ertas-atasehir-ilce-milli-egitim-muduru-ismail-gunday-prof-faik-somer-spor-lisesi-muduru-halil-ibrahim-yetimoglufigen-kurucay-001.jpgKızılay Kan Planlamadan sorumlu olan Figen Kuruçay, Türk Kızılay’ı İstanbul’un ilçelerinde kan verme işlemini sürdürüyor. Sultanbeyli ilçesi bir günde 1600 kan alımına ulaştı. Aralık 2022 ve 2023 Ocak ayını kapsayan bir proje olduğunu İlçe Kaymakamının belirlediği alanlarda, İnsan popilasyonu olan, sağlıklı kan alma işleminin mümkün olduğu alanların seçildiğini söyledi.

prof-faik-somer-spor-lisesi-kizilay-kan-bagisi-001.jpgBugün ise Ataşehir’de Prof Faik Somer Spor Lisesi yerleşkesinde kan alma işlemini gerçekleştiriyoruz. Umuyoruz ki buradan da  gönüllü dostlarımızla amacımıza ulaşacağız.

kizilay-atasehir.jpgTürk Kızılay Kan bağışı konusunda farkındalık oluşturduğu kampanyaya İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve bölgelerdeki STK Üyelerinin katılımıyla gerçekleşiyor. 

prof-faik-somer-spor-lisesi-muduru-halil-ibrahim-yetimoglu.jpg

Prof Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Halil İbrahim Yetimoğlu, Kan verme işleminin bir iyilik hareketi olduğunu, artarak kan bağışçılarının çoğalmasını diliyorum diyerek, Kan insan vücudunun temel gereksinimlerinden bir tanesi. Her an her insan hasta olabilir, kana ihtiyaç duyabilir.

prof-faik-somer-spor-lisesi-muduru-halil-ibrahim-yetimoglu-001.jpgToplumsal ihtiyacımızı karşılamak, hastanelerde vatandaşlara yardımcı olabilmek amacıyla vatandaşımızın kan bağışında bulunmasında fayda bulunmaktadır. Biz de İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya'nın önderliğinde Türk Kızılay’ımızla birlikte Prof Faik Somer Spor Lisesi açık alan ve spor salonunda kan bağış kampanyasına katıldık. Bugün Ataşehir  ilçemizde, Ataşehir Kaymakamlığı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğinde 2 gün sürecek olan kan verme organizasyonuna vatandaşlarımızın desteğiyle güzel bağış kampanyası yürütmekteyiz.

prof-faik-somer-spor-lisesi-muduru-halil-ibrahim-yetimoglu-002.jpg

Prof Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Halil İbrahim Yetimoğlu, Bugün sana, yarın bana ve herkesin kana ihtiyacı olacağı bir günün geleceği düşüncesiyle düzenli kan bağışı kültürünün yerleşmesi gerekir açıklamasında bulundu.
#ProfFaikSomerSporLisesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21