• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

MODA İMA'DA HAYAT BULUYOR

MODA İMA'DA HAYAT BULUYOR
TÜRKİYE'DEKİ moda gönüllüleri şubat ayı başından itibaren, İstanbul Moda Akademisi'nin (İMA) kısa süreli temel eğitim programlarıyla moda hakkında bilinmesi gereken her detayı, ihtiyaç duydukları konuya göre alabilecekler

TURİZMİN SESİ


London College of Fashion, Domus Academy, Instıtut Française de la Mode gibi moda eğitimi alanında dünyanın en köklü kurumları ile olan uluslararası bağlarını, ülkemizin en saygın eğitim kurumlarından Boğaziçi Üniversitesi ile destekleyen İstanbul Moda Akademisi, sürekli profesyonel gelişim programları ile şubat ayında yeni döneme başlıyor.

Katılımcılara moda alanında güçlü bir mesleki bakışın yanında yenilikçi ve yaratıcı gelişim imkânları sağlayarak '2009 İlk yarı eğitim programları takvimini yayınlayan İMA, Sürekli profesyonel Gelişim Programları'nın yanısıra London college of Fashion eğitmenlerince verilecek bir ya da iki günlük workshoplar ile modaya dünya perspektifinden bakan profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor.

Moda ve Tekstil Yönetimi', 'Moda Tasarımı', 'Moda Visual Merchandising', 'Moda Fotoğrafçılığı ve 'Styling', 'Moda Tasarımında Photoshop ve Illustrator', 'Moda Çizim Teknikleri' başlıklarıyla temel eğitim programlarını detaylandıran İMA, güncel eğitim içeriği deneyimli eğitim kadrosuyla modaya yeni bir soluk kazandırıyor.

Moda'nın ABC'si…
Moda ve tekstil sektöründe deneyim sahibi olup kendini geliştirmek isteyen ya da sektöre yeni giriş yapmak isteyen moda yönetimi alanında uzmanlaşmayı hedefleyenlerin büyük ilgi beklenen Moda ve Tekstil Yönetimi Temel Eğitim Programı', kapsamlı ve güncel içeriği ile katılımcılara konuyla ilgili derin bilgi kazandırmayı amaçlıyor. Satın alma, pazarlama, perakende, marka yönetimi, iletişim, moda tasarımı, kumaş ve lifler, görsel düzenleme gibi moda sektörünün temel konularına değinen bu programda, alanlarında uzman tanınmış isimler de konuşmacı olarak yer alacak.

Dünya standartlarında eğitim
Dünya standarlarında, gelişmiş teknoloji ile donatılmış, yaratıcılığı ve yenilikçi düşünceyi teşvik eden bir ortamda, moda ve tekstil endüstrisinin ihtiyaçlarına göre oluşturulmuş içeriği ile 'Moda Tasarımı Temel Eğitim Programı', katılımcılara, çizim teknikleri, moda çizimi, moda tasarımı; koleksiyon planlama ve geliştirme, ürünün teknik gelişim süreci; kalıp teknikleri, dikim teknikleri, moda pazarlaması, trendler & “styling”, photoshop CS3, Illustrator CS3 gibi konularda önemli yaklaşımlar kazandıracak.

Görsel mağazacılığın temelleri…
Görsel düzenleme veya bu iş koluna yakın bir alanda deneyimi olan ancak kendini geliştirmek isteyen kişilere, görsel düzenleme alanına yeni giriş yapacaklara ya da bu konuda işindeki verimini arttırmayı hedefleyenlere yönelik planlanan 'Moda - 'Visual Merchandising' Temel Eğitim Programı' ,moda sektörünün görünen yüzüyle alakalı temel birçok konuyu içeriyor. Görsel mağazacılığın temelleri, moda perakendeciliği, moda ve tekstilin temelleri, genel kültür ( moda, sanat, tasarım ve görsel düzenleme), moda pazarlaması ve iletişimiyle ilgili her türlü detayın bulunduğu eğitim programı, uzman eğitim kadrosu tarafından katılımcılara aktarılıyor.


Moda fotoğrafçılığına taze kan…
Moda fotoğrafçılığına başlangıç yapmak isteyen, trendleri ve moda iletişimini fotoğrafçılık perspektifinde özümsemeyi hedefleyenler için ise ' Moda Fotoğrafçılığı ve “Styling” Temel Eğitim Programı' oluşturuldu. Moda sektöründe fotoğrafçılığın giderek artan önemi ve marka yaratma sürecindeki ihtiyaçlar doğrultusunda kendisini geliştirmeyi hedefleyen kişilere yönelik bu kapsamlı program, 'Styling' alanında temel yaklaşımları derinlemesine inceleme fırsatı sunacak.

Geleceğin grafik sanatçıları yetişiyor
Adobe Photoshop ve vektör tabanlı Adobe Illustrator programlarının moda tasarımı alanında kullanımları ile ilgili moda profesyonellerini desteklemeyi hedefleyen ' Moda Tasarımında Photoshop ve Illustrator Temel Eğitim Programı, bu alanda yoğunlaşmak isteyenlere, Adobe Photoshop programında araç seçeneklerini tanıma, katmanlar ve maskelerle çalışma, tasarım ve desen hazırlama, tasarım ve desen hazırlama, doküman toplama, eskiz çizimler, emprime+dokuma desen çalışmaları, efektler, renk kombinasyon çalışmaları, model çizim gibi konularda gelişme fırsatı sunuyor.

Modada tekniğin önemi…
Moda tasarımı kavramında, düşüncede oluşam imgeyi doğru teknik ve yönlendirmelerle hayata geçirmenin en temel yolu olan çizim beceri ve bilgisini edindirme amacını taşıyan 'Moda Çizim Teknikleri Temel Eğitim Programı' teknik anlamda uzmanlaşmış profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor. Gerçek insan silueti ile model figür siluetinin karşılaştırılması,hikaye panoları oluşturma, perspektif görüş, oran ve ölçümler, artistik çizim çalışmaları ve çizim portfolyosu oluşturma gibi temel konular, dersin ana hatlarını oluşturuyor.

İMA'da şubat ayında başlayacak olan eğitim program detayları aşağıda yer almaktadır.
Eğitim adı Kurs lideri Başlangıç
tarihi Süresi
Günleri Saatleri Toplam
saat
Moda ve Tekstil Yönetimi Berivan Aslan 7 Şubat 2009 6 ay Cumartesi
09:30 - 16:30
144
Moda "Visual Merchandising" Berivan Aslan 2 Şubat 2009 6 ay Pazartesi ve Çarşamba 10:00 - 13:00 144
Moda Tasarımı Oylum İşözen 2 Şubat 2009 6 ay Pazartesi ve Çarşamba 18:30 - 21:30 144

Moda Fotoğrafçılığı ve "Styling" Fırat Eryılmaz 3 Şubat 2009 15 hafta Çarşamba
Cumartesi 19:00 - 21:30
10:00 - 12:30 75
Photoshop & Illustrator Yeşim Yılmaz 7 Şubat 2009 2 ay
Cumartesi 10:00 - 17:00 48
Moda Çizim Teknikleri Oylum İşözen 7 Şubat 2009 6 ay
Cumartesi 09:30 - 13:30 96

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21