• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

MUTFAK DOSTLARI MİSİNADA TOPLANDI

MUTFAK DOSTLARI MİSİNADA TOPLANDI
Kars, Ardahan kazı 6–15 Mart tarihleri arasında Kadıköy Dalyan Misina Restaurant'da İstanbullu yemek severlerle yeniden buluşuyor.

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Mutfak dostları derneği 150 kişilik lezzet ekibiyle Misina Balıkta Kars Ardağan kazını ilk tadma fırsatını yakaladılar.

Suat Yılmaz;Ardağan'da her evde pişen bu yemekleri İstanbullular tatmamıştır diye düşündüm” Fenerbahçe Dalyan'da bulunan balık restoranı Misina'nın yemekleri için sloganı şu: “Balık restoranlarında sunulan klasik lezzetlerden farklı”.

Ardahanlı olan mekanın iki ortağından biri Suat Yılmaz “Ardahan ve Kars illerinde her evde pişen kaz yemeklerini İstanbulluların hiç tatmadığını düşünerek burada sunmak istedim.

Zaten Misina'ya gelen müşteriler bana memleketimi sorduklarında Ardahan dediğim zaman hemen kaz yemeklerini çok merak ettiklerini belirtirler bu düşünceyle yola çıkarak karas kazı günü düzenledim dedi.

Kars ve Ardahan bölgelerinin kış aylarındaki en önemli spesiyalitesi kaz yemeği. Ardağan'a kışın gidebilenler yedikleri kaz yemeklerini anlata anlata bitiremiyorlar, belirli özellikleri olan bu kazı İstanbul'a getirebilenler ise iyi pişiremedikleri için hayal kırıklığına uğruyorlar.


KAZI USTASINDAN YEMELİ
Dalyan'daki Misina Restaurant'ın 6-15 Mart arasında düzenlediği “Kars Kazı” haftası, yemek severlerin bu özel lezzeti orijinal tarifine göre tatmasını sağlayacak.

Kars ve Ardahan yöresinde yaşayanlar için kaz, kış aylarının tek hayvansal protein kaynağı.Özellikle kazın yüreği evin büğüne verilir.Kışın ilk karı düştüğünde kesilip tuzla salamura edilerek açık havada 30–60 gün arasında kurutulan kazlar, kuru ve soğuk iklimde 12 ay bozulmadan, aynı lezzette saklanabiliyor.


İLK PİŞİREN BECEREMEZ
Suat Yılmaz “Ardahan'da yaşarken bir misafir geldiğinde hemen bir kaz kesilir, yemeği yapılırdı. Ben de aileme kaz yemeklerinde yardımcı olurdum. Bizim evde hâlâ sık sık kaz yemeği yapılır” Yılmaz yemeklerin gerçek yöresel tatları yansıtmasını annesinin tariflerine ve aşçılarının Ardahan'dan oluşuna bağlıyor.

Kazların yöreden gelmesinin de çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, Kars-Ardahan bölgesinde kazların tamamen doğal yollarla, hiç yapay yem verilmeden beslendiğini söylüyor.

Hafta boyunca rezervasyon yaptıran konuklar “kaz güveci”, “kaz mantı”, “kaz tandır” ve tam bir şölen yemeği olan kazın suyu ile pişirilmiş “bulgur pilavlı kaz” yemeklerini tadabilecekler. Yemeğin yanında arzu edilen içkilerin yanı sıra, bölgenin özel kızılcık şerbeti de yudumlanabilecek.

Lezzetin ustaları misina balıkta yapılan bu geleneksel lezzete tam not verdiler .

Ahmet Örs Misina balık Sahibi Suat YILMAZ ve Esat ÇEK'e teşekkür plaketi sundu. Asıl teşekkür Kars kazına o lezzeti veren Anne yılmaz'a gitti.Herkes Anne Yılmaz'ı alkışladı ama anne Yılmaz gün boyu çalıştığı için eve erken gitmişti.


Mutfakata çalışan emeği geçen ahçı gurubunada Ahmet Örs teşekkür belgesi verildi

Kars kazını masalara sunum yapan ekibe Ahmet Örs katkıslarından dolayı teşekkür belgesi verildi


YEMEK DOSTLARI DERNEĞİNDEN KATILIM LİSTESİ
AHMET ÖRS,ALİ SİRMEN,AYLİN Ö.TAN,ANİSSA HELOU,NEVİN HALICI,GÜL İREPOĞLU, A.RIZA ERENSOY,TAYYAR ZAİMOĞLU,DİLEK ÖRS,EMRULLAH GÜMÜŞTAŞ,ZEYNEP KAKINÇ,TAHİR KÜÇÜKKINAY, ALİCAN DEĞER,NEŞE TOPTAŞ,ZEYNO GÜRSES,NADİR GÜLLÜ,MUSTAFA DEMİRCAN,REŞİT GÖĞÜŞ,ERDAL SEZENER,SEMİH ORCAN,BORA ÖZGEN,ÖZKAN ALTINTAŞ,ASUMAN DEDEBAŞ,ZELİHABİÇER,SEVİLAYSEMİZ,TURGUTKUT,M.EKMEKÇİOĞLU,SABAHAT POSHOR,HASAN BAYKARA, CAN APAK,AZİZ KAYA,ALTURFAN,AYTAÇ AKBAŞAK,HALİL GÖKSEL, DİLEK KATIRCIOĞLU,ÜLKÜ KAHRAMAN,MUHTAR KATIRCIOĞLU, ERTEKİN ÜNAL,NAFİZ ÖZDEMİR,UĞUR ÖZDEMİR,SEYFETTİN TAŞTAN, MELİH C.KULU,GÜLHAN KARA,NUR ÖNDEY KALPAKLIOĞLU,BÜLENT KALPAKLIOĞLU,AYŞE TÜTER,RÜŞTÜ KIRMACIOĞLU,SEVİM GÖKYILDIZ, FİGEN YANIK,SERHAN YEDİĞ ve ESİN SUNGUR, katıldı

MİSİNA BALIK RESTAURANT
Dr. Faruk Ayanoğlu Cad. No: 36/1
Dalyan-Fenerbahçe
http://www.misinabalik.com/
Tel: 0216.550 02 58–59
GSM: 0532.700 40 66

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21