• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

MİDİLLİ MARİNA İHALESİNİ SETUR KAZANDI

MİDİLLİ MARİNA İHALESİNİ SETUR KAZANDI
Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Mytilene (Midilli) Marina, 40 yıl boyunca Setur Marinaları ve Folli Follie Group bünyesindeki Hellenic Duty Free ortaklığı ile işletilecek
TURİZMİN SESİ
HABER MERKEZİ-Yunanistan'da düzenlenen imza töreninin ardından açıklama yapan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Midilli Marina'nın çok stratejik bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerken, “Yunanistan'ın büyük gruplarından biri ile gerçekleştirdiğimiz bu ortalığın iki ülke arasında ileriye dönük çok önemli kapıları açacağına inanıyorum” dedi. Yunanistan Kültür ve Turizm Müsteşarı Petros Alivizatos ise, “Bu sözleşmenin imzalanması yalnızca Midilli Adası'nın değil tüm Yunanistan'ın turistik olarak gelişimi yolunda atılan büyük bir adımdır” diye konuştu.

Setur Yunanistan'ın en önemli adalarından biri olan Midilli Adası'nda 40 yıl boyunca Yunanlı ortağı Folli Follie Group ile marina işletecek. Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Mytilene (Midilli) Marina'da Setur Marinaları bayrağı dalgalanacak. Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan marina 40 yıl boyunca Setur Marinaları ve Folli Follie Group bünyesindeki Hellenic Duty Free ortaklığı ile işletilecek. Yunanistan'ın en büyük üçüncü adası olan Midilli'de bulunan marinada 220 deniz, 35 kara park kapasitesi bulunuyor.

“Setur yurtdışında marina işletmeciliğinde büyüyecek”
Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Midilli Marina'nın teknelerin kullandığı güzergah açısından hem konum olarak hem de Marinacılık olarak çok stratejik bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerken, “Yunanistan'ın büyük bir grubu ile yaptığımız bu ortaklığın iki ülke arasında ileriye dönük çok önemli kapıları açacağına inanıyorum” dedi. 1979 yılında Çeşme Altınyunus Marina ile başlayan Setur'un Marinacılık yatırımlarının, Midilli Marina ile yurt dışına açıldığını vurgulayan Tamer Haşimoğlu, bundan sonraki hedeflerinin de bu yönde büyümek olduğunu söyledi.

“Yunanistan için büyük bir adım”
Yunanistan Kültür ve Turizm Müsteşarı Petros Alivizatos ise imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, bu sözleşmenin imzalanmasının sadece Midilli Adası'nın değil tüm Yunanistan'ın turistik gelişimi yolunda atılan büyük bir adım olduğuna dikkat çekti. Petros Alivizatos, Güneydoğu Akdeniz'in tüm dünyadan ziyaretçilerini artıran önemli bir cazibe merkezine dönüştüğünü anlattı.

“İstanbul'dan Finike'ye kadar önemli bir zincir kurduk”
Setur Genel Müdürü Üstün Özbey ise son üç yıl içinde Yalova ve Kaş Marinalarının da işletmeye alınması ile birlikte Marina sayısını Türkiye'de 8'e, bağlama kapasitesini ise 4.800'e çıkarttıklarının altını çizerek, tüm Marinalarımızda günümüze uygun ve müşteri beklentileri doğrultusunda sürekli yapmakta oldukları modernizasyon çalışmaları ile, İstanbul'dan Finike'ye kadar önemli bir zincir kurduklarını söyledi. Midilli Marina ile Marina sayılarının 9'a çıkardıklarını ifade eden Özbey, “Hem Türkiye'de hem Akdeniz çanağında hem de dünyanın her noktasındaki tüm fırsatları yakından takip ediyoruz. Fırsatları değerlendirerek bir Türk firması olarak bayrağımızı birçok yere taşımayı hedefliyoruz” dedi.

“Turizmde ilk Türk – Yunan işbirliği”
Folli Follie Group CEO'su Georgios Koutsolioutso da açıklamasında, “Bugün burada bulunmamız Midilli Limanı'nın işletmesinin üstlenilmesiyle birlikte elle tutulur bir şekilde turizm sektöründeki ilk Türk – Yunan işbirliğine yön vermektedir” diye konuştu. Georgios Koutsolioutso, Marinaların Ege'nin her iki tarafından da değerlendirilmesinin kendileri için öncelikli olduğunu vurguladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21