• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Kültürel Miras Fuarı Heritage İstanbul İçin Nefesler Tutuldu

Kültürel Miras Fuarı Heritage İstanbul İçin Nefesler Tutuldu
Avrupa’nın en büyük kültürel miras fuarlarından biri olan Heritage İstanbul, koruma, restorasyon, arkeoloji, müze ve kütüphanecilik sektörlerini 5’nci kez İstanbul’da bir araya getirmeye hazırlanıyor

TURİZMİN SESİ


‘Geçmişe Gelecek Sağla’ mottosuyla kültürel zenginliğimizi ve insanlığa miras kalan değerleri yaşatarak, bunların korunması ve sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasını ülke ve dünya gündemine taşımak amacıyla düzenlenen, kültürel miras paydaşlarının buluşma noktası Heritage İstanbul Fuar ve Konferansı, 23-25 Haziran tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşecek.

2021 yılında ilk defa lansmanı yapılacak iki yeni sponsorluk alanı “Miras Marka ve Doğal Miras” ile ilgili basına bilgi verildi. Nesiller boyu yaşayacak güçlü markaların katılımcısı olacağı “Bize Miras Marka” bölümünün bu yılki onur konuğu, Ali Muhiddin Hacı Bekir markası olacak. Kendi içinde oluşturduğu "Yaşayan Müze" konsepti ile hem konferans oturumuna, hem de miras sohbetlerine katılacak olan Ali Muhiddin Hacı Bekir yetkilileri, somut olmayan kültürel mirasa yönelik yaptığı eşsiz katkılardan ve 244 yıl boyunca Türk şekerleme mutfağına damga vuran tatlılarının sırrından ziyaretçilerle bahsedecek. Doğal Miras bölümünde ise, anıtsal nitelik taşıyan ve korunmaya değer yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarını kayıt altına alarak önemli bir projeyi yürüten Komili, Anıt Zeytin Ağaçlarının Binlerce Yıllık Köklerinin hikâyesini anlatacak. 

Konferans programına Geçmişe Bakmak, Geleceğe Bakmak konulu konuşmasıyla Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucu Ortağı Murat Tabanlıoğlu konuşmacı olarak katılıyor. Ayrıca; Kadim Bilgiler ve İleri Teknolojinin Harmanı başlıklı konuşmalarıyla ünlü moda tasarımcısı Ezra Çetin & Tuba Çetin, Gastronomide Kültürel Miras ile Gastronomi Derneği Başkan Gürkan Boztepe, Sıra Dışı Bir Devlet: Selçuklu ile Arkeolog Nezih Başgelen ve tarihçi, yazar İlber Ortaylı, Kültürel Miras Muhafazası ve ABD Diplomasisi ile de Kültürel Miras Diplomasi Uzmanı Dr. Andrew C. Cohen konuşmacılar arasında yer alacak.  

TG Expo tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Heritage İstanbul; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor. 

Fuara, 36’sı yurt dışından, toplam 131 firma katılıyor. İtalya ve Avusturya’dan oluşan iki ülke pavilyonu kurulacak olan fuarda, Belçika, İsveç ve Nijerya olmak üzere toplam beş farklı ülkeden katılımcılar yer alacak. Fuarın yanı sıra konferansta 26 oturum, miras bölümünde 21 sohbet ve 8 atölye çalışması yapılacak.

Kültürel miras alanında Avrupa’nın en büyük organizasyonlarından biri olan Heritage İstanbul, ayrıca Heritage Middle East adı altında dünya kültür başkenti olmayı hedefleyen Abu Dhabi’de de kültürel miras sektörünü bir araya getirmeyi başarmıştır. Aynı zamanda, dünyadaki en prestijli platformlardan Avrupa Miras Fuarları (Herifairs) ağına dâhil olan Heritage İstanbul, Herifairs üyesi olarak, network ağı kapsamında katılımcılara yeni ufuklar açmaya ve uluslararası iş birliği fırsatları sunmaya devam etmektedir. Etkinlik sponsorları arasında Komili, Ali Muhiddin Hacı Bekir, TÜRSAB, Kültür A.Ş. Fibula, Polin Group Oruçoğlu Holding, Sergikur, Signify, Devin, Tonwelt yer alarak Heritage İstanbul Fuar ve Konferansına çok değerli katkılarını sunmaktadır. 
İyonizerli Temiz Hava Dolapları ile Konferansa ‘Temiz Hava Sahası’ Sağlanacak

Ücretsiz gerçekleşecek olan etkinlik, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) tavsiye tedbirleri kapsamında, genel toplum sağlığı gözetilerek düzenlenecek. Temassız geçişler, hijyen önlemleri, maske, mesafe kuralları fuarda azami ölçüde uygulanacak. Temiz hava dolabı olan özel hava temizleme cihazı alanlarda kullanılacaktır. Bu cihazlar ile kalabalık ve geniş iç ortamlarda havada bulunan virüsler, tozlar ve kokular, needle point bi-polar teknolojisi sayesinde ozon salınımı yapmadan etkisiz hale getirecekler.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21