• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

LÖSEV SINIR TANIMIYOR

LÖSEV SINIR TANIMIYOR
Lösemili Çocuklar İçin Yapılacak Projelerde Sınır Tanımayan LÖSEV Ülkeler Arasında Da Sınır Tanımıyor
TURİZMİN SESİ-SEDAT KARAGÖZ
Sınırları Günden Güne Büyüyen, Dünyayı Çocuklarına Tanıtmak İçin Yurtiçi Gezilerine Yurtdışı gezilerini de Ekleyen LÖSEV, Macaristan, Amerika, Polonya Gezilerini Avusturya Ve Almanya Gezileri İle Sürdürüyor…

Ekim Ayında Almanya, Kasım Ayında Avusturya gezilerini hayata geçiren LÖSEV her iki ziyarette lösemi tedavisini başarıyla tamamlamış 5'er çocuğuna dünya kültürlerini tanıtarak eşsiz bir gezi olanağı sağladı.

ALMANYA
1–5 Ekim tarihlerinde Almanya'ya yapılan ilk ziyarette çocuklar Alman kültürünü tanıyarak, çeşitli etkinliklerde bulunan çocuklarımız Berlin ve Hamburg da birbirinden güzel günler geçirdiler. Aynı günlerde Berlin'de gerçekleşen ICCCPO (Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Ebeveyn Örgütleri Konfederasyonu) yıllık toplantısına da katıldılar.
Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu ve Türk Bakımevini ziyaret ederek bölgede yaşayan Türklere çalışmalar hakkında bilgi veren LÖSEV Heyeti, daha sonraki günlerde Bergama Müzesi, Checkpoint Charlie, Berlin Duvarı, Hayvanat Bahçesi gibi Berlin'in önemli tarihi ve turistik mekânlarını da gezme fırsatı buldu. Hamburg'a da günübirlik yolculuk yapan çocuklarımız, Hamburg şehir turunun yanı sıra, Alster Gölün'de iki saatlik muhteşem bir geziye katıldılar.

Almanya Gezisi Sponsorları; Sayın Axel Hölzer, Marseille Kliniken-Ag Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Bora, Kom Media & Marketing Gmbh Genel Müdürü ve Çalışanları, Sayın Ahmet Başbuğ- Berlin Döner,T.C. Berlin Büyükelçiliği, Kültür Müşavirliği ve Çalışanları,T.C. Berlin Başkonsolosluğu ve Çalışanları Hamburg ve Çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Çalışanları, Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu, Sayın Erkan Ulu, Cafe Tatou, Sayın Veli Tuncer, Veli's Restaurant, Mola Restaurant ına teşekkürlerimizi sunuyoruz

VİYANA
LÖSEV Birleşmiş Milletlerde…
Çocuklarımız ve LÖSEV Heyeti kardeş Kuruluş St. Anna Çocuk Hastanesi'nin Ev Sahipliği Ve KLM&Air France'ın Katkılarıyla Viyana'daydı. 5–08 Kasım tarihleri arasında tedavileri tamamlanan 5 çocuğumuz Viyana'nın muhteşem tarihi dokusu içinde birbirinden eğlenceli üç gün geçirdiler.

Yıllardır yakın ilgi ve destekleri ile her zaman LÖSEV'in yanında yer almış olan Viyana'daki Birleşmiş Milletler Kadın Yardım örgütüne (UNWG) gerçekleştirilen ziyarette, yardımların canlı kanıtları olarak karşılarında sağlıklı ve ışıl ışıl gözlerle gülen LÖSEV çocuklarını gören katılımcılar duygu dolu anlar yaşadılar. LÖSEV tarafından Türkiye'nin farklı illerinde hayata geçirilen projelerden bahsedilen toplantıda bir konuşma yapan UNWG yetkilisi " LÖSEV'in yapılan yardımları sonuna kadar hak ettiğini ve en iyi şekilde değerlendirdiğini" belirtmiştir.

LÖSEV Çocukları Birleşmiş Milletlerde bayrağımız etrafında gururla gülümsediler… Ardından St. Anna Çocuk Hastanesini ziyaret eden çocuklar orada tedavi görmekte olan kardeşlerine moral verdiler ve lösemiyi yenmiş LÖSEV gençlerinin el ürünlerini hediye ettiler.Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Sayın Selim Yenel ve bölgedeki Türk topluluklarıyla da bir araya gelen heyet, bu anlamlı geziyi dünyaca ünlü Ulusal Opera Binası, Schönbrunn Sarayı ve Johann Strauss Evi ile tamamladı. Hafızalarından silinmeyecek bu geziden bolca hatıra fotoğrafı çektirerek dönen çocuklar, ilk defa yakaladıkları bir yurtdışı gezisi fırsatı için LÖSEV'e teşekkür ettiler.

ViyanaGezisi Sponsorları
KLM&Air France, St. Anna Çocuk Hastanesi, Sayın Nalan Yurtsever, Sayın Tezer de Groot, Avusturya'nın Ankara Büyükelçiliği, Güneş Sigorta'ya teşekkürlerini ileten Vakıf yetkilileri İyileşen Tüm çocuklarımızın yurtdışı etkinliklerinden yararlanması için var güçleri ile çalışmalarını sürdürüyorlar.


2007 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Danışman Statüsünde Sivil Toplum Kuruluşu seçilen LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı, 10. hizmet yılında da, hayırsever kişi ve kuruluşların desteği ile tüm Türkiye'deki 5000'i aşan lösemi hastası çocuğa umut ışığı olmaya devam ediyor. Yıl boyunca çocukların ücretsiz sağlık hizmetlerinin karşılanmasının yanı sıra imkânları kısıtlı ailelerinin de maddi manevi her türlü ihtiyaçlarına destek olmaya devam ediyor…
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21