• BIST 10270.38
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Antalya 27 °C
  • Ankara 13 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

ORTAK MESAJ GELECEK İÇİN ÇALIŞIN OLDU

ORTAK MESAJ GELECEK İÇİN ÇALIŞIN OLDU
Gençlik festivali Greenfest' te sürdürülebilirlik bilincinin yeterli olmadığı ve yarının yöneticileri için üniversitelerde zorunlu sürdürülebilirlik ders programını önemini vurgulandı

TURİZMİN SESİ


Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleştirilen gençlik festivali Greenfest' te Akın Öngör sürdürülebilirlik bilincinin yeterli olmadığını ve yarının yöneticileri için üniversitelerde zorunlu sürdürülebilirlik ders programını önemini vurguladı.. Sürdürülebilirlik Akademisi'nin gençlik programı olan ve 16 – 18 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesinde diğer üniversite öğrencilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen GreenFest de , üniversiteli gençlerin küresel ısınma , iklim değişikliği ve yeşil iş dünyası ile ilgili farkındalıklarını, yaşam felsefelerini geliştirmek ve dünyayı tehdit eden çevre sorunlarının çözümüne sürdürülebilir bir yaklaşımla çözümler üretip, hayata geçirilmesine katkıda bulunmak amaçlandı.

Philips, Schneider Electric ,Unilever, Finansbank, Jotun, Basf, Toyota, Soyak, WWF ,GYİAD, TEMA, JCI gibi kurumlar tarafından desteklen etkinlik kapsamında yer alan konferansta, WWF Mütevelli Heyeti Üyesi Akın Öngör, sürdürülebilir gelecek üniversiteli bilincin yeterli olmadığını ve şirketlere zorunlu vergi gibi, üniversite öğrencilerine de zorunlu sürdürülebilirlik ders programını olması gerektiğini vurguladı.
Unilever Türkiye CEO'su İzzet Karaca, sürdürülebilir gelecek için tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesinin ve karbon salınımının azaltılmasının önemini paylaştı.

TÜSİAD Çevre Çalışmaları Grup Başkanı Musa Galip Eroğlu , öğrencilere kurumsal sürdürülebilirlik bilincinin önemini vurguladı. Toyota Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise gençlere yaşam felsefesi olarak sürdürülebilirliği ilke edinmelerini ve bu konuda dünyadan örnekleri paylaştı. Philips Aydınlatma Pazarlama Müdürü Derya Ercan, BASF Yapı Kimyasalları Satış Pazarlama Direktörü Mete Galip Sayıl, Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Kunter Kutluay, Vitra Pazarlama Direktörü Berna Erbilek, Schneider Electric Türkiye ve Ortadoğu Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Çakıcı, Jotun Pazarlama Direktörü İsmet Uçarlı ve Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk gençlerle sürdürülebilir gelecek için bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Greenfest kapsamında üniversitede araçlarda karbon salınımını azaltmanın önemini vurgulayan Toyota'nın hibrid araçları ile gerçekleşen ücretsiz shuttle uygulaması öğrencilerden büyük ilgi gördü. “Doğa'da Zıtlıkların Bütünlüğü” konulu fotoğraf yarışmasında kazanan öğrencilere Sony ve Gold firmalarından hediyeler verildi. Gençlerde alışverişte sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmayı amaçlayan, Emel Kurhan tasarımlı, doğaya dost boyaların ve torbaların kullanıldığı Jotun Boya'nın bez torba boyama aktivitesi öğrencilerden tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Karbon salınımına dikkati çekmek ve bisiklet kullanımının gençler arasında teşvik edilmesini hedefleyen “En Yavaş Bisiklet Yarışması” Soyak'ın katkılarıyla gerçekleşti. Ayrıca Philips ve Basf de sürdürülebilirlik temalı aktiviteleri ile festivalde yer aldı. Festival kapsamında Sarıyer Belediyesi'nin de katkıları ile atıklar toplanıp ayrıştırıldı ve JCI'ın her katılımcı adına ağaç dikme projesi sayesinde de Greenfest boyunca ortaya çıkan emisyonlar, sıfırlanarak festival doğaya dost olarak gerçekleşti.

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Boğaziçi ÜniversiteÇevre, İşletme ve Ekonomi ve Mühendislik Öğrenci Kulüpleri ile BUYEM ve Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz üretim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen Greenfest, 3 gün sürdü. Birincisi Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen Sürdürülebilirlik Akademisi'nin gençlik programı olan Greenfest'in Türkiye çapında birçok üniversitelerde gerçekleşmesi hedefleniyor. Grenfest ile ilgili ayrıntılı bilgiye ; www.greenfestturkey.com adlı web sitesinden; Sürdürülebilirlik Akademisi ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.sürdürülebilirlikakademisi.com  dan ulaşabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21