• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

KÜLTÜR SANAT VE SAĞLIK FESTİVALİ

KÜLTÜR SANAT VE SAĞLIK FESTİVALİ
Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin düzenlediği “Uluslar arası Kültür Sanat ve Sağlık Festivali” The Marmara otelinde yapıldı. Programa 8 ülkeden gelen katılımcıların yanı sıra, Cüneyt Arkın, Ebru Şallı, Prof. Dr. Orhan Kural gibi isimler de katıldı. Programın f
TURİZMİN SESİ
İSTANBUL- Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin bu yıl ilk olarak düzenlediği uluslar arası organizasyonlardan biri olan “Uluslar arası Kültür Sanat ve sağlık Festivali The Marmara otelinde yapıldı. Programa Prof. Dr. Orhan Kural, Prof. Dr. Arif Verimli, Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, Cüneyt Arkın, Ebru Şallı gibi tanınmış isimlerin yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır da hazır bulundu.

Yeşilay Genel Başkanı Özfatura yaptığı konuşmada, sigara, alkol, uyuşturucu günümüzün kitle imha silahları olduğunu belirterek, Yeşilayın sağlıklı yaşama kültürü olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Orhan Kural, kendisini sigara mücadelesine adayan bir akademisyen olarak, sigara tüketiminin azaltılmasında önemli katkılarının olduğunu belirtti. Bugüne kadar yüzlerce konferansa katıldığını ve özellikle gençlerden olumlu tepkiler aldığını ifade etti.

Prof. Dr. Arif Verimli bağımlılıklarla ilgili müsteşarlık ayarında resmi bir kuruma ihtiyaç olduğunu ve bağımlılıklarla mücadele ederken bilimsel bir alt yapı gerektiğini vurgulayarak Yeşilay'a teşekkür etti.

Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, Büyükşehirlerin maruz kaldığı göç olgusundan dolayı bağımlılık düzeyinin arttığını bilimsel verilerle anlattı.

Sanatçı Cüneyt Arkın, “Yeşilay ile çalışmaya başladıktan sonra gençliğimizin hazin durumunu çok daha yakından görüyorum. Yeşilay'ın mutevazı imkanları ile yaptığı hizmetler çok önemli. Herkesi bu kuruma destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Yeşilay Üsküdar şubesine mekân konusunda destek olduklarını ve Üsküdar çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Yeşilay'ın televizyon spot çekimlerine destek olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu belirterek gençliğimize sahip çıkmanın hepimizin görevi olduğunu vurguladı.

Manken Ebru Şallı sigara, alkol ve uyuşturucudan uzak durmanın sağlığın ilk şartı olduğunu belirterek, sanatçıların bu konuda hassas olmaları gerektiğini, kendisinin buna gayret ettiğini vurguladı ve son dönemlerde sanatçıların isimlerinin madde bağımlılığı ile anılmasının kendisini üzdüğünü ifade etti.

Eski bir bağımlı olan Yeşilay gönüllüsü Sinan Kızılay kendisinin çok acı tecrübeler yaşadığını belirterek, gelecek nesilleri bu çağın ölüm tuzaklarından korumak gerektiğini örnekleriyle anlattı.

Programa Finlandiya, Bangladeş, İsveç, Kazakistan, Slovakya, Letonya ABD gibi ülkelerden katılımcılar sunumlarını yaptılar. Program sonunda Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubundan Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç muhteşem bir gösteri yaptı. Festivale bağımlılık karikatürleri ile renk katan Mustafa Kocabaş ve canlı karikatür çizimi yapan Mehmet Duru, gelen misafirlerin canlı olarak karikatürlerini çizdiler. Özellikle yabancı misafirlere tarafından ilgiyle karşılandı.

Dünyadaki bağımlılıkların geldiği noktalar ve çözüm yollarının konuşulduğu festivali Tumata müzik grubunun yaptığı, muhteşem bir gösteri ile büyüledi. Yabancı misafirlerin ilgi gösterdiği müzik şöleni, izleyenleri keyifli dakikalar yaşattı. Program bitimi misafirler İstanbul turu yaptıktan sonra ülkelerine döndüler.

Nuruosmaniye Cd. No:17-1 Cağaloğlu-İstanbul web. www.yesilay.org.tr
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21