• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Kolaymedikal ile sağlıklı veriye dayalı çalışma imkanı sağlanıyor

Kolaymedikal ile sağlıklı veriye dayalı çalışma imkanı sağlanıyor
Kolaymedikal platformu ile medikal sektörü dijital dönüşümünü sağlayacak  

TURİZMİN SESİ


Türkiye’de faaliyet gösteren medikal cihaz üreticisi ve satıcılarının Ürün Takip Sistemi (ÜTS) projesi ile entegre bir şekilde çalışmaları yasal bir zorunluluktur. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ÜTS projesi, ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin, üretim bandından satılıp kullanıldığı yere ve hastaya kadar takip edebilmesini sağlayan bir sistemdir. 

Son yıllarda e-Dönüşüm uygulamaları artarak devam ediyor. Bununla birlikte, eczane, medikal ve optisyenlik müesseseleri gibi sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm mükelleflere, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren, brüt satış hasılatına bakılmaksızın e-Fatura ve e-Defter zorunluluğu geliyor.

e-Dönüşüm sürecinin öncü şirketi Kolaysoft Teknoloji, medikal sektörünün dijital dönüşüm yolculuğu için “Kolaymedikal Platformunu” hazırladı. ÜTS yazılımı ile entegre çalışan Kolaymedikal Platformu sayesinde, medikal sektörünün hayatı kolaylaştırırken, dijital dönüşüm süreçlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapacaklardır. 

Kolaysoft Teknoloji, e-Dönüşüm pazarının %20’sinin altyapısını sağlıyor 

Son yıllarda işletmelerin gündeminde olan e-Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren Kolaysoft Teknoloji AŞ Genel Müdürü Kezban Boztürk, şunları anlattı:  “İş hayatımıza zorunluluk olarak giren ve alışkanlıklarımızı değiştiren “dijital dönüşüm”, iş yapış şeklimizi tekrar tasarlamamız için yeni fikirler verdi. Kamu ve özel işletmelerde finansal süreçlerin kontrolü, son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle, artık elektronik ortamda yapılmaya başlandı. Büyük bir hızla gerçekleşen dijital dönüşüm ile önümüzdeki birkaç yıl içinde tüm sektörlerin iş süreçlerini (muhasebe, insan kaynakları vb) kağıtsız ortamlarda yöneteceği ve denetleyeceği gerçeği hızla yaklaşıyor.

e-Dönüşümün (e-fatura, e-defter, e-arşiv) getirdiği yenilikçi fikirler ve alışkanlıklar ile işletmeler dijital dönüşüm çalışmalarına başladılar. Dijital dönüşümde her zaman öncü olan medikal sektörüne, firma olarak değer katıyoruz. TİTCK (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu), TEB (Türk Eczacılar Birliği), Optisyenler Birliği gibi kurumlar ile işbirliğimiz ve çalışmalarımız bulunuyor. Hizmet verdiğimiz müşterilerimize, e-Dönüşüm sürecini en kolay haliyle uçtan uca sunuyoruz. Hem Kolaysoft Teknoloji, hem altyapı hizmeti sunduğumuz 14 özel entegratör ile olan işbirliğimizi değerlendirdiğimizde, e-Dönüşüm pazarının %20’nin altyapısını Kolaysoft Teknoloji olarak biz sağlıyoruz” diye konuştu. 

ÜTS yazılımı ile entegre çalışan Kolaymedikal Platformu, aynı zamanda tüm muhasebe yazılımları ile uyumludur. Kolaymedikal Platformu, medikal sektörüne hızlı, güvenli,  sistematik ve ekonomik yapısı ile sağlıklı veriye dayalı çalışma imkanı sağlıyor.

Kolaymedikal’in sağladığı faydalardan birkaçı şunlardır:  
1-Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’na, e-fatura ve e-arşiv faturalarını ulaştırma ve saklama hizmeti.
2-Ürün Takip Sistemi (ÜTS) entegrasyonu ile kaydınızı tek tuşla tanımlayabilme hizmeti.
3-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’na, faturalarınızı anında gönderebilme hizmeti.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21