• BIST 9096.77
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

MaNCaR “KIŞLIK “ İZMİR ALSANCAK’TA

MaNCaR “KIŞLIK “  İZMİR ALSANCAK’TA
Yılın ilk yarısında Alaçatı’da hizmet vermeye başlayan ve büyük beğeni toplayan MaNCaR, öğle ve akşam servisi sunan kışlık restoranını da İzmir Alsancak’ta açtı
TURİZMİN SESİ

Menüsü Michelin Yıldızlı şef Daniel Lopez tarafından tasarlanan MaNCaR ayrıca, Ege’nin en taze ürünleriyle hazırlanan sürpriz gurme lezzetlerin yer aldığı kış aylarına özel “haftalık market menüsü”yle de konuklarına sıra dışı bir lezzet deneyimi yaşatmaya devam ediyor.  

mancar,alacati,izmir-alsancak,-michelin-yildizli-sef-daniel-lopez-,ege-mutfak,lezzet,.jpg

Mekan tasarımı ünlü mimar Mustafa Toner tarafından gerçekleştirilen MaNCaR, yüz kişilik kapasitesiyle bir uzmanlık restoranı olarak lezzet, kalite ve konforu bir arada sunuyor. Yaz sezonunda Alaçatı’nın yıldızı olan MaNCaR, bir İzmir markası olma yönünde en önemli adımını atarak, İzmir Alsancak’ta kışlık restoranını hizmete açtı. Ege mutfağını evrensel bir standarda taşıyarak, gurme guidelarda yer alan dünya lezzetleri seviyesine ulaştırmayı amaçlayan MaNCaR, kışlık restoranında da Ege mutfağını baz alarak hazırlanan özel reçeteli yemekleriyle konuklarına sıra dışı bir lezzet deneyimi yaşatıyor. 

 
mancar,alacati,izmir-alsancak,-michelin-yildizli-sef-daniel-lopez-,ege-mutfak,lezzet,4.jpg
 
Menüsü MaNCaR Alaçatı’da olduğu gibi yine Michelin Yıldızlı şef Daniel Lopez tarafından hazırlanan MaNCaR Alsancak’ın executive şefliği ise Lopez’in yardımcısı Fabio Gemignani ve başarılı Türk şef Fatih Göktaş tarafından yapılıyor. Yaz aylarında sükse yapan menüsü yüzde kırk oranında değiştirilerek yeni gurme lezzetler eklenen MaNCaR Alsancak için tasarlanan yeni yemekler, bir sonraki yaz menüsünün de ana karakterini oluşturacak. 
 
mancar,alacati,izmir-alsancak,-michelin-yildizli-sef-daniel-lopez-,ege-mutfak,lezzet,23.jpg
 
Haftalık market menüsünde sürpriz gurme lezzetler
Asıl amacı dünyanın yemekte aldığı mesafeyi yakalayan, her geçen gün “daha çok Ege” olan bir mutfak yaratmak olan MaNCaR, Ege’nin binlerce yıllık yemek kültürü ile “gastronominin merkez üssü” kabul edilen Bask Bölgesi’nin standartlarını buluşturmaya devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda hazırlanan ana menüsüyle yemek tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan MaNCaR, konuklarına ayrıca “haftalık market menüsü” de sunuyor. Ege mutfağına daha da yaklaşmak için mevsimlik sebzeleri ve Ege denizinden çıkan ürünleri gastronomi standartlarına göre yorumlayan Şef Fabio ve şef Fatih, o dönemin en taze ve organik ürünleri toplayarak, haftalık öğle menüleri oluşturuyorlar. Ege denizinden çıkan o dönemin ürünlerini kullanarak hazırlanan “Deniz mahsüllü mürekkep soslu mantı” gibi mevsimlik Ege otlarının, değişik mantarların veya uykuluk, dana yanağı, kuzu kol gibi et yemeklerinin farklı yorumlarından oluşan gurme yemekler, MaNCaR misafirlerini yeni bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Yaz boyunca Alaçatı’nın efsanesi olan tatlılara yenilerini de ekleyen MaNCaR Alsancak, hem öğle hem de akşam servisiyle konuklarını ağırlıyor. 
 
Lezzet, kalite, konfor ve rahatlığı bir arada sunan uzmanlık restoranı
Yazlık konseptin ardından dekorasyonu biraz daha şehirli olan MaNCaR Alsancak, yine yemeklerin önüne geçmeyen, sakin, sade ama zamansız, güncelliğini kaybetmeyen samimi bir dekorasyona sahip. Mimari tasarımı Mustafa Toner tarafından gerçekleştirilen MaNCaR, açık mutfağı ile yine yemeği ön plana çıkarırken, minimum dekorasyon anlayışıyla kalite, konfor ve rahatlığı bir arada sunuyor. MaNCaR, iç ve dış mekanda toplam yüz kişilik kapasitesiyle bir uzmanlık restoranı olarak hizmet veriyor.  
 
Özel şarap menüsü, zengin barı ve müzikleriyle İzmir’e sıra dışı bir alternatif   
41 şaraptan oluşan özel şarap menüsünü sezona göre yenileyen MaNCaR, zengin kavı ile de her damak zevkine uygun seçenekler sunuyor. Yemek ve şarap tutkunlarına sunduğu ayrıcalıklı menüsünün yanı sıra özel kokteylleri ile de iş çıkışında ve akşam yemeği sonrasında İzmirlilerin vazgeçilmez adresi olan MaNCaR’da müzikler de yine yaz aylarında büyük beğeni toplayan DJ Saruhan Diker tarafından yapılıyor.  
 
Ege Mutfak Sanatları Okulu gurme şefler yetiştirecek
Mehmet Sepil, Fehmi Yaşar ve Cevat Akgerman’ın MaNCaR’dan sonra İzmir’e yeni bir yatırım yaparak açacakları Ege Mutfak Sanatları Okulu’nun hazırlıkları devam ediyor. Daniel Lopez’in yardımcısı Fabio Gemignani ile birlikte danışmanlık yapacağı Ege Mutfak Sanatları Okulu,  dünya standardında ”Michelin Yıldızlı” şefler yetiştirmeyi ve Ege mutfağını dünyanın tercih ettiği bir mutfak olarak geliştirmeyi hedefliyor. Planlanmasında model olarak alınan dünyanın önemli yemek okullarından Bask Culinary Center’ın hem kurulum know-how’ından faydalanılacak hem de deneyimli eğitmenleri dersler verecek. Uluslararası standartlarda yetişecek olan şefler, eğitimlerin yanı sıra İzmir ve Alaçatı’da bulunan MaNCaR’ları da birer laboratuvar olarak kullanacaklar. Okul, hem profesyonellere hem de amatörlere açık olacak. 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21