• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Kürşad Tüzmen, Biz artık kedi değil kaplan besleyelim ki, dünya devleri haline gelsinler

Kürşad Tüzmen, Biz artık kedi değil kaplan besleyelim ki, dünya devleri haline gelsinler
Turquality ve Döviz Kazandırıcı Faaliyetler (TDKF) Derneği Kurucu Başkanı Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ihracatın kilogram başına değerini artırmanın kaldıraçlarından birisinin “Turquality” olduğunun altını  çizdi

TURİZMİN SESİ


Ülkemizdeki ihraç ürünlerinin kilogram başına değerinin yaklaşık 1-1.5 dolar arasında iken, Turquality’nin içerisinde yer alan firmaların ortalama kilogram başına ihracat değerinin 12-15 dolar arasında olduğunu kaydeden Turquality ve Döviz Kazandırıcı Faaliyetler (TDKF) Derneği Kurucu Başkanı Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ihracatın kilogram başına değerini artırmanın kaldıraçlarından birisinin “Turquality” olduğunun altını  çizdi. Anadolu kaplanlarını dünya devleri haline getirmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, şunları söyledi:“Turquality, ülkemizin devlet destekli ilk marka programıdır ve 20 yıl önce “10 yılda 10 dünya markası” oluşturma hedefiyle yola çıktık. Bugün gelinen noktada, biz artık kedi değil kaplan besleyelim ki, Anadolu kaplanları global pazarlarda istedikleri noktalara gelerek, dünya devleri haline gelsinler. Ülkemizden yurtdışına 10 milyar dolar, 20 milyar dolar ihracatı olan birçok firmasının olmasını istiyoruz. Anadolu kaplanlarını, dünya devleri haline getirmek için çalışmalara aralıksız devam edeceğiz.” dedi. 

Türkiye’nin ihracat rakamlarının artması ve döviz girmesinin iş modeli “Turquality”

Turquality iş modeli ile işletmelerin stratejik yol haritasının hazırladığını anlatan Progroup Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, Türkiye’nin ihracat rakamlarının artması ve döviz girmesinin iş modelinin “Turquality” olduğuna vurgu yaptı. Devam eden Turquality eğitim programı hakkında bilgiler veren Progroup Başkanı Dr. Salim Çam, konuşmasına şöyle devam etti: “İsim babalığını Eski Devlet Bakanımız Sayın Kürşad Tüzmen’in yaptığı Turquality, kilogram başına ihracatı 1.5 dolardan 12- 15 dolara çıkarmasının ötesinde, işletmeler için stratejik iş modelini oluşturmaktadır. Bu yıl itibariyle kapsama giren firmalar için işletme başına, Turquality desteği 280 milyon TL’ye kadar yükseltildi. Bugüne kadar düzenlediğimiz Turquality eğitim programları ile yaklaşık 350 kişiye istihdam sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 4.’nü düzenlediğimiz eğitim programımıza da yoğun bir katılım gerçekleşiyor. Bu eğitim müthiş bir ihtiyaç, çünkü Turquality eğitimi almış olanların, ihracat ve döviz kazandırma konusundaki performansı yüzde 90’lara çıkıyor. Ülkemizde, Turquality ve döviz kazandırıcı faaliyet alanında yeteri kadar uzman bulunmadığı için eğitimleri düzenlemeye devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Turquality eğitim programı yoğun ilgiyle devam ediyor 

Turquality ve Döviz Kazandırıcı Faaliyetler (TDKF) Derneği & İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi ve Progroup Uluslararası Danışmanlık firmasının iş birliği ile bu yıl 4.’sü düzenlenen “Uçtan Uca Turquality ve Marka Uzmanlık - Vizyon Programı” eğitimi, İTÜ Maçka Kampüsü’nde, Şubat ve Mart aylarının her Cuma ve Cumartesi günlerinde 1.5 ay boyunca yoğun ilgiyle devam  ediyor. Uçtan Uca Turquality ve Marka Uzmanlık - Vizyon Programı’nın açılışına ve ilk dersine Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Güloğlu, İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, MÜSİAD İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Abdullah Bozatlı, Progroup Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, Yeni Bir Ekonomi Gazetesi Başkanı Hakan Güldağ’ın aralarında bulunduğu kamu, akademisyenler ve iş insanları, 9 Şubat tarihinde İTÜ Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde katılmıştı. Eğitimin açılış programında; Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Döviz, Turquality’nin önemi ve verilen destekler hakkında bilgiler verdi. Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in moderatörlüğünde yapılan panelde,  İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu Üniversite Döviz Kazandırıcı Faaliyetler İşbirliği hakkında, Bülent Güloğlu Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Ekonomisi hakkında, Abdullah Bozatlı, Yurtdışı Döviz Kazandırıcı faaliyet lobisi sivil toplum örgütlerinin rolü hakkında, Hakan Güldağ Reel Sektörde Döviz Kazandırıcı Faaliyetler Performansı hakkında değerlendirmede bulundu. 


 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21