• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

MICE Endüstrisi Yeni Döneme Hazırız” mesajı verdi

MICE Endüstrisi Yeni Döneme Hazırız” mesajı verdi
Türkiye MICE Endüstrisi aldığı önlem ve tedbirlerle “Yeni Döneme Hazırız” mesajı verdi

TURİZMİN SESİ


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), turizmin en önemli bileşenleri arasında yer alan kongre, toplantı ve etkinlik sektörünü hareketlendirecek adımı İstanbul’da attı.

tursab-mice-turizmi-ihtisas-baskani-huseyin-kurt.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile toplantıya start verildi

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal.jpg

Yeni normal çerçevesinde tüm tedbir ve önlemlerin alınmasıyla Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilen “Yeni Dönem, Yeni Bakış” başlıklı panel, pandeminin başlangıcından bu yana dünya genelinde MICE sektörünü bir araya getiren en önemli etkinlik oldu.

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal-001.jpgTÜRSAB, COVID-19’dan en çok zarar gören turizm segmentlerinden olan MICE turizminin (toplantı, kongre ve etkinlik) toparlanması için önemli bir adım attı. 2 Eylül 2020 Çarşamba günü Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Convention Center’ın mekan sponsorluğunda gerçekleşen “Yeni Dönem, Yeni Bakış” başlıklı panelde, MICE, konaklama ve havacılık sektöründeki gelişme ve değişimler ele alındı. Turizm sektör temsilcileri, tıp uzmanları ve MICE sektörünü temsil eden 16 derneğin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen panelde, gerekli tedbir ve önlemlerin alınmasıyla toplantı ve etkinliklerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebileceği mesajı verildi.

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal-002.jpg

TÜRSAB YÖNETİM KURULU MUHASİP ÜYESİ HASAN EKER:“KONGRE, TOPLANTI VE ETKİNLİKLERİN ÖNÜNDE ENGEL YOK”

Panelin açılışında konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Hasan Eker, MICE sektörünün turizm endüstrisinin aydınlık geleceğini, gelişen yüzünü ve vizyonunu temsil eden özel bir sektör olduğuna dikkat çekti. Hasan Eker, insan sağlığını ve güvenliğini en üst düzeyde tutmak suretiyle kongre, toplantı ve etkinlikleri gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Türkiye’nin ve İstanbul’un 2010-2015 arası dönemde olduğu gibi MICE alanında dünya sıralamasında üst basamaklarda yer alması amacıyla sağlığı önceleyerek, MICE sektörünü harekete geçirecek bir yaklaşımı ortaya koymak istediklerini dile getirdi. Eker, kongre ve etkinlik turizminin gerçekleştirilmesinin önünde engel bulunmadığının da altını çizdi.

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal-003.jpg

TÜRSAB MICE TURİZMİ İHTİSAS BAŞKANI HÜSEYİN KURT:“BİZ HAZIRIZ”

Panel açılışında konuşan TÜRSAB MICE Turizmi İhtisas Başkanı Hüseyin Kurt da kongre, toplantı ve etkinlik alanında hizmet veren turizm sektör temsilcilerinin destek olduğu diğer alanlarla birlikte toplamda 8 milyar dolarlık iş hacmi yarattığını belirtti.

MICE endüstrisi, bünyesindeki nitelikli insan gücü ile gerekli sağlık önlemlerini alarak kongre, toplantı, fuar ve etkinlikleri güvenli bir şekilde düzenleyebileceğinin ve faaliyetlerini bu şekilde sürdürebileceğinin altını çizen Kurt, “Biz, MICE sektörü olarak geçmişte olduğu gibi her daim üretmeye, istihdama ve ekonomimize katkı sunmaya önlem ve tedbirlerimizle hazırız” mesajını verdi. Hüseyin Kurt, MICE sektörünün varlığını sürdürebilmesi için resmi makamlardan destek beklediklerini ifade etti.

BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. ATEŞ KARA:“ALIŞKANLIKLAR KAZANILARAK HAYATIN SÜRDÜRÜLMESİ ÖNEMLİ”

Panele online olarak katılarak bir konuşma gerçekleştiren T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, MICE sektörü temsilcilerini sağlıklı toplantı kriterleri ile ilgili olarak bilgilendirdi.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesinin önemine dikkat çeken Ateş Kara, “Sağlık öncelikli olmalı. Bununla birlikte alışkanlıklar kazanılarak hayatın sürdürülmesi de büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal-004.jpg

PROF. DR. NECMETTİN ÜNAL:“ÖNLEMLERİ DOĞRU ALIRSAK YAYILIMI ÖNLEYEBİLİRİZ”

Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Necmettin Ünal, COVID-19’la beraber yaşamaya alışmak zorunda olduğumuzu ifade ettikten sonra gerekli önlemleri alarak, etkinliğin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı TÜRSAB’a teşekkür etti.

Prof. Dr. Ünal, problemlerin farkında olarak hareket edilmesi gerektiğini ve önlemleri doğru biçimde aldığımız takdirde COVID-19’un yayılımını önleyebileceğimizi ifade etti.

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal-005.jpg

TÜROB BAŞKANI MÜBERRA ERESİN:“ETKİNLİK VE KONGRELERİN DÖNÜŞÜ POZİTİF YANSIYOR”

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Türkiye’deki konaklama sektörünün pandemiye karşı uyguladığı hijyen kriterleri ile dünyada örnek gösterildiğini belirtti. Otellerde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarının sıkı bir şekilde uygulandığını dile getiren Eresin, MICE sektörünün de konaklama sektörü açısında büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Eresin, “Bir şehirde MICE sektörü altyapısı varsa o şehir turizm alanında daha fazla gelişecektir. Büyük etkinlik ve kongrelerin ilerleyen yıllarda doluluk anlamında pozitif bir şekilde geri dönüyor. Turizm sektörüne inanıyoruz, el birliği ile bu süreçten çıkacağız. Maske, mesafe ve hijyen kuralına uyulduğu takdirde bir sorun yaşanmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal-006.jpg

PROF. DR. M. TEMEL YILMAZ:“KONGRELER TIP CAMİASI AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, hekimler olarak TÜRSAB tarafından düzenlenen bu toplantıyı çok önemsediklerini dile getirdi. Tıp alanında gerçekleştirilen kongrelerin bilimsel tartışmalar için önemli bir platform oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, bu yönüyle kongrelerin tıp dünyası açısından çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Maske kullanımının pandeminin yayılmasını önleme noktasında çok önemli bir husus olduğunu söyleyen Yılmaz, maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi tedbirlerin alınması ile gerçekleştirilecek olan kongre ve toplantılarda COVID-19’un yayılma riskinin olmadığını ifade etti.

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal-007.jpg

TÖSHİD BAŞKANI MEHMET NANE:“MICE SEYAHATLERİ ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ARTACAK”

TÖSHİD Başkanı Mehmet Nane, MICE sektörünün turizmin ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirerek; “Özellikle düşük sezonlarda doluluk sağlamak ve destinasyon çeşitliliği sağlamak açısından MICE sektörünün çok önemli bir rolü bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

İş seyahatlerinde önümüzdeki süreçte azalma yaşanacağının öngörüldüğünü söyleyen Mehmet Nane, tatil amaçlı seyahatler ve MICE alanındaki seyahatlerin ise pandemi sonrası süreçte yükselişe geçeceğini ifade etti.

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal-008.jpg

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. ERHAN ASLANOĞLU:“PANDEMİ SONRASI SÜREÇTE EN HIZLI TOPARLANACAK SEKTÖR TURİZM”

Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ekonomist Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ise pandeminin seyrinin ekonomilerin gidişatını belirleyecek ana unsur olacağını dile getirdi. Dünya ekonomisinin pandemi dışında da sorunları olduğunu dile getiren Aslanoğlu, pandemi ile birlikte küresel ekonomideki sorunların daha da büyüdüğünü ifade etti. Aslanoğlu, aşı çalışmalarının ve tıp dünyasındaki gelişmelerin olumlu bir şekilde seyretmesi durumunda 2021 yılı ilkbahar aylarında toparlanma sürecinin başlayabileceğini söyledi. Aslanoğlu, zorlu sürecin geride bırakılması durumunda Türkiye’nin turizmdeki başarısı ile bu süreci en hızlı biçimde toparlanan sektörler arasında atlatacağını vurguladı.Aslanoğlu, “Yeni dönemde teknolojiye uyumluluk, sürdürülebilirlik, iklim duyarlılığı MICE sektörü için de öne çıkacak. Hibrit toplantı modelleri revaçta olacak. Ancak bir taraftan da şunu fark ettik ki; bu süreçte seyahat etmenin önemini daha da fazla anlamış durumdayız. Kongreler, şehirleri tanımak ve network oluşturma konusunda fayda sağlıyor” şeklinde konuştu.

turob-baskani-muberra-eresin-mehmet-naneprof-dr-erhan-aslanogluprof-dr-m-temel-yilmaztursab-mice-ihtisas-komitesi-mice-sektoru-hasan-ekerjeniffer-glynn-huseyin-kurtprof-dr-ates-kara-prof-dr-necmettin-unal-009.jpg

SITE GLOBAL BAŞKANI JENIFFER GLYNN:“TÜRKİYE’NİN MICE TURİZMİ POTANSİYELİ YÜKSEK”

Dünyanın önde gelen MICE turizmi kuruluşları arasında yer alan SITE Global Başkanı Jeniffer Glynn ise online bağlantı ile Kanada’dan katıldığı panelde kurum olarak sosyal sorumluluk faaliyetleri ve sürdürülebilirlik konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin pandemiyle başarılı mücadelesinden övgüyle bahseden Glynn, SITE Global olarak Türkiye’nin MICE turizmi alanındaki potansiyeline de dikkat çekti.

“Tedbir ve Önlemler ile Kongre, Etkinlik ve Toplantı Yapmak Mümkün” temasıyla düzenlenen panelin, sağlıklı toplantı kriterleri kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan ödül törenlerinin nasıl yapılması gerektiği ile sona erdi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21