• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

KRİZ ORTAMINDA “UMUT VEREN TEK SEKTÖR

KRİZ ORTAMINDA “UMUT VEREN TEK SEKTÖR
EMITT 2009 Fuarı, 12–15 Şubat 2009 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor

TURİZMİN SESİ


Küresel çaptaki turizm sektörü için büyük önem taşıyan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlamak üzere 13. kez kapılarını açıyor

ABD'de başlayıp Avrupa'ya sıçrayan, oradan da dünyaya yayılan ekonomik krize önlem arayışları sürerken turizm sektörü bütün ülkelerin ilgi odağı oldu. Küresel mali kriz ortamından çıkış yolu arayan ülkeler çareyi, “umut veren tek sektör” olan ve kendisi ile birlikte 54 farklı sektörü harekete geçirme özelliği bulunan turizm sektöründe arıyor.

Turizmin ekonomiyi canlandırmada üstlendiği lokomotif rolün bilen yerli ve yabancı tüm turizm firmaları da 12-15 Şubat 2009 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) buluşuyor. TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı'na Akdeniz, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Asya'yı da içine alan her bölgeden firmalar katılıyor.

EMITT 2009 Fuarı Ekin Fuarcılık tarafından, TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) ve TYD (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği) işbirliğiyle düzenleniyor. Son iki yıldır fuarın 'Profesyonel Ziyaretçi Sponsorluğu'nu ise gezisitesi.com üstleniyor. ICC Cruise International 'Gala Gecesi Sponsoru', İstanbul2010.org 'VIP Lounge Sponsoru' ve Odeon Tur da “Yaka Kartı İpi Sponsoru” olarak fuara destek veriyor.

EMITT 2009 Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanındaki otelleri, acenteleri, işletmecileri, beldeleri, girişimcileri, turizm profesyonellerini ve tatilseverleri buluşturuyor.

Ekin Grubu Fuar Direktörü Hacer Aydın, fuar hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Dünya turizminin önemli uğrak noktalarından biri olarak kabul edilen EMITT, kriz nedeniyle her kesimin ilgi odağı haline geldi. Bu durum aldığımız katılım taleplerinden de açıkça anlaşılıyor. Geçen yılki fuarımızın açılışında, EMITT'i dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri yapacağımıza söz vermiştik ve bu hedefimize doğru küresel mali krizden bağımsız bir şekilde yürüyorduk.

Ancak mali kriz, bu süreci hızlandırdı. EMITT'e gerek yurtiçi gerekse yurtdışından gelen katılım talebi arttı. EMITT, Geçen yıla oranla %20'lik bir büyüme sergilemesine rağmen talepleri karşılamakta zorlandık. Böylesi bir büyüme başka hiçbir turizm fuarında yaşanmadı. Global mali kriz ortamında bu gelişmeyi ülkemiz ve sektörümüz açısından umut verici buluyoruz.”

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut da, EMITT Fuarı'na yurtiçi ve yurtdışından artan katılım isteğini değerlendirdi. Barut; “Bu, kriz ortamında turizmin ekonomiyi canlandırmada oynadığı rolün daha da arttığını gösteriyor,” dedi.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Dedeman ise Türkiye'nin turizm yakaladığı yükselişi büyük oranda devam eden yatırımlarla gerçekleştiğini belirterek krizin turizm yatırımlarını durdurmaması gerektiğinin altını çizdi. Dedeman, krizin nerden oluğu finansal sıkıntının çözülmesinde EMITT Fuarı'nın vesile olacağı büyük buluşmanın da son derece önemli olduğu ifade etti.

EMITT'ten sağlık turizminde bir 'ilk'!
EMITT 2009 Fuarı kapsamında bu yıl birçok 'ilk'e de imza atılıyor. Fuarda gerçekleştirilecek ilklerin başında, turizm ve sağlık sektörünün buluşturulması geliyor. Alman-Türk Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin yönetiminde ve Almanya'nın Bütünleşmeden Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer tarafından desteklenen Birinci Uluslararası Tatil ve Sağlık Zirvesi Konferansı, turizm ve sağlık alanlarının karar vericilerini ve moda belirleyicilerini Türkiye'de ilk kez EMITT Uluslararası Turizm Fuarı'nda bir araya getiriyor. Toplam 55.000 metrekareye yayılmış fuar alanında ilk kez sağlık turizmine özel salon ayrılan EMITT 2009 Fuarı'nın Türkiye'deki sağlık turizmi için bir dönüm noktası olması bekleniyor.

EMITT'in konuk ülke uygulaması Suriye ile başlıyor!
EMITT 2009 Fuarı, bu yıldan başlayarak 'konuk ülke' uygulamasına gidiyor. Fuara konuk olacak ilk ülke ise, Türkiye'nin bir süredir iyi ilişkiler geliştirmekte olduğu Suriye. 'Konuk ülke” olarak katılacağı EMITT Fuarı süresince Suriye'nin, fuar alanında profesyoneller ve tüketici-tatilcilere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştireceği ifade ediliyor.

Komşu ülke Suriye ayrıca, fuar katılımcısı bütün ülkelerin yanında, özellikle Türkiye'deki seyahat acentelerine ve tatilcilere hem tarihi hem de doğal güzelliklerini tanıtmayı da hedefliyor. Suriye'nin fuar süresince ülkesinin turizm yatırımcılarına sunduğu olanakları sergilemesi ve yatırımcıları bilgilendirmesi de bekleniyor. Suriye'nin EMITT 2009 Fuarı'na 'konuk ülke' sıfatıyla katılmasının iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirilerek yeni bir aşamaya taşınması için önemli bir fırsat yaratacağı belirtiliyor.

EMITT 2009 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgiye www.emittistanbul.com  adresinden ulaşılabiliyor.

Ekin Fuarcılık
Ekin Grubu, Türkiye'nin turizm yayıncılığı ve fuarcılığı alanında uzmanlaşmış en eski ve köklü kuruluşudur. 1997 yılında gruba bağlı olarak kurulan Ekin Fuarcılık, turizm-seyahat ve otel-lokanta gereçleri alanında Türkiye'nin en büyük fuarlarını düzenlemektedir. Grup bünyesinde yer alan bir diğer kuruluş da 1984 yılında faaliyete başlamış olan Ekin Yayıncılık A.Ş.'dir. Yayınevi bugüne kadar yüzlerce rehber, katalog, periyodik yayın, kitap yayınlamıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21