• BIST 8102.77
  • Altın 1892.039
  • Dolar 28.9237
  • Euro 31.2108
  • İzmir 11 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Antalya 14 °C
  • Ankara 3 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Kasım 2023 57'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2023 56'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2023 54'ncü Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Kasım 2023 57'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2023 56'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2023 54'ncü Sayısı Yayında 

KRİZE KARŞI ÇİN MODELİ

KRİZE KARŞI ÇİN MODELİ
İş dünyası, kriz karşısında çıkış yolları ararken, çeşitli fikirler üzerinde tartışıyor.
TURİZMİN SESİ
İşletmeler, nakit akışını yönetmek için bir yandan maliyetlerini düşürmeye çalışırken, diğer yandan yeni iş modelleri üzerinde çalışıyor.
Erler Eğitim ve Danışmanlık Ltd Şirketi Genel Müdürü Mehmet Er, 'Krize karşı Çin iş modeli' projesinin hayata geçirilebilmesi için altyapı çalışmalarına devam ediyor.

Proje kapsamında, işletme maliyetleri düşürülürken, evde oturup çalışmayan atıl iş gücünün, iş hayatına kazandırılması hedefleniyor. 'Krize karşı Çin iş modeli' ile herhangi bir işletmedeki maliyetlerin yarı yarıya azalacağını kaydeden Mehmet Er, “Ürüne el emeği katan, butik işler yapan bir tekstil fabrikası düşünelim. Eğer, buradaki butik işler, çalışmaya hazır olan evdeki atıl işgücüne verilirse, hem fabrikanın maliyetleri yarı yarıya azalmış olur, hem de evde oturanlara yeni iş kapıları aralanır.

Çünkü, evde çalışan kişilerin, ulaşım, yemek, mesai gibi ek maliyet getirecek masrafları olmayacağı gibi evlerde yaptırılan işler, müşteriye özel, kişiye özel işlemeler ile ürüne daha fazla katma değer katılmasını sağlayacaktır” dedi.

Mahalle mahalle, sanayi bölgeleri oluşturulacak

Çin iş modelini Eyüp'te hayata geçirmek için yaklaşık 2 yıldır çeşitli kurum ve kuruluşlar ile görüşme yaptıklarını anlatan Mehmet Er, projenin hayata geçmesi konusunda hukuki altyapının incelendiğini ve fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Çin'de, belli coğrafi bölgelerde, belli ürünlerin üretildiğini ifade eden Mehmet Er, “Çin'de, oyuncak sanayi bölgesi, ayakkabı sanayi bölgesi gibi belli sanayi bölgeleri oluşturulmuş. Bizde, Çin'deki bu modeli, Eyüp bölgemize entegre edebilmek için Eyüp'ü mahallere ayıracağız. Her bir mahallemiz, uzman mahalle olacak.

Bir mahallemizde, konfeksiyon ürünlerine, diğerinde süs eşyalarına, bir diğerinde oyuncak üzerine, el emeği ve butik işler katılacak” diye konuştu. Projeyi ilk etapta, 200'e yakın evde, pilot olarak hayata geçirmeyi planladıklarını açıklayan Mehmet Er, “Evdeki atıl iş gücünü üretime katmak için projeyi ilk olarak 200 evde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Gelecek 2 yılın sonunda ise, bine yakın evi katmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu projeyle, ülkemizde kaybedildiği düşünülen bazı sektörler de, rekabet avantajıyla, yeniden hayat bulacaktır” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21