• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

“Lezzetin ÖzÜ - Gastronomi Günleri”

“Lezzetin ÖzÜ - Gastronomi Günleri”
Özyeğin Üniversitesi “Lezzetin ÖzÜ - Gastronomi Günleri”nde Lise Öğrencilerine Ev sahipliği Yaptı
TURİZMİN SESİ

Özyeğin Üniversitesi tarafından Mutfak Dostları Derneği işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Lezzetin ÖzÜ - Gastronomi Günleri” etkinliği ile lise öğrencileri Le Cordon Bleu – Mükemmeliyet Merkezi’nde ağırlandı. İnteraktif seminerler, konferanslar, tadımlar ve ünlü şefler tarafından düzenlenen gastro-showlar ile zenginleştirilmiş etkinlikte, lise öğrencilerine değişen yeme içme alışkanlıkları, yiyecek içecek sektöründeki endüstriyelleşme nedeniyle kaybolan lezzet anlayışı ve unutulan yerel ürünler hakkında farkındalık yaratılması hedeflendi.
 
le-cordon-bleu-‘mukemmellik-merkezi,ozyegin-universitesi,-2.jpg
 
Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde yer alan Le Cordon Bleu ‘Mükemmellik Merkezi’ tesislerinde gerçekleşen etkinliğe Mutfak Dostları Derneği destek verdi. İki ay süresince gerçekleştirilen etkinlikte değişen yeme içme alışkanlıkları, yiyecek içecek sektöründeki endüstriyelleşme nedeniyle kaybolan lezzet anlayışı ve unutulan yerel ürünler; gastronomi dünyasından ünlü konukların verdiği konferanslar, gastro-show’lar ve atölyelerle zenginleştirilmiş bir programla liseli öğrencilere sunuldu. 17 liseden ve yaklaşık 250 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte yeni nesil gençlere lezzet farkındalığı ve gastronomi kültürüne sahip çıkma konularında önemli mesajlar verildi.
 
le-cordon-bleu-‘mukemmellik-merkezi,ozyegin-universitesi,-2-001.jpg
 
Gastronomi Dünyası’nın Ünlüleriyle bir arada 
Gastronomiye ilgi duyan lise öğrencilerinin katıldığı etkinlikte öğrenciler, Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı ve Danışman Osman Serim, Balparmak Kalite Kontrol Müdürü İlknur Atalay Coşkun, Anadolu Halk Mutfakları Dernek Başkanı Dream Group Yiyecek İçecek Danışmanı Adnan Şahin, Türkiye’deki Slow Foods Hareketi Kurucularından, Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyesi, yazar Nedim Atilla ve Sandy Abut gibi gastronomi dünyasının tanınmış isimleriyle bir araya gelme fırsatı buldu.
 
İnteraktif Gastroshowlar 
‘Lezzetin ÖzÜ’ Gastronomi Günleri’ kapsamında, gastronomiye ilgi duyan öğrenciler interaktif ve tadımlarla zenginleştirilen sunumları izleme, atölyelere katılma imkânı buldular. Öğrenciler aynı zamanda, Le Cordon Bleu Şeflerinin yanı sıra Raffles Hotel, D.ream Entertainment Group, Çırağan Palace Hotel Kempinski gibi sektörün önde gelen kurumlardan gelen şeflerin sunduğu gastro-showları izleme şansını elde ettiler. 
 
Katılımcılar teşekkür kahvaltısında bir araya geldi
Etkinliğin sonunda katılımcı liselere ve yetkililerine bu sosyal sorumluluk projesine katılımları ve katkıları için ÖzÜ Gastronomi öğrencilerinin hazırladığı kahvaltı etkinliğinde teşekkür plaketleri verildi. Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ev sahipliğinde L`Atelier Bleu Restaurant’da Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün de katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda, Rektör Prof. Dr. Gençtürk’ün yanı sıra Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Aylin Alsaffar, Otel Yöneticiliği Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Aydın Beyhan ve Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç konuşma yaptı. 
 
Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, bu etkinliğin bir sosyal sorumluluk anlayışıyla gerçekleştirildiğinin altını çizerken, öğrencilerin ve okul yöneticilerinin bu konuda gösterdikleri ilgi ve hassasiyetten duyduğu memnuniyeti ifade etti. “Lise öğrencilerine farkındalık yaratacak ve ilerideki senelerde daha da yaygınlaşarak büyüyecek bu projenin, Türk Gastronomisine ve gençlerimizin formasyonuna pozitif etkisi olacağına inanıyorum.” dedi.
 
Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç ise, özellikle son dönemde gençlerin gastronomi olgusuna giderek daha çok önem verdiklerini hatırlatarak, “Özyeğin Üniversitesi’nin bizi gençler ile buluşturmasına büyük bir önem veriyoruz. Son derece zengin bir kültürel mirası çağdaş bir donanım ve anlayışla birleştirecek bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu misyonun devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21