• BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

MCI, 600 ÇALIŞANI İLE İSTANBUL’DA

MCI, 600 ÇALIŞANI İLE İSTANBUL’DA
ICVB, dünyanın en büyük kongre organizasyon şirketi MCI'ı600 çalışanı ile birlikte İstanbul'da Ağırladı

TURİZMİN SESİ


MCI Yöneticilerinden ve katılımcılarından büyük övgü alan organizasyon, İstanbul'un adını uluslar arası toplantı ve kongre sektörüne bir kez daha altın harflerle yazdırdı. Cenevre merkezli MCI şirketi 20 ülkede bulunan 38 ofisi ve 800'ü aşkın çalışanı ile uluslar arası kongre ve toplantı sektörünün en önemli kongre organizasyon şirketlerinden biridir. Uluslar arası dernek, birlik ve şirketlerin ve hatta devlet kongrelerinin karar vericisi konumunda olan MCI her sene 1500 toplantı organize etmektedir ve 2009 yılında 220 milyon Euro'luk toplantı bütçesini yönetmiştir.

MCI her yıl Aralık ayında 600 firma çalışanı ve üst düzey yetkilisi ile MCI IBM adı verilen yıllık şirket toplantısı düzenlemektedir. Geçen sene Viyana'da gerçekleşen bu toplantının 2010 yılında İstanbul'a alınması için ICVB- İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, MCI'a davet iletmiştir. MCI yetkilileri diğer Avrupa şehirlerinden gelen davetleri de inceleyerek, ICVB'nin davetini kabul etmişler ve 2010 yılı MCI toplantısını İstanbul'da gerçekleştirmişlerdir. Toplantının şehrimize kazandırılması aşamasında ulusal taşıyıcımız Türk Hava Yolları'nın vermiş olduğu desteğin önemli etkisi olmuştur.

10-12 Aralık 2010 tarihleri arasında MCI Başkanı Roger Tondeur, CEO Sebastien Tondeur, CEO Robin Lokerman ve Başkan Yardımcısı Jurriaen Sleijster'in aralarında bulunduğu 600 MCI çalışanı ve üst düzey yetkilisinin katılımı ile yapılan toplantı Hilton İstanbul Oteli'nde gerçekleşmiştir. Katılımcılar Hilton Oteli'nin yanı sıra Grand Hyatt Oteli'nde de konaklamışlardır. MCI'ın Türkiye'deki Stratejik Partner acentesi olan MEP Destination Management, organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşmesi için her aşamada MCI ve ICVB'ye destek vermiştir.

MCI toplantısını şehrimizde ağırlamak üzere hazırlanan program kapsamında
10 Aralık Cuma akşamı ev sahibi şehir tarafından ağırlanan Gala Yemeği 1001 Direk Sarnıcı'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkıları, 1001 Direk Sarnıcı, MEP Destination Management, ATY Group ve Anadolu Ateşi'nin destekleri ile ICVB- İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ev sahipliğinde düzenlenmiştir.

İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, THY Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Polat, ICVB İcra Kurulu Başkanı Yılmaz Tecmen, TUGEV Genel Sekreteri Dr. Özen Dallı'nın da katılımları ile gerçekleşen Gala Yemeği'nde Genel Müdür Handan Boyce ve İcra Kurulu Başkanı Yılmaz Tecmen'in hoş geldiniz konuşmalarını takiben MCI Başkanı Roger Tondeur ev sahipliği ve katkılarından dolayı ilgili tüm kurumlara ve ICVB'ye teşekkürlerini belirten bir konuşma yapmıştır. 1001 Direk tarafından sunulan zengin bir büfe ile ağırlanan konuklar Anadolu Ateşi Dans grubunun gösterisini hayranlıkla izlemişlerdir.
MCI Toplantı programı kapsamında; 09 Aralık akşamı Swissotel'de hoşgeldiniz kokteyli düzenlemiştir. Kokteyle ICVB- İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu adına Satış ve Pazalama Direktörü Elif Balcı Fisunoğlu katılmış ve üst düzey MCI yetkilileri ile sohbet etme imkanı bulmuştur.

11 Aralık Cumartesi günü Hilton Oteli'nde düzenlenen Açılış Töreni'nde konuşan Handan Boyce İstanbul'un kongre ve toplantı olanaklarını anlatan bir sunum yapmıştır. ICVB ve MCI'ın CSR projeleri kapsamında ICVB toplantıya katılan her bir delege için TEMA Vakfı'na bir adet fidan bağışında bulunmuştur. Handan Boyce 600 adet ağaca ait sertifikayı törende MCI CEO'su Sebastien Tondeur'a takdim etmiştir. TEMA Vakfı tarafından fidanlar İstanbul Kemerburgaz ormanına dikilecektir. 11 Aralık Cumartesi akşamı Suada'da düzenlenen MCI Partisi'ne de katılan ICVB yetkilileri 3 günlük toplantı boyunca dünyanın dört bir yanından gelen MCI yetkilleri ile tanışma ve işbilriği imkanlarını görüşme fırsatı elde etmiştir. Dünyanın en önemli kongre ve toplantı organizatör firması MCI'ın İstanbul için alıcı konumunda olan 600 çalışanı işle bilrikte İstanbul'da olması, şehrimiz için eşsiz bir tanıtım fırsatı olmuştur. Uluslar arası toplantı ve fuarlarda tanışmak ve şehrimizi takdim etmek istediğimiz MCI yetkileri bizzat şehrimize gelerek kongre ve toplantı imkanlarımızı, şehrimizin güzelliklerini görme olanağı bulmuşlardır.

Ayrıca 11 Aralık Cumartesi günü MCI Toplantısı'nın CSR projeleri kapsamında Young Guru Academy Vakfı ile birlikte atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Proje MCI, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, Mep Destination Management ve Hilton İstanbul Oteli'nin de katkıları ve katılımı ile gerçekleşmiştir. Bu atölye çalışması Young Guru Academy Vakfı tarafından hayata geçirilen Oku-Düşün-Paylaş projesindeki ilköğretim 6. ve 7. sınıf çocuklarla onlara moderatörlük yapan üniversite öğrencileri ile beraber gerçekleştirildi. Atölye çalışmasında çocuklar hem yeşil bir dünya için düşündüler hemde geri dönüşebilen malzemeleri (pet şişe, teneke, kağıt vs..) kullanarak takımlar halinde maket yaptılar. Atölye çalışmasının sonunda bu dönem Oku-Düşün-Paylaş seanslarını tamamlayan çocuklara diplomaları verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21