• BIST 9096.77
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

MUCİZEKART MÜZEKART REKORA KOŞUYOR

MUCİZEKART MÜZEKART REKORA KOŞUYOR
Müzekart uygulaması ile müze ve ören yerlerine ilgiyi arttıran Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Müzekart+" ve "Museum Pass İstanbul" kartları ile kapsamı daha da genişletme kararı aldı

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanlığı, ve TÜRSAB-MTM Ortaklığı ev sahipliğinde gerçekleşen "Müzekart +" ve "Museum Pass Istanbul" kartlarının tanıtım toplantısı İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde yapıldı.

Etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, TUREB Başkanı Şerif Yenen, Skal İstanbul Başkanı Vedat Bayrak ve turizm camiasından çok sayıda isim katıldı.

DÖSİM MERKEZ MÜDÜRÜ USTA: MÜZEKART 2.2 MİLYONU GEÇTİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan DÖSİM Merkez Müdürü Murat Usta, son iki yıl içinde müze mağazaları ve müze gişeleri ile ilgili düzenlemeleri özetledi. Müze mağazaların işletmesinin düzenlenen ihale sonucu Bilintur tarafından alındığını hatırlatan Usta, Türkiye genelindeki müze mağaza sayısının 6'dan 49'a ulaştığını söyledi. Usta, müze mağazalarda sayılan ürünlerin 1100'ü, satılan el sanatı ürünlerin üretiminde istihdam edilen kişi sayısının ise 250'yi bulduğunu dile getirdi.


Müze gişelerinin işletmesini ise TÜRSAB-MTM ortaklığı tarafından gerçekleştirildiğini anımsatan Usta, yeni yapının çok kısa süre içerisinde müze gişelerini modernize ettiğini belirtti. Müzelerden elde ettikleri gelirleri arkeolojik kazılara, Türkiye'nin tanıtımına harcadıklarını ifade eden Usta, Müzekart'ta ulaşılan son rakamları da açıkladı. Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müzekart sayısı 2 milyon 228 bine ulaştı. 2006 yılında müzelerimizi ziyaret eden kişi satısı 16 milyon iken 2010 yılı sonunda bu rakam 25 milyon 854 bine ulaşmış. Yüzde 61'lik bu artışta Müzekart'ın ciddi bir katkısı oldu."

BAŞARAN ULUSOY: ÇOK ÖNEMLİ BİR YÜKÜN ALTINA CESARETLE GİRDİK
Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy da müze ve ören yeri gişelerinin işletmesini alarak çok önemli bir yükün altına girdiklerini ancak kâr amacı gütmeyen bir kurum olarak hedeflerinin Türk turizmine daha iyi hizmet sağlamak olduğunu dile getirdi.

Ulusoy, "Büyük bir cesaretle 1 milyar 573 milyon TL'lik yükün altına girdik. Üç ay gibi kısa bir zamanda müzeleri yeniledik. Bu cesareti gösterirken en büyük desteği 1492 gündür bizim yanımızda olan Sayın Bakamızdan aldık. 6530 seyahat acentasından aldık" dedi.

BAKAN GÜNAY: TURİZMİ KÜLTÜR VE SANATLA GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un ardından bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Müzekart projesinin ulaştığı başarının altını çizerek şunları söyledi: "Dünya turizminde 7'inci sıradayız. Madem ki bu düzeydeyiz turizm alanında, kültür alanında attığımız her adım dünya standartlarının üzerinde olmalıdır. Türkiye turizmi bir başarı öyküsüdür. Ama Türk turizminin sunum zenginliğini işin içine sanatı ve kültürü katarak daha da arttırmak istiyoruz." Müzekart satış rakamlarının 2 milyon 200 bini aştığını hatırlatan Günay, "Müze mağazalar ve yeni uygulamalarla Türkiye'nin tarihi kültürel değerlerine sahip çıktığı algısını tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi. Günay, "Bütün bunlarla Türkiye'nin tarihine kültürüne daha fazla sahip çıktığını da dönüp dünyaya anlatıyoruz. Bunun karşılığını da aynen bugün olduğu gibi alıyoruz. Bugün 95 yıllık bir aradan sonra, 3 bin yıldan daha eski bir zamandan bu yana bizim topraklarımıza ait bir eser olan Boğazköy Sfenksi topraklarımıza geri döndü."


BOĞAZKÖY SFENKSİ'NİN ARDINDAN BİR ESER DAHA YURDA DÖNÜYOR
Sadece İstanbul'da değil Anadolu genelindeki müzeleri de geliştirdiklerini belirten Günay, kültür ve sanatsal değerlerimize sahip çıkmamızla birlikte yurt dışına kaçırılan eserlerimizi de çok daha kararlı bir şekilde geri isteme hakkımız olacağının altını çizdi. Günay, "Biz çok güzel müzeler yaparsak, ören yerlerimize sahip çıkarsak, Türkiye turizmini emsalsiz deniz kıylıarı yanında kültür ve sanatla zenginleştirirsek bunları dünyadan isteme ve alma hakkımız ve imkanımız çoğalacaktır" şeklinde konuştu. Perge'de alt kısmı bulunan "Yorgun Heracles" heykelinin üst kısmının da Fransa'da Louvre Müzesi'nde sergilendiğini dile getiren Günay, söz konusu tarihi eseri yurda geri getirmek için girişimlerin sürdüğünü ve eseri yıl bitmeden Türkiye'ye getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

MÜZEKART + MUSEUM PASS ISTANBUL NE SAĞLAYACAK?
Toplantıda tanıtımı yapılan "Müzekart +" müze ziyaretlerinin yanı sıra kart sahiplerini kültürel ve sanatsal faaliyetlerle buluşturacak. 40 TL'ye satılacak olan "Müzekart +" kullanıcılarına müze ve ören yerlerinin dışında Rahmi Koç Müzesi, Santral İstanbul ve Modern İstanbul gibi kültür ve sanat mekanlarına girişte indirim sağlayacak.
"Museum Pass Istanbul" ise yabancı ziyaretçilere İstanbul'daki 6 müzeye 72 saatlik süre içinde giriş imkanı sağlayacak ve fiyatı 72 TL olacak.

Duayen Fotoğraçı Halil Tuncer Arkeoloji müzesinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Kapadokya resmini haediye etti...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21