• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

PAPA Laodikya antik  kilisesi açılış törenine gelir mi?

PAPA Laodikya antik  kilisesi açılış törenine gelir mi?
Aziz PHİLİPPUS günleri Hierapolis te yapılabilir mi? 

TURİZMİN SESİ


Denizli tarihi, Anadolu tarihi kadar derin, birçok kültüre, dine, yaşam biçimine ev sahipliği yapmış zenginliktedir. Tarih boyunca hem bir ticaret merkezi, hem bir hac merkezi hem de bir şifa merkezi konumunu koruyan şehrimizin, bugün de aynı misyonu devam ettirebilmesini istiyoruz. Ülkemizin önemli bir ticaret merkezi olan Denizli, son yıllarda yaptığımız kollektif çalışma ve termal iyi gelir tanıtım kampanyamız ile sağlık kenti olma yolunda ilerlemektedir. Hierapolis ve Laodikya'da yapılan kazılarla ortaya çıkan eserler kentimizin inanç turizmi alanında da tanıtılması ve potansiyelinin ortaya çıkarılmasını gerektirmektedir. Bilindiği üzere Laodikeia, Hierapolis ve Kolossai Hıristiyanlık için önemli kentlerdir. Her üç kent de kutsal kitapta geçmektedir. Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan Aziz Philippus'un mezarının Hiearapoliste gün ışığına çıkarılması, B.Constantinus zamanına tarihlenen Laodikya Kilisesinin restore edilip ayağa kaldırılması, Anadolu tarihi, sanat tarihi, mimari önemi kadar, Hıristiyanlık için de önem arz etmektedir. Öyle ki günümüzde de birçok kilise Aziz Philippus bayramını kutlayıp ayin düzenlemektedir. 

(https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/denizli/gezilecekyer/aziz-philippus-martriumu). Her yıl 3 Mayıs tarihi Aziz Philippus Bayram günü olarak kutlanmaktadır. (https://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=312)

Mayıs'ın ilk haftasında yapılan bu kutlamalar için kentimiz tanıtılmasında kullanılabilir mi ? 
İnanç turizmi için gelen turistler uzun süreli şehrimiz de konaklayabilir mi ?

Bakanlığımız inanç turizmini, insanların dini inançlarını gerçekleştirmek ve inanç çekim merkezlerini görmek amacıyla yaptıkları turistik amaçlı geziler olarak tanımlamaktadır. Turizmle inanç arasında geçmişten günümüze yakın bir ilişki olmuştur. Hac amaçlı gerçekleştirilen seyahatler ilk turizm hareketleri olarak kabul edilir. Dini binalar, ritüeller, festivaller, dini törenlerle ilgili olaylar önemli turist çekiciliklerindendir. Bugün yapılmakta olan kitle turizmi ülkemizde ve özellikle şehrimizde, kültür, miras ve inanç turizmi gibi tarihi ve manevi, dinsel yönden çekiciliği olan alanların turizmde kullanımını arttırmıştır. Şimdiye kadar şehrimize dini – hac amaçlı gelen ziyaretçilerin bireysel programlar yerine seyahat acentesi ve tur işletmeleri ile gelmeleri bir anlamda kitle turizminin inanç turizmine yaptığı olumlu bir katkıdır. Ancak kitle turizminin bu olumlu tanıtım katkısına rağmen, kültür ve inanç turizm alanlarımızı sadece günübirlik ziyaret edilir hale getirmesi de hedeflediğimiz inanç turizm potansiyelini olumsuz etkilemektedir. Denizli'nin inanç turizm alanında potansiyelini Pamukkale ziyaretçi sayısına bakarak anlayabiliriz; Denizli bu anlamda Türkiye'de ilk sıradadır.

Ülkemizde İnanç turizmine en iyi örnek Meryem Ana Evidir. Meryem Ana Evi 1967 yılında Hıristiyanlığın kutsal bir yeri ve hac alanı ilan edilmiştir. Bugün Meryem Ana Evi, ibadete açık, ziyaretçilerin, Hıristiyan olmasalar bile, manevi deneyim yaşayabilecekleri bir örüntü sunmaktadır. Denizli olarak bizim de amacımız, Laodikeia kilisesini ve Aziz Philippus mezarını inanç ve hac turizmi kapsamında ziyaret edilebilir bir destinasyon yapmak olmalıdır.

Bugüne kadar termal iyi gelir kampanyamızda da yaptığımız gibi, turizm girişimcileri olarak bizler, valiliğimiz, belediyelerimiz, odalarımız ve diğer STK'ları ile iyi bir işbirliği içinde tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütmeliyiz. Yerel halkın bu bağlamda motive edilmesi ve inançlarını ifa etmek için gelecek ziyaretçilere hazırlanması, özellikle restorasyonu tamamlanan Laodikeia kilisesinin ibadet edilebilir hale getirilmesi ve bu kilisenin PAPA’lık veya Kardinallik makamlarında tanıtımın yapılması ve açılışının PAPA veya bir kardinal tarafından yapılmasının sağlanması, bu makamlar tarafından Laodikeia’nın yeniden hac alanı ilan edilmesi, inanç turizminin şehrimize ve ülkemize katacağı değer anlamında, kısa ve orta vadeli hedeflerimiz olmalıdır. Denturod başkanı Gazi Murat ŞEN, Denturod olarak olarak şehrimizin inanç turizmi alanında da tanıtılması, pazarlanması ve farkındalığının sağlanması için hazırız. Bu sayede  ülkemize en az 3 milyon  ilave inanç turistinin geleceğine inanıyoruz dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21