• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Otellerde Memnuniyet ve Devamlılığı Artırdık

Otellerde Memnuniyet ve Devamlılığı Artırdık
Ödenen fiyat karşılığında alınan hizmete göre verilen otel puan ödülleri yarın akşam Four Seasons Bosphorus - Beşiktaş’da sahiplerini buluyor
TURİZMİN SESİ

Turizm sektörünün lider firması Etstur’un bünyesinde yer alan Otelpuan.com, otelleri değerlendirmeye devam ediyor. Oteller hakkında, daha önce bu otellerde konaklamış kişilerce yapılan değerlendirmeleri ve puanlamaları içeren objektif bir paylaşım platformu olan Otelpuan.com, yaptığı birçok analizle tesislerin hizmet standartlarını yükseltmesini ve müşteri memnuniyetinin artmasını sağlıyor.Turizm sektörünün gelişmesinde sağladığı katkılarla ve gerçekleştirdiği ilklerle dikkatleri her zaman üzerine çeken Etstur, Otelpuan.com'da 8 yıl içinde 19.237 tesisle ilgili 600.000’e yakın tatilci görüşünü yayınladı.

misafir-deneyimi-iliski-yonetimi-ve-kalite-direktoru-aysil-bahar-arici--etstur-yonetim-kurulu-baskani-mehmet-ersoy-otelpuan.jpg
 
2008 yılına kadar yerli tatilcinin beklentilerini ve görüşlerini aktaracağı bir platform yoktu; Otelpuan.com’un kuruluşuyla birlikte tesislerdeki her alt hizmet kalemi, yerli misafir için tekrar şekillendirildi ve bu da memnuniyeti artırarak misafir devamlılığını getirdi.Otelpuan.com'da 8 yıl içinde 19.237 tesisle ilgili 600.000’e yakın tatilci görüşünün yayınlanması ile tüketicilerin beklentileri doğrultusunda en memnun kalacakları tesisi seçmeleri için yönlendirici olacak bir platform sağlandı. Bu görüş ve beklentilerin tesislerle paylaşılması, en beğenilen tesislere 1593 denetim gerçekleştirilmesi ve 197 tesisin ödüllendirilmesi, tatil sektöründe olumlu değişimlerin yaşanmasını sağladı. 
 
Rakamlarla Otelpuan.com’un Sektöre Katkıları: 
Tatilcilerin çocuklar, bebekler ve sağlık sorunlarında özel istekleri olduğunun tespit edilmesinin sonucunda tesislere sunabilecekleri ek hizmetler iletildi. Bu sonuçları değerlendirerek konseptlerini değiştiren tesisler sayesinde genel memnuniyette %7, tesisi yakınlarına tavsiye edenlerin oranında ise %5,5 artış yakalandı. Genel memnuniyete etki eden alt hizmetlerde en fazla değişiklik yerli misafirin en hassas oldukları yüzme olanakları hizmetleri olan: deniz, sahil, havuz, kabin, şezlong, duş, iskele, çocuklara özel bölümler ve yüzme alanlarındaki snack düzenlemelerinde yaşandı. Tesislerin bu konudaki beklentilere uygun konsept değişiklikleri %18 artışla, en memnun kalınan deneyimin yüzme olanakları hizmetleri olmasını sağladı. 
 
Genel memnuniyetin diğer alt hizmetleri olan personelin servis kalitesi ve hizmeti %8 artış gösterirken; misafir memnuniyeti açısından %6,5 artış oda ve oda hizmetlerinde, %7 artış ise yiyecek içecek hizmetlerinde yaşandı. Ege bölgesi tesisleri, çocukla tatile çıkanların istek ve görüşlerine göre yaptıkları değişiklikler ile memnuniyette %9 artış yakaladı. Tatilcilerin en çok tercih ettikleri beldeler: Bodrum, Kemer, Belek, Side, Alanya, Marmaris, Lara, Kuşadası, Didim, Fethiye oldu. Bu sıralama 8 yıl boyunca hiç değişmedi. Ancak tatil için araştırma yapan misafirlerden Side, Kemer, Belek ve Bodrum bölgelerini inceleyenlerin oranlarında azalma yaşanırken, İstanbul ve çevresi alternatif olarak görülmeye başlandı. 
 
Yerli misafir yabancı misafire göre daha yüksek ücret ödemekten şikayetçiydi. Bu süreç içerisinde; yerli tatilcinin de erken rezervasyon yaptırma isteğini dikkate alan tesisler, bu yönde hizmet sunmaya başlayınca, yerli tatilcinin konuya ilişkin şikayetinin ortadan kalktığı görülüyor. Erken rezervasyon uygulaması ile avantajlı tatile çıkması sağlanan tatilcilerin genel memnuniyet oranında ve memnun kaldıkları tesisi, tatile çıkacak yakınlarına tavsiye etme oranlarında artış gözlenirken, ücretin daha düşük olmasını isteyenlerin oranı sadece %2 azaldı. Bu durum yerli misafirin, memnun kalsa bile yabancı misafire göre daha az ödeme konusunda hassasiyetinin değişmediğini gösteriyor.Yerli turistin tatile kiminle gittiği incelendiğinde; tatile çıkan her iki kişiden birinin çocuğuyla tatil yaptığı (%53), bu oranı %24 ile çift olarak tatile çıkanların takip ettiği tespit edildi.
 
8 sene içinde arkadaşıyla tatile çıkanlar ile yalnız seyahat edenlerin, eğlence ve sosyal imkanlar konusundaki taleplerini ve gördükleri eksiklikleri Otelpuan’da paylaşmalarının ardından, tesisler bu kitleye de hitap etmek için konsept değişiklikleri yaptı. Bunun sonucunda, tek başına ve arkadaşıyla seyahat edenlerin memnuniyetinde; Akdeniz Bölgesi’nde %18, Ege Bölgesi’nde ise %20 oranında artış yaşandı.
 
8. Otelpuan Ödülleri Sahiplerini Buldu!
Misafirlerin yorumlarına açık olan ve her geçen gün yeni tatil tecrübeleriyle zenginleşen, tarafsız görüşlerin yer aldığı web sitesi Otelpuan.com, 8. kez Türkiye’nin en iyi otellerini ödüllendirdi. Binlerce Otelpuan anketi ve tarafsız yorumlar sonucunda, misafirlerimizce seçilen en iyi 34 tesis:
 
8. Otelpuan Ödülü Kazanan Akdeniz Bölgesi Tesisleri
Maxx Royal Belek Golf Resort
Maxx Royal Kemer Resort
Limak Lara De Luxe
Limak Arcadia Golf & Sport Resort
Titanic Beach Lara Hotel
Hotel Baia Lara
Regnum Carya Golf & Spa Resort
Voyage Belek Golf & Spa
Barut Lara
Titanic Deluxe Belek
Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort
Gloria Verde Resort
Cornelia Deluxe Resort
Voyage Sorgun
Ali Bey Resort
Sentido Perissia Managed By Paloma Hotels
Gloria Serenity Resort
IC Hotels Green Palace
Gloria Golf Resort
Aska Lara Resort & Spa
Calista Luxury Resort
Rixos Premium Tekirova
Güral Premier Tekirova
Bellis Deluxe Hotel
 
8. Otelpuan Ödülü Kazanan Ege Bölgesi Tesisleri
Voyage Bodrum
Sentido Lykia Resort & Spa
D - Hotel Maris
Voyage Türkbükü
Hotel Aqua Marmaris
 
8. Otelpuan En Memnun Kalınan Kıbrıs Tesisi Özel Ödülü
Merit Royal Hotel & Casino
 
8. Otelpuan En Memnun Kalınan Kayak Tesisi Özel Ödülü
Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort
 
8. Otelpuan En Memnun Kalınan Termal Tesis Özel Ödülü
NG Güral Afyon
 
8. Otelpuan Memnuniyette Artış Özel Ödülü
Kervansaray Otel Lara
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21