• BIST 9423.69
  • Altın 4059.152
  • Dolar 38.4496
  • Euro 43.675
  • İzmir 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • Ankara 14 °C
  • Hizmet Sektöründe Fark Yaratacak Eğitim
  • Doç. Dr. Demet Genceli; Turizmde Sessiz Lüks ve Doğallık Yükselişte
  • Likya Yolu’na olan Yoğun İlgi Anket ile Ortaya Çıktı
  • Hizmet Sektöründe Fark Yaratacak Eğitim
  • Doç. Dr. Demet Genceli; Turizmde Sessiz Lüks ve Doğallık Yükselişte
  • Likya Yolu’na olan Yoğun İlgi Anket ile Ortaya Çıktı

NAPOLİTANO ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ’DE

NAPOLİTANO ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ’DE
İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio ve eşi Clio Napolitano, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni gezdi

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konuk Cumhurbaşkanı ve eşine müze ziyaretinde eşlik ederek, müzedeki eserler hakkında bilgi verdi.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne konuk Cumhurbaşkanı'ndan önce gelen Günay, süresi dolan müze kartını değiştirdi. Günay, "Bundan sonra benimle birlikte bu tür yerlere gelenler, basın mensupları dışında müze kartını kullanacak. Ben de süresi dolan kartımı yeniledim" dedi.
İtalya Cumhurbaşkanı'nı ve eşini, müze girişinde karşılayan Günay, müzeyi gezdirerek, eserleri tanıttı. İtalya heyeti de müze gezisine katıldı.
Gezi sırasında basın mensuplarının bir süre görüntü almasına izin verildi. İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano'nun müzedeki geç Hitit dönemine ait taşlar üzerinde bulunan Hititli müzisyenler ve çalgıları figürlerini çok beğendiği belirtildi. Müze defterini imzalayan İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano, deftere, 'Türkiye'nin evladı olduğu medeniyetlerin kökenlerinin derinliğini bize anlatan bu muhteşem müzeyi büyük bir hayranlıkla ziyaret ettim" diye yazdı. Bakan Günay, Cumhurbaşkanı Napolitano ve eşini, gezinin ardından uğurladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21