• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Kolay Ve Hızlı Seyahat Planlaması

Kolay Ve Hızlı Seyahat Planlaması
KAYAK mobil uygulaması, yeni kullanıma sunulan “Gecelik Otel” ve “KAYAK Explore” özellikleriyle seyahat planlama ve rezervasyon sırasında büyük kolaylık sağlıyor
TURİZMİN SESİ

Telefon ve tablet gibi akıllı cihazlarda kullanılan uygulamalar, tatil veya iş seyahati için yapılan otel aramalarını daha hızlı hale getiriyor; kullanıcılar bu uygulamalar üzerinden diledikleri an ve diledikleri yerde rezervasyon yapma imkanını yakalıyor. Türkiye’de KAYAK.com.tr adresinde faaliyet gösteren akıllı seyahat sitesi KAYAK’ın mobil uygulaması ise dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Yapılan araştırmaya göre, KAYAK uygulaması kullanılarak yapılan rezervasyonların yüzde 50’si, seyahat gününden 48 saat önce tamamlanıyor. Son dakikacıların en çok otel araması yaptığı şehir ise New York, Paris, Dubai gibi şehirlerin önünde yer alan İstanbul!
 
Son dakikada rezervasyon yapanların yardımına uygulamanın yenilikleri arasında yer alan “Gecelik Otel” özelliği yetişiyor. KAYAK uygulamasının bu özelliğini kullananlar, kendilerine yakın konumdaki en ideal otel odasını, hızlı ve kolay bir şekilde seçebiliyor. Konuklar tarafından sıkça tercih edilen üç yıldız ve üzeri otelleri sıralayan uygulamada, yeni arayüzün avantajları sayesinde otel resimleri ve oda fiyatı bir bakışta görüntülenebiliyor. En önemli kolaylıklardan biri de, kolaylaştırılmış rezervasyon imkanı ile rezervasyonun doğrudan uygulama üzerinden birkaç tuşla yapılabilmesi. KAYAK uygulamasının “Gecelik Otel” özelliği Android işletim sistemi (8.0 sürümü) ile uyumlu çalışıyor. iOS kullanıcıları ise Mart 2015’ten itibaren bu özellikten faydalanabilecek.
 
KAYAK Türkiye, Yunanistan ve İtalya Bölge Müdürü Gürhan Karaağaç bu konudaki görüşlerini şöyle belirtti: “Akıllı seyahat sektöründe lider teknoloji şirketi olarak, müşterilerimizin seyahatlerini planlamalarını ve organize etmelerini kolaylaştıracak araçlar ve özellikler geliştirmeye devam ediyoruz. KAYAK mobil uygulaması da bu kapsamdaki önemli ürünlerimizden biri. Uygulama sayesinde kullanıcılar istedikleri zaman, istedikleri yerde, fiyat karşılaştırmaları, uçuş, otel ve kiralık araç rezervasyonları, mobil seyahat planlayıcısı, gerçek zamanlı uçuş durumu, havalimanı haritaları ve taksi asistanı gibi bilgi ve özelliklere erişim imkanı sağlıyor. ‘Gecelik Otel’ de KAYAK kullanıcılarının ihtiyaçlarını daha kolay ve daha hızlı şekilde karşılamak üzere geliştirilmiş bir program.” 
 
KAYAK EXPLORE ARTIK MOBİL CİHAZLARDA!
KAYAK uygulamasının bir diğer yeniliği ise “Explore” özelliği. Bu özellik sayesinde uygulama kullanıcıları dünya haritası üzerinde nereye, ne zaman en uygun biletli uçuşların alınabileceğini görüp, bir sonraki seyahatlerini planlamaya başlayabilecek. Entegre filtreler aracılığıyla da, kullanıcılar sonuçları isteklerine ve bütçelerine göre düzenleyebilecek. An itibariyle Android işletim sistemli cihazlarda yer alan özelliğin kısa süre sonra iOS’ta da kullanıma sunulacağını müjdeleyen Karaağaç, konuyla ilgili açıklamasında KAYAK internet sitesi üzerinde kullanılan “Explore” özelliğinin mobil uygulamada da kullanılmaya başlamasının, seyahat tutkunlarına büyük  kolaylık sağlayacağını dile getirdi. 
 
ARAŞTIRMA TABLETTEN, REZERVASYON CEPTEN
Karaağaç, mobil uygulamanın kullanım trendlerine dair yapılan son araştırmanın sonuçlarını ise şu sözlerle paylaştı: Akıllı telefonların daha çok hareket halindeyken, yoldayken yapılan otel aramaları için kullanıldığını belirledik. Tabletlerde ise kullanım alanları daha farklı. Kullanıcıların sadece yüzde 15’i KAYAK uygulaması aracılığıyla tabletleri ve iPad’leri ile son dakika otel veya uçuş rezervasyon yapıyor. Bu da gösteriyor ki tabletler genel olarak fikir edinme ve ilerisi için yapılan seyahat planlarının belirlenmesinde kullanılıyor. Tabletlerin büyük ekranından faydalanan kullanıcılar, otelleri ve fiyatları karşılaştırmak için daha fazla zaman ayırıyor.” 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21