• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Manavgatlı turizmciler buluştu

Manavgatlı turizmciler buluştu
Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi, MATSO, TÜROFED ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) organizasyonuyla bir araya gelen Manavgat bölgesi turizmcileri, 2016 turizm sezonu’nda nasıl önlemler almaları gerektiğini tartıştı
TURİZMİN SESİ

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, TÜROFED Başkanı ve Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Osman Ayık, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut konuşmacı olarak katılırken, bölgedeki turizm yatırımcıları da toplantıya büyük ilgi gösterdi. Toplantıda 2016 turizm sezonunun Rusya krizi, terör ve Suriye olaylarından nasıl etkilenebileceği ve bu etkiyi en aza indirgemek için neler yapılabileceği tartışıldı. Toplantının moderatörlüğünü de yapan MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut ilk olarak söz aldı. Barut, “Hepinize hoş geldiniz demek istiyorum.Bugün kaymakam ve belediye başkanımızın desteğiyle bu toplantıyı düzenledik. Hepimiz bu yılki sıkıntıların bilincindeyiz. Toplantının devamında sizlerle istişareler yapacağız. Bu yıl neler yapabiliriz. Neler yapmamız gerekir şeklinde tartışmalarımız sürecek. Manavgat’da 2016 Turizm sezonu’nu elbirliği ile en iyi şekilde geçireceğimize inancım sonsuz dedi. 

Daha sonra söz alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü SÖZEN, Son dönemde Türkiye’nin içinde bulunduğu tablo’nun hayal edildiği şekilde olmadığını,amacın bunun sebeplerini tartışılmasının değil, Turizme etkilerini konuşmak olduğunu belirtti. Rusya ile yaşanan krizin Manavgat bölgesi dahil, pek çok bölgeyi etkilediğini ifade eden Başkan, Turizm bölgesinin belediye başkanı olarak bu sıkıntılı süreçte Turizmcilerin yanında olacaklarını ifade etti.
 
Başkan Sözen’den sonra söz alan  Manavgat Kaymakamı Nazmi GÜNLÜ ise; MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut’a toplantı organizasyonu dolayısı ile teşekkür etti. Duyarlılık gösterip, bu toplantıya katılan sektör temsilcilerine’de şükranlarını sundu.Daha sonra söz alan  TÜROFED Başkanı ve  Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı  Osman AYIK yaptığı konuşmada “Ortak hareket etmek krizlerin yaşandığı dönemlerde çok önemli. Burada çok önemli avantajınız var. Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımız bu konulara çok yatkın. Sizlere iyi koçluk yapacaklarına eminim. . Rusyadaki politikalar, Suriyedeki olaylar, döndü dolaştı birleşerek bütün dünyayı içine alan başka bir ölçeğe taşındı. Bunun hem ekonomik hem siyasi boyutları var. Bu yıl farklı bir pencereden bakarak bu işin üstesinden gelmemiz gerek. Alternatifsiz değiliz. Bu oluşumların Türkiye’ye yayılması gerek. Çok fazla zaman kaybetmeden önlemler almak gerek. Erken rezervasyon satışı içi iyi bir döneme giriyoruz. Yılbaşından sonra ciddi bir şekilde bir şeyler yapmak lazım. Burada konuşma şansı verdiğiniz için teşekkür ederim.”dedi. 
 
Son konuşmacı olarak söz alan MATSO Başkanı  Ahmet BOZTAŞ konuşmasında ;“ Bu ilginin ve birlikteliğin hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Tabi biz de MATSO olarak 2015 sezonundaki sıkıntılardan ve aldığımız işaretlerden 2016 yılında farklı bir seyir olacağını gördük. Turizm tanıtımı için ciddi oranda bir para ayırdık.Manavgat Side destinasyonunun tanıtımı için ne yapabiliriz dedik. 10 kadar fuara MASTOB ile katılma kararı aldık. Belçika, Rusya, Romanya, Slovakya, Prag gibi ülkelere gidip tanıtma kararını verdik. Fuar ziyaretlerinin dışında da farklı atraksiyonların olmasının önemli olduğunu düşünüyorum”diyerek sözlerini bitirdi. Turizmcilerin,Oda ve Dernek Başkanları’nın de söz alıp fikirlerini beyan ettiği Turizm Buluşması toplantısının devamının yapılacağı belirtildi. 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21