• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

MSC MAGNİFİCA İSTANBUL’DA

MSC MAGNİFİCA İSTANBUL’DA
MSC Kruvaziyer ile Türkiye'den giden yolcu sayısı 10 bine dayandı gemilerdeki Türk misafirlere yönelik hizmetler artıyor

TURİZMİN SESİ


2005 yılından bu yana Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye'de faaliyet gösteren Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises, MSC Opera , MSC Musica, MSC Orchestra ve ardından MSC Poesia ile başladığı Türkiye çıkışlı turlarına, MSC Magnifica ile devam ediyor.

06 Mart 2010 tarihinde ünlü İtalyan yıldız Sophia Loren eşliğinde denize indirilen MSC Magnifica, filonun 11. gemisi oldu. Musica sınıfı gemilerin en yenisi olan MSC Magnifica, 24 Mart – 17 Kasım 2010 tarihleri arasında İzmir ve İstanbul'dan her hafta hareketle gerçekleştireceği Ege & Adriyatik turu ile yolcularına unutamayacakları bir seyahat sunuyor.

MSC Magnifica, 24 Mart Çarşamba günü Salıpazarı limanına ilk uğrağını yaptı. MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel'in açılış konuşmasının ardından geminin kaptanına plaket takdim etti

Tuncel konuşmasında Kruvaziyer turizminin iki farklı yüzü olduğuna değinerek birinin yabancı turistlerin Türk limanlarında inerek o şehre katkıda bulunması, diğer tarafının ise Türkiye çıkışlı turlarla Türk yolcuların kruvaziyer turizminden kolaylıkla faydalanmasının sağlanması olduğunu açıkladı.

“MSC olarak ilk sene İstanbul ve İzmir'den binen toplam 1.500 Türk yolcuyu gemilerimizde ağırladık ama bu yıl 10 bin yolcuyu hedefliyoruz. Arkas organizasyonu ile bu yolcuların 6 bini Türkiye'den binerken, 4 bini ise yurtdışından diğer turlarımıza katılıyor.” dedi.

Türk yolcu sayısının her yıl artmasına paralel olarak gemilerdeki Türk misafirlere yönelik hizmetlere her yıl yenileri eklediklerinin altını çizen Tuncel, Türklerin vazgeçemediği lezzetler olan Türk kahvesi, rakı ve beyaz peynirin birkaç yıldır menülerde sunulduğuna değinerek böylece bize ait lezzetlerin diğer yolculara da tattırıldığını söyledi.

 “Bu ürünlerin yanında MSC Kruvaziyer gemilerinde çok özel bir yere sahip şarap kavında Türk şarapları da yer alacak. Ayrıca Türk çalışan sayısı da artırıldı, resepsiyon görevlisi ya da garson olarak Türklere rastlamak mümkün. Türkiye uğraklı olmayan gemilerde dahi servis veren Türk çalışanlarımız var.” diye ekledi.

Törende konuşma yapan Kaptan Juliana Bossi, İstanbul'un kendisinin ikinci evi gibi olduğunu ifade ederek; "Umarım sizde bu gemide kendinizi evinizde gibi hissedersiniz. MSC Magnifica, ikiz gemisine göre daha geliştirilmiş bir gemi." dedi.


İstanbul Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, MSC Magnifica'nın sadece ait olduğu firmanın yada ülkenin değil tüm insanlığın övünebileceği bir gemi olduğunu belirtti.TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, geminin ilk seferini İzmir'den sonra İstanbul'dan gerçekleştirdiğini belirterek, herhangi bir sıkıntı olduğunda sıkıntıyı gemi kaptanı ve personelin yaşadığını ifade etti.

 Külünk, "Gemi kaptanı ve personeli hem geminin selametini hem de yolculuk yapan insanların rahatını düşünmek zorundadır. Dışarıdaki olumsuzluğu onlara yansıtmamalıdır. Yolcu gemisi kaptanı ve personelinin yük gemilerine göre en büyük özelliği budur." diyerek konuşmasını tamamladı.


İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, "Sizin geminiz bizim gemimiz sayılır, kalkışınıza kadar emniyetinizle ilgili hassasiyet içerisinde olacağız" diyerek böyle güzel bir gemiye ev sahipliği yapmanın çok çalışmayı gerektiren bir husus olduğunu belirtti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Müdürü Hakan Himmetoğlu, TÜRSAB olarak İstanbul özelinde Türkiye genelinde kruvaziyer turizmin gün geçtikçe geliştiğini görmenin kendilerini memnun ettiğini söyleyerek MSC Magnifica'ya her zaman desteğe hazır olduklarını dile getirdi.


TÜRSAB Genel Müdürü Hakan Himmetoğlu, MSC Magnifica'nın Kaptanı Juliana Bossi'ye  İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi sebebiyle  ziyaretiniz bizleri onurlandırdı.

 TÜRSAB olarak kruvaziyer  turizmine local olarak elimizden geleni yapmaya hazırız dedi.

MSC Magnifica'nın Kaptanı Juliana Bossi TÜRSAB Genel Müdürü Hakan Himmetoğlu'na plaket taktim etti

MSC Cruises bu yıl Türkiye'ye 124 bin turist getirecek
MSC Magnifica gemisi 17 Kasım tarihine kadar her Salı günü İzmir'e, her Çarşamba günü İstanbul'a uğrayacak. Yıl boyunca toplam 36 sefer uğrak yapacak olan gemiyle 100 bin turist İstanbul ve İzmir'e gelecek. Gemi Antalya'ya da 5 kez uğrayacak. MSC Magnifica'nın düzenli uğraklarına ek olarak MSC Cruises filosunun diğer gemilerinin de dönem dönem yapacağı uğraklarla Türkiye'ye yıl boyunca gelecek kruvaziyer yolcusu sayısı 124 bini bulacak.

MSC Magnifica gemisinin özellikleri
Ünlü İtalyan iç mimari ve tasarım stüdyosu De Jorio imzalı MSC Magnifica, adeta yüzen bir şehir. Tasarım harikası bu geminin 293,8 metre uzunluğunda ve 15 kat yüksekliğindeki dev gövdesinde, 3.013 yolcunun konaklayabileceği 809'u balkonlu 1275 kabin, her birinde ayrı aktivitelerin gerçekleştirildiği 22,000m2 yaşam alanı, biri çocuklara ayrılmış 3 yüzme havuzu, fitness/dinlenme alanları, koşu parkuru, sauna, Türk hamamı, jakuziler, 4 restoran, ikisi açık havada olmak üzere 10 bar, 3 katlı 1.250 kişilik tiyatro salonu, casino, disko, alışveriş mekânları, 4D sinema, bilardo ve bowling gibi birçok farklı seçenek bulunuyor.

Adriyatik'in oya gibi işlenmiş kıyılarına uzanan taş evleri ve sokaklarıyla Dubrovnik; kanalları, gondolları, tarihi, mimarisi ve sanatıyla dünyada eşi benzeri olmayan Venedik; uzun sahili ve eşsiz mutfağıyla Bari; hiç sönmeyen Olimpiyat meşalesi, antik kenti, üzüm bağları ve şaraphaneleriyle Katakolon bu turun birbirinden güzel limanlarını oluşturuyor.

Gönül çelen turlar
MSC Cruises, filosunda yer alan 11 muhteşem gemi ile Akdeniz, Ege - Adriyatik, Kuzey Avrupa, Atlantik Okyanusu, Karayipler, Güney ve Kuzey Amerika gibi birbirinden çekici tarih ve doğa harikası rotaları kapsayan tur alternatifleri sunuyor:

MSC Cruises filosunun en büyük gemilerinden biri olan MSC Fantasia 28 Mart – 31 Ekim 2010 tarihleri arasında her hafta: Cenova, Napoli, Palermo, La Goulette, Palma Mayorka, Barselona, Marsilya limanlarını kapsayan Batı Akdeniz turunu gerçekleştiriyor. MSC Fantasia'nın kardeş gemisi MSC Splendida da, 27 Mart – 06 Kasım 2010 tarihleri arasında her hafta: Cenova, Marsilya, Barselona, La Goulette, La Valletta, Messina ve Civitavecchia-Roma limanlarını içeren Batı Akdeniz programını yapıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21