• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

MSC FANTASİA SEFERİNE BAŞLADI

MSC FANTASİA SEFERİNE BAŞLADI
Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye'de 2005 yılından bu yana hizmet veren özel kruvaziyer şirketi MSC Cruises, 10'uncu gemisi MSC Fantasia ilk yolculuğuna başladı.

TURİZMİN SESİ


18 Aralık 2008 tarihinde yapılan gemi teslim töreni, tüm MSC Cruises gemilerinin isim annesi olan Sophia Loren'in de katılımıyla Napoli'de gerçekleşti. Fransa'nın Saint Nazaire şehrindeki Aker Yards'da üretilen MSC Fantasia, Avrupa'da üretilen en büyük gemi olma özelliğine sahip. Bu yönüyle kurvaziyer turizmine yepyeni bir konsept oluşturmayı hedefleyen MSC Fantasia, müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için tasarlandı.

Büyüleyici gemi, 05 Ocak 2009 itibariyle İtalya, İspanya, Portekiz ve Kanarya Adaları Turu'na başlayacak ve kış boyunca aynı rotada seyredecek. 18 Şubat 2009 tarihine kadar Cenova'dan başlayıp Barselona, Cebelitarık, Funchal, Kanarya Adaları'nın ardından Cenova'da son bulan rota, 11 gece 12 gün sürüyor.

MSC Fantasia'nın aynı programı, 27 Ocak – 7 Şubat 2009 tarihleri arasındaki sömestr paket turu olarak da sunulacak.

Pizza Kulesi'nden daha uzun

Avrupalı firma tarafından üretilen en büyük kurvaziyer gemisi özelliğiyle bir ilke imza atan MSC Fantasia, 60 metrelik yüksekliğiyle 24 katlı bina boyutunda. Pizza Kulesi'nden 5 metre daha uzun gemi, 133.500 ton ağırlığına karşın 23 deniz mili ( 41 km) hıza ulaşıyor ve 333 metre uzunluğu 38 metre genişliğiyle 3959 yolcu kapasitesine sahip. Kabin sayısını da artıran MSC Fantasia'da büyüklüğü 18 ile 65 metrekare arasında değişen 1637 kabinin yüzde 80'i balkonlu. Özellikle balayı çiftlerinin tercihi olan suit odaların sayısı ise 109.

Yaşam alanı 27 bin metrekare olan gemide bin 700 kişilik tiyatro salonu ve 4 boyutlu sinema salonu bulunuyor. Bunların yanı sıra çocuk alanındaki iki güverteye uzanan dev “Su Kaydırağı”, Disneyland'dekileri aratmayacak yapısıyla göz kamaştırıyor.

MSC, gemilerde ilk kez tasarlarlanan MSC Yacht Club'ta özel solaryum, 2 jakuzi, skydome özellikli kapalı yüzme havuzu, panaromik bar, özel asansör, SPA alanına direkt geçiş ve günün her saati hizmette olan görevlilerin olduğu özel lounge bölümü de düşünülmüş.

MSC Fantasia'da, biri panoramik olmak üzere 5 adet dünya lezzetlerinin sunulduğu restoran bulunuyor. Ayrıca 24 saat açık Tex Mex restoran, jazz bar, casino ve diskosu karadaki gece eğlencesine bile taş çıkartacak nitelikte.

1500 metrekarelik SPA alanı

Tatil dendiğinde ilk akla gelen SPA ve sağlık merkezi MSC Fantasia'nın 14'üncü katında bulunan 1500 mekretarelik bir alanda konumlandırılmış. Kızılötesi masajdan kraniyal masaja kadar birçok farklı masaj seçeneğinin uygulandığı Aurea SPA, her biri deniz manzaralı olan 3 özel odalı Thalassotherapy Masaj Odası, Termal Alan, Fitness ve Rahatlama Alanı olarak çeşitli bölümlere ayrılmış. Cilt gençleşmesinden özel bali masajına kadar geniş bir yelpazede servis veren merkezde tüm hizmetler profesyoneller tarafından yapılıyor.

Doğa Dostu MSC Fantasia

MSC Cruises'ın gün geçtikçe daha da gelişen çevre korunmasına yönelik atılımlarının en büyük kanıtı olan MSC Fantasia, büyük teknik yenilikleriyle, bu hedefin gerçekleştiğini tam olarak ifade ediyor. MSC Fantasia' da bulunan çevre korumasına yönelik sistemlerinden en önemlisi GSA-Gelişmiş Su Arıtma Tekniği adıyla uygulanıyor. Kirli ve atık suları neredeyse içme suyu düzeyinde arıtan bu sistem Bureau Veritas tarafından verilen TEMİZ GEMİ 2GSA sertifikasına sahip.

Ayrıca Gemi Omurga Boyasında Özel Polimer Uygulaması bulunan MSC Fantasia'daki bu özellik geminin suda kalan kısımlarında oluşan deniz vejetasyonunu sıfıra indirerek bölgedeki çevresel zararı minimuma düşürüyor. Geminin gövdesine ve diğer kısımlarına uygulanan boyanın kimyasal yapısındaki bu özel boyama, gemi omurgasının suya olan sürtünmesini azaltarak, geminin performansını arttırıyor ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Her Müşteriye Özel Personel Servisi

MSC Cruises filosunun diğer üyeleri gibi ISO sertifikalı olan MSC Fantasia'nın özel VIP alanında, tüm müşterilere “Butler Service” sunuluyor. Bu servis kapsamında, özel check-in, 24 saat kabin hizmeti, kara turları rezervasyonları, şarap, şampanya ve puro seçimi, bavul taşıma ve yerleştirme hizmeti gibi kişiye özel bir personel tarafından ayrıcalıklı hizmet veriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21