• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

MCDONALD’S YILI %30 BÜYÜMEYLE KAPATACAK

MCDONALD’S YILI %30 BÜYÜMEYLE KAPATACAK
McDonald’s’ın yumurtalı kahvaltı seçenekleri artıyor, kahvaltının toplam ciro içindeki payı 3 katına çıkıyor

TURİZMİN SESİ - ARTİN ŞİRİNPINAR


McDonald’s yılı %30’luk büyümeyle kapatacak, kahvaltı satışları da 3 katına çıkacak.McDonald’s Türkiye, kahvaltı menüsüne yumurtalı sucuk başta olmak üzere, peynir, zeytin, salatalık ve domatesten oluşan protein-vitamin dengeli klasik Türk kahvaltı tabağını da ekledi.

mcdonald’s,yumurtali-kahvalti-secenekleri,kahvalti-tabagi.jpg

McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Dilek Başarır, “Son dönemde birçok yeniliği birbiri ardına hayata geçiriyoruz ve satışlarımızda kayda değer olumlu gelişmeler elde ediyoruz, yılı yüzde 30’luk büyümeyle kapatacağız. Toplam ciromuzdaki payı yüzde 3 olan kahvaltımızın, Türk damak tadına uygun seçeneklerle birlikte yüzde 9’a çıkmasını hedefliyoruz” dedi.Mayıs 2008’de Türk tüketicisiyle buluşan ve severek tüketilen McDonald’s kahvaltı menüleri yine yumurtanın başrolde olduğu yeni ürünlerle çeşitlenmeye devam ediyor. Türkiye’de 200 restoranı ile hizmet veren McDonald’s’ın kahvaltı inisiyatifi sunan 99 restoranında, tüketicilerinin severek tükettiği Yumurtalı McMuffin, Piliç Dilimli McMuffin, Yumurtalı Piliç Dilimli McMuffin, Big Breakfast, Hotcakes, Hash Browns gibi özgün tatlardan oluşan McDonald’s kahvaltı ürünlerine; peynir, zeytin, salatalık ve domatesten oluşan Türk kahvaltı tabağı ve Sucuklu Yumurtalı McMuffin’ı ekledi.

mcdonald’s,yumurtali-kahvalti-secenekleri,-yumurta.jpg

Protein bakımından zengin, Türk tüketicisinin kahvaltı zevkinde ayrıcalıklı bir yeri olan ve çocukların fiziksel gelişiminde önemli yer tutan yumurtanın yine başrolde olduğu McDonald’s kahvaltısı, mevcut kahvaltı menüsünde yumurtalı McMuffin olarak yer alan yumurtayı, bir Türk kahvaltı klasiği olan sucuklu versiyonunu da ekleyerek çeşitlendirdi.

‘Kahvaltının cirodaki payının yüzde 9 olmasını hedefliyoruz’
McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Dilek Başarır, “Dünyada 119 ülkede 33 binden fazla restoran ile faaliyet gösteren McDonald’s, doğru, dengeli ve düzenli beslenme konusundaki hassasiyetini yıllardır sürdürüyor. Bu doğrultuda menülerimizi sürekli yeniliyor ve misafirlerimizin talepleri ve yaşam koşullarımızın gerekleri doğrultusunda zenginleştirmeye ve uyarlamaya özen gösteriyoruz. Tüm bu çalışmalar sonucunda satışlarımızda kayda değer olumlu gelişmeler elde ediyoruz. Toplam ciromuzdaki payı yüzde 3 olan kahvaltımızın, Türk damak tadına uygun seçeneklerle birlikte yüzde 9’a çıkmasını ve 2012 yılını ise toplamda yüzde 30’luk bir büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz” dedi.McDonald’s’ın; tüm dünyada tercih edilen, 4 yıldır Türk tüketicisinin de severek tükettiği kahvaltı menüleri yeni ürünlerle genişliyor. Türkiye’de 200 restoranı ile hizmet veren McDonald’s’ın kahvaltı sunan 99 restoranında, tüketicilerinin severek tükettiği Yumurtalı McMuffin, Piliç Dilimli McMuffin, Yumurtalı Piliç Dilimli McMuffin, Big Breakfast, Hotcakes, Hash Browns gibi özgün tatlardan oluşan McDonald’s kahvaltı ürünlerine; Türk kahvaltı tabağı ve Sucuklu Yumurtalı McMuffin eklendi…

Başarır, “McDonald’s’ta kahvaltı servisi 04.30’da başlıyor, 11.00’e kadar devam ediyor. Besin değeri yüksek güzel bir kahvaltıyla güne başlayıp, günü zinde geçirmek için tüm tüketicilerimizi kahvaltıya bekliyoruz” dedi.

‘Kahvaltı olmazsa olmaz’
Uzman Diyetisyen Ayşegül Bahar ise 7’den 70’e herkesin beslenmesinde olmazsa olmaz olan öğünün kahvaltı olduğuna dikkat çekti. Dışarıda kahvaltı yapanlar için McDonald’s’ın kahvaltı menülerinin besin değerleri açısından son derece iyi seçenekler sunduğunu söyleyen Bahar, “Standardize edilmiş ve gıda güvenliği sağlanmış ürünleri ile hem ne yediğinizi biliyorsunuz hem de güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlayabiliyorsunuz.  Örneğin sadece bir simide eşdeğer kalori içeren McMuffin, içeriğindeki peynir ve yumurta ile karbonhidrat-protein dengesinin olduğu harika bir seçenek” şeklinde konuştu.

Bahar, McDonald’s kahvaltı seçenekleri hem doğru yeterli miktarda kalori hem de protein karbonhidrat dengeli bir beslenme sağladığına dikkat çekti. ‘Sporcu beslenmesinde kahvaltının önemi büyük’McDonald’s tüm dünyada sporun en büyük destekçilerinin başında geliyor. FIFA ile Dünya Kupası, UEFA ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nın destekçisi olan McDonald’s, tüm dünyada olimpiyatların en önde gelen sponsorlarından biri konumunda. 1976 yılında Montreal’da başlayan McDonald’s’ın olimpiyat desteği her yıl artarak devam ediyor. McDonald’s Türkiye’de de Londra’da düzenlenen olimpiyatlara katılan ilk takım olan bayan milli voleybol takımının da sponsoru.  McDonald’s’ın basın toplantısına katılan voleybol genç ve yıldız kız milli takım sporcularının da beslenmelerinde kahvaltının ve kahvaltıda yumurtanın önemli olduğunu belirten Bahar, “Zaten sporcuların kas yapılanması açısından antremanla beraber beslenmenin önemi de göz ardı edilemez. Yumurta vücudu yüzde 100 bioyararlılık sağladığı için kaliteli protein alımı sporcular açısından da çok önemli. Bu noktada McDonald’s kahvaltı menüleri protein karbonhidrat kombinasyonu açısından sporcuların tüketimine de çok uygundur” dedi.


Türkiye’de McDonald’s
Dünyanın en değerli markalarından biri olan ve Türkiye’de 26 yıllık geçmişi olan McDonald’s Türkiye’de Anadolu Grubu (Anadolu Endüstri Holding) çatısı altında faaliyet göstermektedir.  McDonald’s, Türkiye’de 200’e yakın restoranı ve 4 bin 500’ün üzerinde çalışanı ile yılda 93 milyona yakın kişiye hizmet vermektedir. Sunduğu ürün ve hizmetlerin tamamına yakınını Türkiye’de üretim yapan tedarikçilerden temin eder. Örneğin; McDonald's restoranlarında tüketilen etlerin tamamı Pınar Et’ten, patatesleri Konya Şeker’den, süt ürünleri Danone’dan sağlanır. McDonald’s, Adana, Adapazarı, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova illerinde ve bu illere bağlı çeşitli ilçelerde faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda 444 62 62 numaralı Çağrı Merkezi'nden ulaşılan AloServis hizmeti ile pek çok yere, ürünlerini eve servis olarak ulaştırmaktadır. McDonald's restoranlarının yarısına yakını kahvaltı servisi vermekte, alışveriş merkezleri dışında yer alan birçok restoran da 24 saat ya da gece 02:00'a ya da 03:00'a kadar hizmet vermektedir. 24 saat açık restoranlardaki kahvaltı servisi sabah saat 04:30’dan itibaren başlamakta ve sabah saat 10:30’a kadar sürmektedir.

McDonald’s tüm dünyada sporun en büyük destekçilerinin başında gelmektedir. FIFA ile Dünya Kupası, UEFA ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nın destekçisidir. McDonald’s, tüm dünyada olimpiyatların en önde gelen sponsorlarından biri konumundadır. 1976 yılında Montreal’da başlayan McDonald’s’ın olimpiyat desteği her yıl artarak devam etmektedir. McDonald’s Türk Bayan Milli Voleybol Takımı’nın da sponsorları arasında yer almaktadır.


McD Cafe
McCafe yaklaşık 20 yıl önce Avustralya’da doğmuş bir konsepttir. Amerika, Kosta Rika, Paraguay, Güney Afrika, El Salvador, İspanya, Ukrayna, Kanada ve Malezya dahil dünyada 32 ülkede 1300’den fazla restoranda faaliyet gösteren kahve zinciri McCafe, Türkiye’de McD Cafe adıyla hizmet vermektedir.   McD Cafe, Türkiye’de Sabiha Gökçen Havaalanı’nda ve Levent McDonald’s restoranında hizmet vermektedir. 2012 yılı sonuna kadar 3 milyon dolarlık yatırımla 10 McD Cafe açılması planlanmaktadır. Ülkelere göre değişmekle beraber McCafe performansı bugün McDonald’s işinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturmaktadır. Türkiye’de 2013 için yüzde 20-25 arasında (ciroda) bir büyüme öngörülürken 30 yeni McD Cafe açılması planlanmaktadır.

McD Cafe’lerde, espresso’dan capuccino’ya, flat white’dan americano’ya, latte’den Türk kahvesine, frappe’den smoothie’ye kadar, birçok sıcak ve soğuk içecek seçeneklerinin yanında birbirinden lezzetli kek, kurabiye, muffin gibi damak zevkine hitap eden yiyecekler de bulunmaktadır.  McD Cafe’de içilen her bir kahve için özenle seçilmiş, kusursuz yüzde 100 Arabica kahve çekirdekleri kullanılıp, kahveler daha sonra deneyimli ekipler tarafından mükemmel kıvam, aroma ve sıcaklık dengesi yaratılarak hazırlanmaktadır.


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21